Απορριψη πετρωματων - ραβδοσκοπια

Απορριψη πετρωματων & οξειδωση εδαφους 

Το φαινόμενο της οξείδωσης του εδάφους έχει απασχολήσει πολλούς ραβδοσκόπους  με αρνητικά σχόλια ,θα έχετε ακούσει πολλούς που χρησιμοποιούν όργανα ραβδοσκοπίας να αναφέρουν ότι σε μια έρευνα ενώ είχαν εντοπίσει στόχο ακλουθώντας όλες τις διαδικασίες των μετρήσεων  στην ανασκαφή να μην υπάρχει τίποτα .
Έτσι λοιπόν περάνε γρήγορα σε  πρόχειρη δικαιολογία  για να μην εκτεθούν στου παραβρισκόμενους και τους  αναφέρουν ότι ήταν κάποτε ο θησαυρός εδώ αλλά τον έχουν πάρει  και έχει μείνει στο έδαφος η ενέργεια.
Εν μέρη αυτό είναι μια άποψη σεβαστή και ίσως σε μερικές περιπτώσεις να ισχύει , αλλά σίγουρα δεν έχουν διαβάσει σωστά της ενδείξεις από  το όργανο που χρησιμοποιούν η στην μεγαλύτερη πλειοψηφία δεν ξέρουν να χειριστούν το ραβδοσκοπικό όργανο   .
Ας πάρουμε το θέμα από την αρχή και να επικεντρωθούμε στο ραβδοσκοπικό όργανο           ( βέργες Γ ) που είναι και το ποιο γνωστό και το ποιο αξιόπιστο  μια που έχει φέρει και τα πληκτικότερα  αποτέλεσμα στις έρευνες  .
Όλοι θα έχετε ακούσει ότι στις βέργες την ώρα της έρευνας θα πρέπει να έχουμε ένα μάρτυρα στο χέρι μας ( μάρτυρας =  επιθυμητό αντικείμενο έρευνας, αν ψάχνουμε για χρυσό θα πρέπει στο χέρι μας να βαστάμε χρυσό  κλπ  ) .Αύτη η διαδικασία είναι η καλύτερη και η προτεινόμενη από τους περισσότερους ραβδοσκόπους , εδώ θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι στις βέργες είναι καλό να ορίσουμε ποια θα είναι δεξιά και ποια αριστερή και να της χρησιμοποιούμε πάντα με αυτό τον διαχωρισμό ( η δεξιά βέργα στο δεξή χέρι & η αριστερή βέργα στο αριστερό χέρι )   λόγο της ομοιότητας των βεργών καλό είναι να κάνουμε ένα σημάδι  πχ  δεξιά βέργα ένα( +) και στην αριστερή βέργα ένα( -)  .
Την ώρα της έρευνας  θα πρέπει στην δεξιά βέργα και στο δεξή μας χέρι να βάζουμε τον μάρτυρα  για το αντικείμενο που επιθυμούμε να βρούμε  ,όταν ανακαλύψουμε ένα στόχο θα πρέπει να  τον επαληθεύουμε από 3 διαφορετικές κατευθύνσεις ( αναλυτικές οδηγίες χρήσης θα βρείτε στην κατηγορία (Manual – βέργες Γ )  αφού βεβαιώσουμε στον στόχο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τις μεθόδους απόρριψης πριν μπούμε στην διαδικασία της ανασκαφής.
Μέθοδος απορρίψεων
Βγάζουμε από την δεξιά βέργα( +) και από το δεξή χέρι μας τον (μάρτυρα )και στην συνέχεια στην αριστερή βέργα και στο αριστερό χέρι μας  (-) βάζουμε ένα πέτρωμα από το σημείο που έχουμε επαλήθευση προηγούμενος  τον στόχο   και ξεκινάμε την διαδικασία έρευνας από τα σημεία που είχαμε πάρει μετρήσεις με τον μάρτυρα . Αν διαπιστώσουμε ότι οι βέργες μας  σταυρώσουν στα ίδιο σημείο  που είχαν σταυρώσει με τον μάρτυρα   τότε το πιθανότερο είναι ο στόχος να μην είναι ενδιαφέροντος  .
Αν δεν σταυρώσουν πουθενά τότε σημαίνει ότι οι μετρήσεις που κάναμε με τον μάρτυρα είναι πιθανόν να υπάρχει ο επιθυμητός στόχος  και οι βέργες να μην επηρεαστήκαν από άλλα φυσικά φαινόμενα πχ  οξείδωση η πετρώματα .
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθείται τις ίδιες διαδικασίες  μετρήσεων είτε με τον μάρτυρα η με την απόρριψη, την απόρριψη μπορούμε να την επαναλάβουμε και με άλλα φυσικά ορυκτά η υγρά στοιχειά.
Για την ολοκλήρωση της έρευνας συνιστάμε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες μετρήσεις  στις απορρίψεις , δηλαδή εκτός των πετρωμάτων θα πρέπει να επαναλάβετε τις μετρήσεις και με άλλα υλικά  που υπάρχουν στην περιοχή που ερευνείται πχ , χώμα , νερό , μεταλλικά αντικείμενα κλπ .Αυτή η μέθοδο θα σας προφυλάξει από άσκοπες ενέργειες  και θα σας διδάξει να διαβάζεται την συμπεριφορά του οργάνου σωστά.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο  είναι ότι θα διαπιστώσετε ότι η βέργες  θα συμπεριφέροντε πολύ διαφορετικά σε οξειδώσεις και πετρώματα , και για να γίνω ποιο κατανοητός θα σας αναφέρω ότι το σταύρωμα των βεργών όταν πλησιάζουν τον υποτιθέμενο στόχο  σταυρώνουν σε πολύ αργό ρυθμό και δεν φτάνουν στο σημείο του κανονικού σταυρώματος , παρόμοιες συμπεριφορές ισχύουν  και στις υπόλοιπες απορρίψεις .


Gold Detector – VLΛCHOS TEΛΜ
‘Ζήσε την Εμπειρία’
ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ – ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Ενοικίασεις -Πωλήσεις – Ανταλλαγές – Επισκευές – Αναβαθμίσεις – Αποσύρσεις
Παλαιάς καβάλας 90 Αιγάλεω 12242
Τηλ : 215 5405045 – Whats up -6974115407 –F2G- 6906836170 –CU - 6956615312
Αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα
www.gold-detector.gr    -  www.gold-hunter.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ:

OKM Bionic X4

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ