ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΕΝΟΣ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ


Έρευνες  χαμένων θυσαυρών

Εισαγωγή
Στις μέρες μας το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού γίνεται όλο και πιο δημοφιλές σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι σπεύδουν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά μηχανήματα ανίχνευσης χρυσού.  Όλοι τους ξεκινούν με τεράστιο ζήλο ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ προκειμενου να αρχίσουν να ανιχνεύουν τους στόχους της αρεσκείας τους.

Ο κόσμος που επιδίδεται σε αυτή τη δραστηριότητα ανεύρεσης πολύτιμων μετάλλων είναι διατεθειμένος να σκάψει παντού και δεν διστάζει να καταστρέψει οποιοδήποτε εμπόδιο ανάμεσα σε εκείνον και στον πολυπόθητο στόχο του.  Δυστυχώς, αυτό το πάθος γίνεται πολλές φορές ανελέητο και οι άνθρωποι καταλήγουν  να σκάβουν σε εκκλησίες, ναούς, πηγάδια, κτήματα, σπίτια και νεκροταφεία καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο την ανίχνευση μια έμμονη ιδέα που μετατρέπεται σε τρόπο ζωής για εκείνους. Αυτό το παράλογο πάθος τους οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εμμονή τους είναι τόσο έντονη ώστε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια εντοπισμού του επιθυμητού θησαυρού αντί να τους αποθαρρύνει ή έστω να τους προσγειώνει, τους οδηγεί να προμηθευτούν νέα κι ακόμη πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά μηχανήματα διότι θεωρούν ότι αιτία της αποτυχίας τους ήταν ο ανεπαρκής τους εξοπλισμός.

Φυσικά, κάθε πληροφορία που τυχόν πέσει στην αντίληψή τους εξάπτει τη φαντασία τους και τους παρακινεί σε νέες καταστροφικές περιπέτειες που στερούνται κάθε ίχνους λογικής σκέψης αφού δεν αξιολογούν καν τις αρχικές πληροφορίες που έλαβαν. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι ίδιοι καθίστανται έρμαιο στα χέρια των επιτήδειων πωλητών και εταιριών που τους πείθουν με μεγάλη ευκολία να αγοράσουν τις ηλεκτρονικές συσκευές που οι ίδιοι επιθυμούν να προωθήσουν.

Σχεδόν καθημερινά με επισκέπτονται άνθρωποι από όλη την Ελλάδα για να με συμβουλευτούν  σχετικά με την έρευνα που επιθυμούν να διεξάγουν και τα όργανα ανίχνευσης  που έχουν αγοράσει. Συζητώντας μαζί τους ανακαλύπτω πολύ σύντομα ότι  η προχειρότητα της επιλογής που έκαναν ως προς την αγορά του ηλεκτρονικού οργάνου ανίχνευσης που χρησιμοποιούν βασίζεται στις κατευθυνόμενες προτάσεις του εκάστοτε πωλητή με αποτέλεσμα το όργανο ανίχνευσης να μην εξυπηρετεί τις ανάγκες του κατόχου του.
Για να μπορέσει ένα όργανο ανίχνευσης να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην έρευνα που θέλουμε να κάνουμε, είναι απαραίτητο να έχουμε γνώσεις και να μπορούμε να το χειριστούμε με τον κατάλληλο και σωστό τρόπο.

Πριν την αγορά οποιουδήποτε οργάνου ανίχνευσης, είναι σημαντικό να κάνουμε αντικειμενική αξιολόγηση του εαυτού μας ως προς τις δυνατότητες και τις γνώσεις  που διαθέτουμε. Έτσι, θα καταστεί σαφές αν μπορούμε να χειριστούμε το όργανο που θέλουμε να αγοράσουμε. Μόνο με κριτήριο τις δυνατότητές μας είναι δυνατόν να επιλέξουμε ένα όργανο ανίχνευσης που ο χειρισμός του θα μας είναι κατανοητός και εύκολος .

Κάθε ηλεκτρονικό όργανο ανίχνευσης έχει συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά  που αναγράφονται λεπτομερώς στο ειδικό εγχειρίδιο χρήσης (manual ) του εκάστοτε οργάνου. Με τη βοήθεια του εγχειριδίου μπορούμε να αποκτήσουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν στη σωστή κι αντικειμενική αγορά του κατάλληλου οργάνου για εμάς ανεξάρτητα από τα όμορφα λόγια των πωλητών. 
Ένα απλό όργανο ανίχνευσης με το σωστό χειρισμό μπορεί να καταστεί ένα εκπληκτικό εργαλείο στα χέρια μας . Αντιθέτως, ένα τεχνολογικά προηγμένο όργανο ανίχνευσης με εσφαλμένο χειρισμό θα αποφέρει λιγότερο θετικά αποτελέσματα από ένα απλό όργανο ανίχνευσης λόγω της αδυναμίας μας να αξιοποιήσουμε και να κατανοήσουμε τις δυνατότητές του.

Σας συμβουλεύω να διαβάζετε πολύ προσεκτικά το εγχειρίδιο του εκάστοτε ανιχνευτή που επιθυμείτε να αγοράσετε, ώστε να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων του αλλά και να εκτιμήσετε εσείς οι ίδιοι τη δυνατότητα σας να τον χειριστείτε.
 Η επιπολαιότητα αυτών των ανθρώπων δεν σταματά μόνο στην αγορά ενός ακατάλληλου για εκείνους οργάνου αλλά επεκτείνεται και στην ευπιστία τους σχετικά με οποιαδήποτε δήθεν πληροφορία περί κρυμμένου θησαυρού απέκτησαν από κάποιο πολύ «σοβαρό» άτομο που τους το εκμυστηρεύτηκε με δήθεν άκρα μυστικότητα.

Ακούγοντας καθημερινά όλους αυτούς τους παθιασμένους ανθρώπους να μου διηγούνται ιστορίες τους για κρυμμένους  θησαυρούς, διαπιστώνω πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν να πείσουν εμένα αλλά παράλληλα και τον ίδιο τους τον εαυτό σχετικά με την αλήθεια της δικής τους ιστορίας, αγνοώντας βέβαια ότι την ίδια ιστορία τη διηγούνται καθημερινά και πολλά άλλα άτομα.
 Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρακινούνται από επιτήδειους ακόμα και να αγοράσουν αυτές τις πληροφορίες που βρίσκονται σε δήθεν χάρτες, όπου υπάρχουν σημάδια που οδηγούν σε κρυμμένους θησαυρούς. Δυστυχώς, συχνά πολλά τέτοια άτομα καταφεύγουν σε μέντιουμ, μάγους, χαρτορίχτρες και καφετζούδες καθιστώντας τον εαυτό τους εύκολο θύμα. 
Έχω ακούσει τόσες πολλές ιστορίες που θα χρειαζόταν να γράφω επί πολλούς μήνες για να τις αναλύσω όλες. Βέβαια, είναι αδύνατον να μην αναφέρω μια χαρακτηριστική περίπτωση ενός ανθρώπου που με επισκέφτηκε  πριν αρκετούς μήνες για να μου διηγηθεί κι εκείνος με τη σειρά του τη δική του ιστορία .
Έχοντας αφιερώσει πολύ χρόνο και χρήμα στην αγορά πολυάριθμων οργάνων ανίχνευσης και χωρίς να καταφέρει να ανακαλύψει τον υποτιθέμενο στόχο του, ο εν λόγω ερευνητής αποφάσισε να  απευθυνθεί σε ένα μέντιουμ, στο οποίο τον σύστησε κάποιος γνωστός του.
Σύντομα το μέντιουμ άρχισε να του αποσπά υπέρογκα ποσά για να του υποδείξει το ακριβές σημείο όπου ήταν κρυμμένος ο θησαυρός που αναζητούσε. Οι μέρες περνούσαν και το μέντιουμ ζητούσε όλο και περισσότερα χρήματα, ώστε να μπορέσει να εστιάσει στο ακριβές σημείο όπου βρισκόταν ο κρυμμένος  θησαυρός .

Μετά την απόσπαση τεράστιων χρηματικών ποσών, το μέντιουμ αποφάσισε να του πει ότι κατά τη διάρκεια ύπνωσής του είδε σε όραμα την ακριβή τοποθεσία του θησαυρού. Όμως, ο πελάτης του δεν θα έπρεπε να πάει να τον ξεθάψει γιατί ο συγκεκριμένος θησαυρός ήταν καταραμένος και θα επέφερε θάνατο στην οικογένεια αυτού που θα τον ξεθάψει.
Έτσι, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος πείστηκε από τα λόγια του μέντιουμ και παράτησε κάθε προσπάθεια να ανασύρει το συγκεκριμένο στόχο. Μια νέα πληροφορία, όμως, σχετικά με έναν άλλο υποτιθέμενο στόχο τον οδήγησε σε νέες περιπέτειες .

Όσες προσπάθειες και αν έκανα να τον πείσω να αναθεώρησει τις απόψεις του, ώστε να τον προφυλάξω από την καταστροφή του, έπεσαν στο κενό. Τις επόμενες μέρες ετοιμαζόταν να ξεπουλήσει ένα σημαντικό τμήμα της περιουσίας του για να πληρώσει ξανά  το ίδιο μέντιουμ προκειμένου να του αποκαλύψει την τοποθεσία του νέου του στόχου.
Τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων θα τις χαρακτηρίζαμε ως κλινικά αθεράπευτες, εφόσον μιλάμε για άτομα που είναι πεπεισμένα ότι κάποια μέρα θα βρουν αυτόν τον τεράστιο θησαυρό που αναζητούν όλη τους τη ζωή και θα διορθώσουν την οικονομική καταστροφή που οι ίδιοι προκάλεσαν  στον εαυτό τους και στις οικογένειές τους.
Αν εμβαθύνουμε σε αυτή την παρατήρηση σχετικά με αυτή την κατηγορία ανθρώπων, θα ανακαλύψουμε ότι όλη αυτή η ευπιστία τους και η τάση τους για απόκτηση εμμονών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ένα τεράστιο κενό που ενυπάρχει στον εσωτερικό τους κόσμο.
   
                                                 
Αξιολόγηση πληροφοριών

Η σωστή αξιολόγηση των πληροφοριών που δεχόμαστε πρέπει να είναι η αφετηρία για την έναρξη μιας σοβαρής έρευνας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αξιολογήσουμε την αξιοπιστία του ατόμου που μας έδωσε την πληροφορία.
Αναρωτηθείτε για ποιο λόγο κάποιος που κατέχει μια πραγματικά πολύτιμη πληροφορία θα την μοιραζόταν μαζί σας αντί να επωφεληθεί ο ίδιος και να ανασύρει μόνος του το θησαυρό.
Το πιθανότερο είναι η πληροφορία να είναι ψευδής κι επειδή ο ίδιος δεν διαθέτει μηχάνημα ανίχνευσης ή δεν θέλει να διαθέσει χρήματα ώστε να προμηθευτεί ένα τέτοιο εργαλείο δεδομένου ότι η πληροφόρα είναι αμφισβητουμένη, μεταθέτει όλη τη διαδικασία ανίχνευσης σε κάποιον άλλον χωρίς να ρισκάρει να χάσει τίποτα. 

Έχω ακούσει πολλά άτομα να ισχυρίζονται ότι η πηγή των πληροφοριών τους είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος κι έτσι αδυνατεί να ψάξει ο ίδιος. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, το πιο λογικό θα ήταν το συκεκριμένο άτομο να ενημερώσει κάποιον από το οικογενειακό του περιβάλλον για να βρει το θησαυρό αντί να μοιραστεί αυτό το μυστικό με κάποιο ξένο .
Όλοι μας έχουμε ακούσει πολλές παρόμοιες ιστορίες, ενώ υπάρχουν ακόμη και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι ήταν μπροστά όταν κάποιος έκρυβε το θησαυρό.

Το ερώτημα σε κάθε περίπτωση παραμένει πάντα ίδιο. Γιατί κάποιος που είναι σίγουρος για την τοποθεσία ενός θησαυρού να εμπιστευτεί αυτό το μυστικό σε ένα άλλο άτομο; 
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας για τη διασταύρωση μια πληροφορίας είναι η τοποθεσία του θησαυρού που αναφέρεται στην πληροφορία. Η συγκεκριμένη πληροφορία θα πρέπει να ταιριάζει με την ιστορία του εν λόγω τόπου.
Έχω ακούσει πολλές ιστορίες σχετικά με τοποθεσίες όπου υποτίθεται ότι έκρυψαν πολύτιμα αντικείμενα οι αντάρτες κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι σε πολλές από τις τοποθεσίες όπου αναφέρεται ότι υπάρχουν θησαυροί  ανταρτών, οι αντάρτες δεν πάτησαν ποτέ. 
Υπάρχει τόσο μεγάλη παραπληροφόρηση που πραγματικά μπορεί κάποιος να μπερδευτεί πολύ εύκολα και να πειστεί για κάτι που δεν είναι πραγματικό.
                                                  
 Σημάδια θησαυρού

Η γνησιότητα των σημαδιών ενός θησαυρού, και κυρίως όσων αναφέρονται στον Ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει απασχολήσει πολλούς ερευνητές.  
Ας πάρουμε, όμως, το θέμα από την αρχή ώστε να κατανοήσουμε την πραγματική  κατάσταση των υποτιθέμενων αντάρτικων σημαδιών. Αν κάνουμε ένα περίπατο στη φύση, έχοντας λίγη παρατηρητικότητα θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν παντού διάφορα σημάδια είτε φυσικά που αποδίδονται για παράδειγμα σε καιρικές συνθήκες ή σε κάποιο ζώο, είτε σε πολλές περιπτώσεις τεχνητά που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπινο χέρι .  

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από τα σημάδια που προέρχονται από τον ανθρώπινο παράγοντα, όπως αυτά που δημιουργούν οι ορειβάτες που σημαδεύουν με κάποια σχήματα ή αρχικά λέξεων τα μονοπάτια και τους διαδρόμους αναρρίχησης . Το ίδιο κάνουν και διάφορες άλλες ομάδες που βρίσκονται συχνά στη φύση όπως πεζοπόροι, αγρότες, βοσκοί, ποδηλάτες κτλ. Είναι πιθανόν όλοι να αφήνουν κάποια σημάδια ώστε να καθίσταται πιο εύκολος ο προσανατολισμός τους ή ίσως να αποφασίζουν να αφήσουν ένα σημάδι τους στην περιοχή ως ανάμνηση του ταξιδιού τους και της παρουσίας τους εκεί. Τα σχήματα, τα σύμβολα και τα γράμματα ποικίλλουν και δεν είναι συγκεκριμένα γιατί σε πολλές περιπτώσεις είναι προσωπικής φύσεως.

Έχοντας αναφερθεί σε αυτή την κατηγορία σημαδιών, στρέφουμε τώρα το ενδιαφέρον μας  στα αντάρτικα σημάδια. Καταρχάς, πρέπει να αναφερθούμε σε κάποια βασικά θέματα. Ας ξεκινήσουμε από το αν οι αντάρτες  χρησιμοποιούσαν σημάδια, κι αν ναι , σε ποιες περιπτώσεις .
Οι αντάρτες στην πλειοψηφία τους ήταν αγρότες μεγαλωμένοι στην ύπαιθρο, δηλαδή άνθρωποι που γνώριζαν πολύ καλά τη φύση και τα μυστικά της (τα μονοπάτια,τα περάσματα κτλ.). Με  λίγα λογία, ήταν πολύ καλοί ιχνηλάτες και δεν χρειάζονταν σημάδια για να προσανατολιστούν. Αντιθέτως, τα απέφευγαν δεδομένου ότι θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τη θέση τους στον εχθρό.
Έχουν αναφερθεί λίγες περιπτώσεις σημαδιών από αντάρτες κι αυτές αφορούν σε κρύψιμο οπλισμού και ιματισμού. Πρέπει να αναφέρουμε, βέβαια, ότι πολλά από αυτά τα σημάδια ήταν παραπλανητικά ώστε να οδηγήσουν τον εχθρό μακριά από την πραγματική κρυψώνα. Ελάχιστες είναι οι γνωστές περιπτώσεις, όπου σημάδια οδήγησαν πραγματικά σε λίρες. Αυτό, βέβαια, είναι λογικό γιατί είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος σε περίπτωση που αποκαλύψει κάποιος ότι βρήκε αληθινό θησαυρό.    

Θα αναφερθώ σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στα μέσα του 2001 είχα πάει σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Αρκαδίας μετά από έκκληση κάποιων κατοίκων που επιθυμούσαν να τους εξηγήσω κάποια σημάδια που βρέθηκαν σε ένα ξωκκλήσι μετά από ανακαίνιση.
Μετά την αξιολόγηση των εν λόγω σημαδιών διαπίστωσα την αυθεντικότητά τους κι έτσι άρχισα αμέσως να προσανατολίζομαι προς την κατεύθυνση που έδειχναν τα σημάδια. Πλησιάζοντας το σημείο ανακαλύπτω ότι τα σημάδια με είχαν οδηγήσει σε ένα παλιό μονοπάτι  που κατέληγε σε ένα τεράστιο βράχο από όπου θα ήταν αδύνατον να συνεχίσω την πεζοπορία μου.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά τη γεωφυσική κατάσταση της συγκεκριμένης περιοχής όπου με είχαν οδηγήσει τα σημάδια, διαπίστωσα ότι είχα οδηγηθεί σε μια φυσική παγίδα αφού ήμουν περικυκλωμένος από τα γύρω υψώματα των βουνών. Αυτό το σημείο κατά τη διάρκεια του εμφυλίου σίγουρα θα μου κόστιζε τη ζωή μου, εφόσον ήταν αδύνατον να καλυφτώ από τα πυρά του εχθρού και η μειωμένη ορατότητα δεν θα μου επέτρεπε την  ασφαλή διαφυγή μου από αυτό το σημείο.
Είναι, επίσης, σημαντικό να αναφέρω ότι στο μονοπάτι όπου οδηγούσε το αδιέξοδο είχαν βρεθεί υπολείμματα από νάρκες. Έτσι, τα εν λόγω σημάδια γίνεται φανερό ότι την εποχή του εμφυλίου θα οδηγούσαν σε σίγουρο θάνατο του ατόμου που θα αποφάσιζε να τα ακολουθήσει.
Βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψω  να αναφέρω τις περιπτώσεις, στις οποίες τα σημάδια ήταν πραγματικά  και με οδήγησαν σε επιθυμητούς στόχους με μεγάλη ακρίβεια. Ένα περιστατικό που αξίζει να αναφερθεί συνέβη το 2006 στη Βόρεια Ελλάδα, όπου με είχαν καλέσει να ερευνήσω με τη μέθοδο της ραβδοσκοπίας μια συγκεκριμένη τοποθεσία για εύρεση νερού.
Ξεκινώντας την έρευνα, μου τράβηξε το ενδιαφέρον ένας μεγάλος βράχος που βρισκόταν στο κέντρο του συγκεκριμένου χώρου. Πάνω του είχε χαραγμένα κάποια σημάδια, τα οποία αποκάλυπταν ξεκάθαρα την κατεύθυνση κάποιου πιθανού στόχου.

Την ίδια χρονική περίοδο βρέθηκα για έρευνα κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου εξερευνώντας ένα μικρό σπήλαιο ανακάλυψα πολλά σύμβολα χαραγμένα στο εσωτερικό του. Τα σύμβολα αυτά οδηγούσαν σε κάποιο πιθανό στόχο πολύ κοντά στο σπήλαιο.
Η αυθεντικότητα των σημαδιών είναι μια υπόθεση πολύ δύσκολη κι ο κάθε ερευνητής θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, αλλά και το σημαντικότερο να έχει πολλές γνώσεις ώστε να μπορεί να τα διαβάσει σωστά χωρίς να οδηγηθεί σε εσφαλμένη ανάγνωσή τους.
Όσο απλό κι αν φαίνεται ένα σημάδι που πιθανόν να έχουμε δει χαραγμένο σε ένα σημείο, θα πρέπει να το ερμηνεύσουμε με τη λογική αυτού που το σχημάτισε και όχι με τη δική μας λογική.
                                       
Θησαυροί παγιδευμένοι με εκρηκτικά

Τη χρονική περίοδο του εμφυλίου πολέμου το κρύψιμο θησαυρών (λίρες), οπλισμού και ιματισμού συνοδευόταν από παγίδευση του χώρου με εκρηκτικά ώστε να μην βρεθούν αυτά τα αντικείμενα από τον εχθρό.
Η αποκαλύψη των πιθανών στόχων θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένη τεχνική για να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα από την πιθανή ενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών (χειροβομβίδες, νάρκες κτλ.) με τους οποίους μπορεί να έχουν παγιδευτεί οι στόχοι που ερευνούμε.
Σε περίπτωση που αντιληφτούμε ότι έχει παγιδευτεί το αντικείμενο θα πρέπει να απευθυνθούμε στις δημοσιές αρχές (αστυνομία, στρατός κτλ.) και να μην πειραματιστούμε να αφοπλίσουμε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς μόνοι μας γιατί το πιθανότερο είναι να προκληθεί έκρηξη και να χάσουμε τη ζωή μας. Θυμηθείτε ότι η ζωή μας είναι πολυτιμότερη από οποιοδήποτε θησαυρό .

                                 
Θησαυροί παγιδευμένοι από πνεύματα

Καθημερινά με επισκέπτονται άνθρωποι που μου διηγούνται διάφορες ιστορίες σχετικά με στόχους παγιδευμένους από πνεύματα. Αξίζει να αναφέρω ότι είναι όλοι τόσο σίγουροι  σχετικά με αυτά τα φαινόμενα που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το σημείο της παράνοιας.
Πριν μέρες  με επισκέφτηκε ένας άνδρας περίπου 60 ετών μαζί με το γιο του, περίπου 30 ετών. Ο σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να τους βοηθήσω να βρουν λύση σε ένα πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία τρία χρόνια στις έρευνές τους.
Αρχίζω να συζητώ μαζί τους και βλέπω ότι κάθε φορά αρχίζουν μια έρευνα με την τέχνη της ραβδοσκοπίας και εντοπίζουν ένα πραγματικό  στόχο. Όποτε, όμως, φτάνουν στο σημείο να προσπαθήσουν να  τον ξεθάψουν, ένα αόρατο πλάσμα αρχίζει να τους χτυπά προκαλώντας μώλωπες σε όλο τους το σώμα με αποτέλεσμα να τους αποτρέπει να ανασύρουν τον κρυμμένο θησαυρό.
Η περιγραφή τους αρχίζει να γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και ζητώ περισσότερες διευκρινίσεις. Μπαίνω, λοιπόν, στον πειρασμό να τους ζητήσω να μου διηγηθούν  το περιστατικό που αποτέλεσε την αιτία να ξεκινήσουν όλα αυτά τα φαινόμενα.

Αμέσως, με πολύ μεγάλη ευκολία οι δύο άνδρες αρχίζουν να μου αναφέρουν ότι πριν τρία χρόνια είχαν πάει σε ένα μέρος της ορεινής Κορινθίας μαζί με ένα φίλο τους που ήταν κάτοχος μιας σημαντικής πληροφορίας σχετικά με έναν κρυμμένο θησαυρό ανταρτών (λίρες). Ξεκίνησαν, λοιπόν, την έρευνά τους με την τέχνη της ραβδοσκοπίας και σύντομα οδηγήθηκαν σε ένα σημείο όπου μπορεί να βρισκόταν θαμμένος ο συγκεκριμένος θησαυρός.
Τη στιγμή που τον εντόπισαν ο φίλος τους τούς ανέφερε ότι δεν έπρεπε να ανασύρουν εκείνη τη στιγμή το θησαυρό γιατί ήταν καταραμένος και θα επέφερε τραγικές συνέπειες σε όποιον τον έβρισκε και στην οικογένειά του.

Τους είπε, λοιπόν, ότι για να μπορέσουν να τον ξεθάψουν με ασφάλεια και να σβήσει η υποτιθέμενη κατάρα θα έπρεπε να φύγουν από το σημείο και να πάνε σε μια εκκλησία για να κάνουν μια προσφορά (τάμα). Μετά, έπρεπε να αφήσουν δύο μέρες να περάσουν πριν ξαναπάνε για την ανασκαφή.
Έτσι, λοιπόν, συμφώνησαν όλοι μαζί να αποχωρήσουν από το σημείο εκείνη τη στιγμή και να πάνε την επόμενη μέρα σε μια εκκλησία της περιοχής να κάνουν τη διαδικασία που είχε αναφέρει  ο φίλος τους. Την επόμενη μέρα οι δύο άνδρες, πατέρας και γιος, δεν τήρησαν τη συμφωνία και πήγαν μόνοι τους να ανασύρουν το θησαυρό από το συγκεκριμένο σημείο. Προς μεγάλη τους έκπληξη διαπιστώνουν ότι στο σημείο υπήρχε μια ανοιχτή τρύπα στο έδαφος σε μέγεθος κιβωτίου, ενώ στο βάθος της τρύπας το έδαφος ήταν μαυρισμένο σαν κάποιος να είχε βάλει φωτιά.
Οι δύο άνδρες αποχώρησαν αμέσως από το σημείο θέλοντας να βρουν το φίλο τους διότι υποψιάζονταν έντονα ότι εκείνος κρυβόταν πίσω από αυτό το γεγονός. Σύντομα συνάντησαν αυτόν τον άνθρωπο και του ζήτησαν εξηγήσεις για το συμβάν. Ο φίλος τους τούς είπε ότι ο θησαυρός έγινε κάρβουνο γιατί δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του και ότι από εδώ και περά η κατάρα θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή.
Τρομαγμένοι οι δύο άνδρες πάνε αμέσως σε μια εκκλησία για να κάνουν έστω και καθυστερημένα  το τάμα που τους είχε πει ο φίλος τους. Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα κατά τα λεγόμενα τους γιατί σε κάθε έρευνά τους μετά από εκείνη τη μέρα βρίσκουν μόνο κάρβουνα και το χειρότερο είναι οι επιθέσεις από αόρατα πνεύματα, όπως λένε οι ίδιοι.

Με κάθε τρόπο προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι όλα αυτά είναι στη φαντασία τους και ότι έχουν πείσει τον ίδιο τους τον εαυτό να βλέπει πράγματα που δεν υπάρχουν. Τους εξήγησα ότι ο φίλος τους μάλλον τους κορόιδεψε και κράτησε το θησαυρό για τον εαυτό του.
Βέβαια, κάθε μου προσπάθεια να τους επαναφέρω στην πραγματικότητα έπεσε στο κενό εφόσον ήθελαν να τους φτιάξω κάποιο φυλακτό που θα τους γλύτωνε από αυτή την κατάρα.
Αυτοί οι δυο άνδρες μετά τη συνάντησή μας εξακολούθησαν να πιστεύουν το παραμύθι που τους είχε πει ο φίλος τους.

Καθημερινά συναντώ ανθρώπους με παρόμοιες ιστορίες και μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτές τις ιστορίες  έχει μια βάση αλήθειας .
Το 2010 έγινα μάρτυρας  σε ένα πραγματικά ανεξήγητο  φαινόμενο. Περιπλανιόμουν μαζί με δύο φίλους μου σε μια δύσβατη τοποθεσία στην κεντρική Μακεδονία κι αποφασίσαμε να ξεκουραστούμε δίπλα σε μια μικρή πηγή με τρεχούμενο νερό.
Η ώρα πέρασε συζητώντας και σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα. Επειδή είχε νυχτώσει, πήραμε την απόφαση να διανυκτερεύσουμε στο συγκεκριμένο σημείο.
Σύντομα στήσαμε τη σκηνή μας και ξαπλώσαμε να κοιμηθούμε όλοι μαζί. Ήταν περίπου 1:30 π.μ. όταν ξαφνικά ακούσαμε μια δυνατή γυναικεία κραυγή.  Βγήκαμε αμέσως και οι τρεις μαζί από τη σκηνή μας και κοιτάζοντας μπροστά μας περίπου στα 10 μέτρα βλέπουμε μια γυναικεία φιγούρα έντονα φωτισμένη που φορούσε κάποιο είδος νυφικού σε λευκό χρώμα και είχε την πλάτη της γυρισμένη προς εμάς. Σε κλάσματα δευτερολέπτου η γυναίκα εξαφανίζεται μαζί με το φως που την περιέλουζε.
Αμέσως οι τρεις μας κινηθήκαμε προς το σημείο, όπου είχαμε δει αυτή τη γυναικεία φιγούρα ώστε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί κι αν ήταν πραγματικό αυτό που είχαμε δει ή αν ήταν απλώς ένα τέχνασμα της φαντασίας μας .

Όσο κι αν ελέγξαμε τον περιβάλλοντα χώρο, δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο που να μαρτυρούσε ανθρώπινη παρουσία ή κάποιο άλλο στοιχείο που θα μας οδηγούσε στην κατανόηση αυτού του περιστατικού.
Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να προσθέσω πως το συγκεκριμένο σημείο μετά την εξαφάνιση αυτής της γυναικείας φιγούρας ανέδιδε μια έντονη και όμορφη μυρωδιά για περίπου μία ώρα.
Σε μικρότερη ηλικία είχα γίνει μάρτυρας και σε άλλα παρόμοια περιστατικά  που τότε τα θεώρησα απλώς ένα παιχνίδι της φαντασίας μου, διότι ήμουν μόνος μου και δεν είχα την επιβεβαίωση άλλων μαρτύρων .
Αργότερα, σε μεγαλύτερη ηλικία που το πάθος μου για αυτά τα φαινόμενα έγινε εντονότερο άρχισα εντατικές έρευνες και πέρασα διάφορες καταστάσεις αποκτώντας κάποιες πληροφορίες που θα μου έδιναν το κίνητρο ώστε να οδηγηθώ στο μυστικό μονοπάτι της γνώσης.

Οι προσωπικές μου έρευνες σύντομα αποκάλυψαν πολλά ανεξήγητα φαινόμενα, μερικά από τα οποία τα έχω φωτογραφίσει ή βιντεοσκοπήσει και τα έχω αρχειοθετήσει στην προσωπική μου συλλογή.  
Είναι αναμφισβήτητο ότι συνυπάρχουμε με κόσμους πέραν της λογικής μας και της αντίληψής μας. Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία και πολλοί σοβαροί ερευνητές έχουν δώσει στο φως της δημοσιότητας πολλά στοιχεία επί του θέματος. Κάποιος με λίγο ψάξιμο μπορεί να ανακαλύψει αρκετά στοιχεία που θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον.
Η συνύπαρξή μας με παράλληλους κόσμους είναι η πιο πιθανή εξήγηση για τέτοιου είδους φαινόμενα. Ίσως σε κάποια σημεία πάνω στη Γη να πραγματοποιείται μια στρέβλωση του χωροχρονικού συνεχούς με αποτέλεσμα δύο παράλληλοι κόσμοι να συγχέονται ή να  συμπίπτουν οδηγώντας στην εμφάνιση όντων που ζουν σε κάποιον άλλο παράλληλο κόσμο. Ίσως πρόκειται για οντότητες πέραν του καλού και του κακού με έναν άλλο προορισμό και με μια αποστολή διαφορετική από τη δική μας.

Θυμάμαι έντονα ένα περιστατικό που μου διηγήθηκε ένας πολύ καλός μου φίλος πριν αρκετά χρόνια. Κάθε βράδυ ξάπλωνε στο κρεβάτι του και την ώρα που τον έπαιρνε ο ύπνος, άκουγε ένα θόρυβο στην κορυφή του κεφαλιού του κι αμέσως μετά, βρισκόταν έξω από το φυσικό του σώμα. Είχε τη δυνατότητα να κινείται πέραν του νόμου της βαρύτητας και το εκπληκτικότερο είναι ότι μπορούσε να πηγαίνει όπου ήθελε και να βλέπει σε πραγματικό χρόνο διάφορα συμβάντα.
Στην αρχή πίστεψα ότι μάλλον ο φίλος μου έχει κάποιο πρόβλημα στον ύπνο του και ίσως να είναι κάτι οργανικό ή ακόμη και ψυχολογικό και προσπάθησα να τον πείσω να απευθυνθεί σε κάποιο αρμόδιο γιατρό. Η επιμονή του με έπεισε να ερευνήσω το θέμα βαθύτερα κι άρχισα να ακούω με περισσότερη προσοχή τα λεγόμενα του. Σύντομα τον έβαλα στη διαδικασία να μου αποδεικνύει όλα όσα ισχυριζόταν.

Σε πρώτο στάδιο του ζήτησα να αρχίσει να μου περιγράφει διάφορες τοποθεσίες όπου είχα βρεθεί εγώ σε έρευνες που είχα κάνει στο παρελθόν και γνώριζα ότι εκείνος δεν είχε πάει ποτέ. ?ρχισα καθημερινά να του αναφέρω και από μια τοποθεσία όπου είχα βρεθεί στο παρελθόν. Την επόμενη μέρα μού έκανε λεπτομερή αναφορά ακόμη κι από σημεία που κι εγώ ο ίδιος δεν είχα προσέξει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κάποια σημάδια πάνω σε ένα μεγάλο βράχο που μου τα ζωγράφισε με μεγάλη ακρίβεια σε ένα κομμάτι χαρτί.
Αυτό γινόταν περίπου για ένα μήνα. Του έλεγα μια τοποθεσία και την επόμενη μέρα μου έδινε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της συγκεκριμένης τοποθεσίας. Σύντομα  αποφάσισα να ανεβάσω τον πήχη δυσκολίας και να του ζητήσω να μου περιγράψει τι κάνω εγώ στο σπίτι μου ένα συγκεκριμένο βράδυ που θα ορίζαμε.

Ως ερευνητής και δύσπιστος εκείνο το  βράδυ που είχαμε κανονίσει να μου δώσει πλήρη εικόνα για το τι θα έκανα μέσα στο σπίτι μου, εγώ είχα κανονίσει μυστικά με την οικογένειά μου να μεταφερθούμε στην εξοχική μας κατοικία λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, όπου έμενα κανονικά. Άφησα, λοιπόν,  ένα χαρτί τετραδίου στο τραπέζι της κουζίνας μου κι έγραψα πάνω του τη φράση «Απόδειξε μου ότι το διάβασες». Υπ’ όψιν ότι το χαρτί το έγραψα φεύγοντας από το σπίτι τελευταίος και ήταν αδύνατον να το γνώριζε άλλο μέλος της οικογένειάς μου.

Το επόμενο απόγευμα επιστρέφοντας στο σπίτι μου στην Αθήνα πήρα το χαρτί και το δίπλωσα βάζοντάς το στην τσέπη του παντελονιού μου χωρίς να με καταλάβει κανένα από τα μέλη της οικογένειάς μου. Στη συνέχεια, πήγα να συναντήσω το φίλο μου σε μια γνωστή καφετέρια, όπου εργαζόταν εκείνη τη στιγμή.
Όταν έφτασα στην καφετέρια όπου εργαζόταν, τον βλέπω να έχει ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του. Κουνά το κεφάλι του και βγάζει μια χαρτοπετσέτα διπλωμένη από την τσέπη του. Μου τη δίνει χωρίς να μου πει ούτε μία λέξη. Ανοίγω τη χαρτοπετσέτα και προς έκπληξή μου βλέπω γραμμένη πάνω της τη φράση «το διάβασα». Αμέσως βγάζει ένα στυλό και συμπληρώνει πάνω στη χαρτοπετσέτα «τώρα με πιστεύεις;». Εκείνη τη στιγμή μένω άφωνος και δεν μπορώ να πιστέψω στα μάτια μου.

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το μήνυμα που έχει γράψει στη  χαρτοπετσέτα και το μυαλό μου δεν μπορεί να το αποδεχτεί με τίποτα. Αμέσως βγάζω κι εγώ από την τσέπη μου το χαρτί που είχα γράψει για να το διαβάσω ξανά μήπως λόγω της σύγχυσής μου είχα μπερδευτεί αλλά μάταια. Ο φίλος μου είχε απόλυτο δίκιο.
Συζητώντας μαζί του για αρκετή ώρα και προσπαθώντας να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό, αρχίζει να μου περιγράφει κάθε λεπτομέρεια του σπιτιού μου εκείνη τη στιγμή. Μου περιέγραψε ακόμη και πράγματα που δεν έχουν μόνιμη θέση σε ένα σπίτι, όπως δύο άπλυτα ποτήρια που βρίσκονταν στο νιπτήρα της κουζίνας μου, μια ορειβατική τσάντα που είχα αφήσει πρόχειρα στο σαλόνι μου κτλ .
Κάθε περιγραφή που μου έκανε ήταν τόσο ακριβής που πραγματικά δεν μου άφησε κανένα περιθώριο να αμφισβητήσω το γεγονός ότι είχε μπει στο σπίτι μου.

Ακόμη και σήμερα ο φίλος μου εξακολουθεί να έχει αυτή τη δυνατότητα και να μας εκπλήσσει με διάφορες πληροφορίες. Βέβαια σήμερα οι γνώσεις  μου μού επιτρέπουν να κατανοώ πλήρως αυτά τα φαινόμενα και να τα αποδέχομαι ως πραγματικότητα, αφού οι έρευνές μου με έχουν οδηγήσει σε έναν εσωτερικό κόσμο που λίγοι τον αντιλαμβάνονται κι ακόμη λιγότεροι αποδέχονται την ύπαρξή του.   
Η έννοια του ερευνητή

Οι καθημερινές συναντήσεις που έχω με ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι ερευνητές  με παρακινεί να γράψω για το μυστικό μονοπάτι, στο οποίο βαδίζουν οι πραγματικοί ερευνητές.
Στην εποχή μας οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι ένας ερευνητής είναι ικανός μόνο αν μπορεί να βρει ένα κρυμμένο θησαυρό με τις υποτιθέμενες υπερφυσικές του δυνάμεις. Μια μόνιμη εμμονή έχει κυριεύσει όσους επιθυμούν μια καλύτερη ζωή. Για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους και να αποκτήσουν το αίσθημα ανωτερότητας και οικονομικής δύναμης καταφεύγουν στην αναζήτηση κρυμμένων θησαυρών πιστεύοντας ότι ένας ικανός ερευνητής μπορεί να τους ανακαλύψει και να ζήσει πλουσιοπάροχα.

Είναι άνθρωποι που δεν κατάφεραν τίποτα ουσιαστικό στη ζωή τους. Ήρθαν και θα φύγουν με το ψευδές όνειρο της απόκτησης ενός θησαυρού περιφρονώντας άλλους σημαντικούς παράγοντες για μια ποιοτική ζωή και για την κάθαρση του πνεύματός τους.
Τρέχουν από ερευνητή σε ερευνητή για να αποκτήσουν την πληροφορία που θα τους αλλάξει τη ζωή, αλλά κάθε προσπάθειά τους πέφτει στο κενό γιατί κανένας πραγματικός ερευνητής δεν πρόκειται να ασχοληθεί σοβαρά με αυτή την κατηγορία ανθρώπων.
Ένας ερευνητής έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στην ανακάλυψη των μεγαλύτερων μυστηρίων, σε μια μόνιμη εσωτερική αναζήτηση για το άγιο δισκοπότηρο μέσα από ένα μονοπάτι γεμάτο εμπόδια και κινδύνους.

Ο μόνος στόχος του είναι η γνώση  που θα τον οδηγήσει στην επανασύνδεσή του με το πνεύμα του και θα ξυπνήσει τις εσωτερικές του δυνάμεις βοηθώντας τον να αποκτήσει μια θέση δίπλα στο Δημιουργό των πάντων.
Καμία υλική απόλαυση και κανένα υλικό αγαθό δεν μπορεί να σταματήσει έστω και προσωρινά τη δίψα ενός ερευνητή που επιθυμεί να βρει τη γνώση στον εσωτερισμό. Όταν ξεκλειδώσει κανείς την πόρτα των μεγαλύτερων μυστηρίων της ζωής ανοίγει αυτομάτως ένας μαγικό κόσμος δυνάμεων από τον οποίο δεν υπάρχει επιστροφή.

Ένας ερευνητής αν το επιθυμεί μπορεί να ανιχνεύσει ένα στόχο ακόμη κι από απόσταση με μεγάλη ακρίβεια. Πολλές φορές στο παρελθόν έχω βρεθεί στο δίλημμα αν πρέπει να γίνει ανάσυρση ενός στόχου και ποιες θα ήταν οι συνέπειες αυτής της ανάσυρσης.
Έχω συναντήσει ανθρώπους που από τη μια μέρα στην άλλη πλούτισαν με χρήματα που τους ήρθαν εξ ουρανού, κι έτσι από απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτα μεταμορφώθηκαν σε δαίμονες  καταστρέφοντας καθετί θεϊκό που είχαν μέσα τους κι εξαπλώνοντας το κακό σε ό,τι αγγίζουν.

Οι έρευνες

Σε όλη την πορεία μου ως ερευνητής έχω αναλάβει κάποιες  έρευνες  για λογαριασμό μερικών ιδιαίτερων ανθρώπων που πραγματικά νιώθω περήφανος που τους γνώρισα και τους βοήθησα έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Πριν αναλάβω μια έρευνα, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να αξιολογήσω τον άνθρωπο που μου αναθέτει την εντολή έρευνας. Σε δεύτερη φάση αξιολογώ με βάση τα δικά μου κριτήρια πώς θα χρησιμοποιήσει το στόχο που θα του αποκαλύψω. Ένα σημαντικό κριτήριο για αυτή την αξιολόγηση που θα κάνω είναι η τυχόν επιθυμία του εντολέα μου να κάνει κάποιο τμήμα των ευρέτρων δωρεά σε ασθενέστερες ομάδες συνανθρώπων μας.

Στις αρχές του 2013 βρέθηκα σε κάποια περιοχή κοντά στη Θεσσαλονίκη μετά από παράκληση ενός ανθρώπου να τον βοηθήσω να αποκαλύψει ένα στόχο που υπήρχε στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του. Από τις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα κάνει με αυτόν τον άνθρωπο κατάλαβα ότι δεν είναι μια συνηθισμένη υπόθεση όπως αυτές που αντιμετωπίζω καθημερινά από ανθρώπους παθιασμένους για εύκολο πλουτισμό.

Έτσι πήρα την απόφαση να ξεκινήσω με στόχο να συναντήσω από κοντά αυτόν τον άνθρωπο που είχε εγείρει το ενδιαφέρον μου με την έρευνα που επιθυμούσε να αναλάβω. Ένα βράδυ μετά από συνεννόηση μαζί του πήγα στο σπίτι του για να αξιολογήσω κι από κοντά την όλη κατάσταση.
Αρχίσαμε να μιλάμε κι αυτός ο άνθρωπος άρχισε να μου περιγράφει τη δυσμενή  οικονομική θέση στην οποία είχε περιέλθει τον τελευταίο χρόνο. Οι τράπεζες είχαν κατασχέσει όλη του την ακίνητη και κινητή περιουσία (σπίτι, κτήματα, αυτοκίνητα), ενώ παράλληλα υπήρχαν εξώδικα για την περιουσία της γυναίκας του.

Η καταστροφή συνεχιζόταν ακόμη και στο επάγγελμά του. Ήταν κτηνοτρόφος και παρήγαγε γάλα από αγελάδες. Μια ασθένεια, όμως, εξόντωσε σχεδόν το μισό κοπάδι του, ενώ το υπόλοιπο λιμοκτονούσε εφόσον δεν είχε χρήματα να το συντηρήσει. Το αποτέλεσμα ήταν να χάνει καθημερινά ένα-ένα τα ζώα του.
Πρέπει να προσθέσω ότι το οικονομικό του αδιέξοδο ήταν τόσο δραματικό που δεν είχε να προσφέρει ούτε καν τα αυτονόητα στα παιδιά του (π.χ. την τροφή τους) και το χειρότερο από όλα ήταν ότι σε λίγες μέρες θα έχαναν και το σπίτι τους και θα έμεναν άστεγοι.
Ο άνθρωπος αυτός είχε περιέλθει σε μια τραγική κατάσταση και δεν είχε λύση. Η απογοήτευσή του ήταν τόσο εμφανής που μου ανέφερε ότι είχε  πάρει απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του, ώσπου ένα όνειρο που είδε η γυναίκα του τού έδωσε ελπίδες σωτηρίας.

Η γυναίκα του στο όνειρό της είδε έναν άγιο να της δείχνει ένα σημείο στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού τους αναφέροντας ότι θα βρουν εκεί κάποιες εικόνες αυτού του αγίου μαζί με ένα μεγάλο θησαυρό που το αντίτιμο της αξίας του αρκούσε ώστε να εξοφλήσουν όλα τα χρέη τους.
Επίσης, ο Άγιος είχε πει στη γυναίκα ότι ένας άνθρωπος με το όνομα Αντώνης θα τους βοηθούσε να βρουν το θησαυρό. Έτσι, λοιπόν, ο σύζυγός της άρχισε από την επόμενη μέρα να σκάβει και να γκρεμίζει αρκετά σημεία στο σπίτι του μέχρι που γρήγορα κατάλαβε ότι όλες οι προσπάθειές του απέβησαν άκαρπες.

Απογοητευμένος άρχισε να ψάχνει το άτομο που του υπέδειξε ο άγιος  πιστεύοντας ότι το λάθος του ήταν ότι δεν ακολούθησε επακριβώς τις οδηγίες του Αγίου. Σύντομα πέφτει στα χέρια του το τηλέφωνό μου και θεώρησε ότι αφού με λένε Αντώνη και είμαι ερευνητής,  ο άγιος μάλλον για εμένα του είχε μιλήσει.
Στηρίζοντας πλέον πάνω μου όλες τις ελπίδες του, μου αναθέτει την έρευνα. Δυστυχώς, όμως, ακόμη και οι δικές μου έρευνες απέβησαν άκαρπες αφού στο χώρο του δεν υπήρχε  κανένας πολύτιμος θησαυρός.
Μέχρι και σήμερα που γράφω αυτό το βιβλίο ο συγκεκριμένος άνθρωπος μου ζητά να ξανακάνω έρευνα στο σπίτι του, γιατί καθημερινά η γυναίκα του βλέπει στον ύπνο της τον άγιο να της δείχνει κάθε φορά κι ένα νέο σημείο, στο οποίο είναι κρυμμένος ο θησαυρός. Πρέπει να αναφέρω ότι σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάσχεσης του σπιτιού τους και θα είναι πλέον στο δρόμο όλη η οικογένεια. 
Ήταν η μοναδική περίπτωση στην πορεία των ερευνών μου, στην οποία προβληματίστηκα αρκετά σχετικά με το αν έκανα κάποιο λάθος κατά την έρευνα και για αυτό οδηγήθηκα σε λάθος συμπεράσματα και στη μη εύρεση του επιθυμητού στόχου.
 Επηρεασμένος από την επιμονή και τη σιγουριά αυτού του ανθρώπου ότι ο θησαυρός της ελευθερίας του υπάρχει, ξαναπρογραμμάτισα τις επόμενες μέρες να τον συναντήσω για μια επαναληπτική έρευνα. Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση που εύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να έχω κάνει λάθος.
Η ποιότητα αυτού του ανθρώπου και της οικογένειάς του έχει μείνει χαραγμένη στην καρδιά μου και σίγουρα θα με ακολουθήσει σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Ό,τι κι αν γράψω για αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Η θέλησή του να σώσει την οικογένειά του είναι απίστευτη, ενώ η αγάπη και η αυτοθυσία του δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο ακόμη και τον πιο σκληρό άνθρωπο.

Η πολύχρονη εμπειρία μου στις έρευνες με έχει βοηθήσει να μην κάνω λάθη κι έχω αποκαλύψει με επιτυχία πολλούς στόχους υλικούς και πνευματικούς.
Από τις έρευνες του παρελθόντος έχω ξεχωρίσει μία ακόμα την οποία έκανα σε ένα ορεινό χωριό της Μακεδονίας. Εκεί με κάλεσε μια γυναίκα που αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα μετά από τον αιφνίδιο θάνατο του άνδρα της  πριν από δύο χρόνια περίπου.
Η ιστορία ξεκινά στα μέσα του 2001,όταν μια τηλεφωνική επικοινωνία με αυτή τη γυναίκα με πείθει να ασχοληθώ σοβαρά με την περίπτωσή της. Άκουσα με προσοχή τα λόγια της. Μου είπε ότι έβλεπε στον ύπνο της τον άντρα της μετά το θάνατό του να της δείχνει ένα  σημείο σε ένα παράπλευρο παλιό κι εγκαταλελειμμένο σπίτι που άνηκε στην ιδιοκτησία του άνδρα της.

Αυτό το όνειρο το έβλεπε πολύ τακτικά και τους τελευταίους μήνες σχεδόν καθημερινά. Το αποκορύφωμα ήταν ένα απόγευμα που η γυναίκα καθισμένη στο σαλόνι της αν και ξύπνια βλέπει ολοζώντανο τον άντρα της για δευτερόλεπτα να της δείχνει το παράπλευρο σπίτι.
Τρομαγμένη η γυναίκα ξεκινήσε την επομένη μέρα και πήγε στην τοπική εκκλησία για να ζητήσει βοήθεια πιστεύοντας ότι έτσι ο άνδρα της θα σταματήσει τις εμφανίσεις του. Μάταια, όμως, γιατί οι εμφανίσεις δεν σταμάτησαν. Σύντομα κάποιος κοινός γνωστός μας  της μίλησε για μένα και της έδωσε το τηλέφωνό μου, ώστε να επικοινωνήσει μαζί μου. Έτσι κι έγινε.

Ξεκίνησα, λοιπόν, για να επισκεφτώ αυτή τη γυναίκα και να με εξουσιοδοτήσει να ερευνήσω την εγκαταλελειμμένη κατοικία που της έδειχνε ο άνδρας της στον ύπνο της αλλά και στο όραμά της. Σύντομα οι έρευνές μου σε αυτό το σπίτι απέφεραν καρπούς. Ο άνδρας της όταν ήταν εν ζωή, έκρυβε σε ένα συγκεκριμένο σημείο σε εκείνο το σπίτι κάποιες οικονομίες του.
Εκεινή τη μέρα παρέδωσα στη γυναίκα τα εν λόγω αντικείμενα. Από το ίδιο κιόλας βράδυ σταμάτησαν οι εμφανίσεις του άνδρα της και μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί από την ίδια κάποια εμφάνιση του άνδρα της.
Έχω ακούσει πολλές παρόμοιες ιστορίες και με κάποιες από αυτές έχω ασχοληθεί προσωπικά. Το σημαντικό σε αυτές τις υποθέσεις είναι ότι σχεδόν πάντα υπάρχει κάποιο πολύτιμο αντικείμενο.

Φανατισμός

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που ο φανατισμός τους είναι τόσο μεγάλος που παντού βλέπουν στόχους και θαμμένους θησαυρούς.
Αυτή τη χρονική περίοδο με επισκεφτήκαν στο γραφείο μου τρεις άνδρες, φίλοι μεταξύ τους, για να μου αναθέσουν κάποιες σημαντικές έρευνες που βασίζονταν σε πληροφορίες αξιόπιστων πρόσωπων κατά τα λεγόμενα τους.
Η πρώτη πληροφορία που μου έδωσαν αφορούσε ένα θαμμένο θησαυρό ανταρτών στην ορεινή Ελλάδα. Αξίζει να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη πληροφορία αναφερόταν και σε κάποιο απόσπασμα από ένα βιβλίο που κατά την άποψη τους προερχόταν από κάποιον επιμελητή του Άρη Βελουχιώτη και αναφερόταν σε κάποια ανταλλαγή κρατούμενων και σε κάποιες σημαντικές αποκρύψεις θησαυρών.

Είχαν φωτοτυπήσει ένα μικρό απόσπασμα και μου το είχαν φέρει ως αποδεικτικό στοιχείο για την πληροφορία τους. Ήταν αδύνατον να βγάλω νόημα από το απόσπασμα λόγω του μικρού μεγέθους του κειμένου που είχαν φωτοτυπήσει. Στην πορεία της συζήτησής μας μου ανάφεραν ότι στο συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο αναφερόταν το βιβλίο που είχαν στην κατοχή τους , είχαν κάνει κάποια έρευνα μόνοι τους και είχαν βρει κάποια σημάδια που τους οδήγησαν σε κάποια μικρά αντικείμενα, τα οποία κατά την εκτίμησή τους  προέρχονταν από εκείνη τη χρονική περίοδο.

Έτσι τις επόμενες μέρες κανονίσαμε να επισκεφτώ μαζί τους και με την ομάδα μου το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να αξιολογήσω από κοντά με την τέχνη της ραβδοσκοπίας όλα όσα μου είχαν διηγηθεί.
Φτάνοντας στο μερος όπου κατά την άποψή τους μας οδηγούσε το κείμενο του βιβλίου, μου έδειξαν το πρώτο σημάδι που είχαν βρει για να το αξιολογήσω. Ήταν ένα δέντρο ελιάς με ένα μεγάλο τριγωνικό καρφί στο κάτω μέρος του κορμού της καθώς και σχήματα ακαθόριστου σχήματος χαραγμένα επίσης στον κορμό της.

Στη συνέχεια, σε απόσταση περίπου 30 μέτρων μου έδειξαν ένα βράχο που κατά την άποψή τους είχε χαραγμένα πάνω του κάποια σχήματα. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πίστευαν ότι αυτά τα σχήματα έδειχναν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Όμως, στην πραγματικότητα ήταν απλά κάποιες  υδρορροές σχηματισμένες από φυσικά αίτια, όπως και τα σημάδια που υπήρχαν πάνω στην ελιά. Μετά από μια σύντομη έρευνά μου ανακάλυψα ότι  παρόμοια σημάδια υπήρχαν σε όλη την περιοχή και η αιτία αυτών ήταν τα έντονα φυσικά καιρικά φαινόμενα της περιοχής κατά τους χειμερινούς μήνες.
Όσο κι αν ερεύνησα στην περιοχή δεν βρήκα κανένα στοιχείο που να συνιστά κάποια ένδειξη για αυτά που πίστευαν αυτοί οι άνθρωποι. Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι όσα πίστευαν ήταν λάθος κι ότι μάλλον το βιβλίο που είχαν στην κατοχή τους αναφέρεται σε άλλη περιοχή ή έχουν αξιολογήσει με λάθος τρόπο τις πληροφορίες που δίνονται.

Βέβαια, αυτό ήταν αδιανόητο για εκείνους με αποτέλεσμα να απευθυνθούν και σε άλλους ερευνητές πεπεισμένοι ότι κάποια μέρα θα βρεθεί ο πολύτιμος θησαυρός που ψάχνουν.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνούν μαζί μου για να με συμβουλευτούν για όποιο νέο στοιχείο βρίσκουν πιστεύοντας κάθε φορά ότι πλησιάζουν στον επιθυμητό στόχο τους, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί.
Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύω ότι ποτέ δεν πρόκειται να ελευθερωθούν από τα δεσμά τους και το χειρότερο είναι ότι αυτός ο φανατισμός τους δεν τους αφήνει να αντιληφθούν την πραγματικότητα.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας ραβδοσκόπος που τον συνάντησα σε μια έρευνα που πραγματοποιούσα με την ομάδα μου σε ένα νησί των Σποράδων.
Με είχε καλέσει εκεί το 1999 ένας τοπικός σύλλογος για να αξιολογήσω  μια πληροφορία που είχαν σχετικά με ένα μοναστήρι, όπου εκείνη τη χρονική περίοδο είχαν ξεκινήσει κάποιες εργασίες ανακαίνισης ως προσφορά στον άγιο που τιμούσαν.

Την περίοδο που ξεκίνησαν οι εργασίες στο μοναστήρι κάποιος από τους εθελοντές εργάτες είχε χόμπι την τέχνη της ραβδοσκοπίας και τυχαία όπως μου ανέφεραν οι υπόλοιποι εργάτες, εντόπισε ένα πιθανό στόχο στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού. Στην αρχή κανένας δεν του έδωσε σημασία και δεν πίστεψαν τίποτα από ό,τι τους ανέφερε ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
Σύντομα, όμως,  η επιμονή και η έντονη πίεση αυτού του ανθρώπου που είχε εντοπίσει κάποιον υποτιθέμενο στόχο άρχισε να προκαλεί το ενδιαφέρον αρκετών κατοίκων του νησιού με αποτελέσμα σύντομα να κυκλοφορήσουν πολλές φήμες και ιστορίες για ένα θαμμένο θησαυρό αμύθητης αξίας στο συγκεκριμένο μοναστήρι.

Μια μέρα κατά τη διάρκεια των εργασιών στο μοναστήρι ο ραβδοσκόπος άρχισε να σκάβει στο σημείο όπου είχε δει την ένδειξη. Όταν οι υπόλοιποι είδαν αυτή την προσπάθεια  άρχισαν αμέσως να σκάβουν αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, αλλά σύντομα κατάλαβαν ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπήρχε τίποτα.
Έτσι τις επόμενες μέρες η εμμονή και η παραπλάνηση του ραβδοσκόπου είxε αγγίξει τους πάντες στο νησί.  Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσουν όλοι μαζί να γκρεμίζουν κάθε σημείο του μοναστηριού.  Έτσι  έφτασαν στο σημείο να με καλέσουν για  να συνεργαστώ με το δικό τους ραβδοσκόπο και να τους αποκαλύψω το θησαυρό. Όταν έφτασα στο νησί  με το καράβι, με περίμεναν περίπου 15 άνθρωποι για να με συνοδέψουν στο μοναστήρι όπου θα συναντούσα τον άνθρωπο που είχε εντοπίσει το στόχο. Από αυτή τη συνάντηση κατάλαβα πολύ σύντομα ότι ο άνθρωπος που είχε ξεσηκώσει ολόκληρο το νησί για τον κρυμμένο θησαυρό είχε αποσπάσει αρκετά χρήματα από πολλούς αφελείς που τον εμπιστεύτηκαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι προσπάθησε να πείσει κι εμένα για την ύπαρξη του θησαυρού.

Στη συνέχεια λόγω της επιμονής των κατοίκων προχώρησα σε λεπτομερή έρευνα με την ομάδα μου σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο του μοναστηριού. Επαληθεύτηκαν, λοιπόν, οι υποψίες μου ότι ο θησαυρός ήταν μια μυθοπλασία εκείνου του ανθρώπου που είχε οικονομικό όφελος από όλη αυτή την ιστορία. 
Η προσπάθειά μου να τους πείσω ότι δεν υπάρχει τίποτα στο συγκεκριμένο μέρος έπεσε στο κενό, εφόσον όλοι στο νησί είχαν πιστέψει τον υποτιθέμενο ραβδοσκόπο και μάλιστα τις επόμενες μέρες είχαν προγραμματίσει να προχωρήσουν στην ανασκαφή όλου του μοναστηριού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο έντονος φανατισμός δεν τους άφηνε να δουν την πραγματικότητα και το χειρότερο είναι ότι καθημερινά παρέσυραν κι άλλους στο καταστροφικό έργο της αναζήτησης του υποτιθέμενου θησαυρού. 
Παρόμοια περιστατικά έχω συναντήσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και όλα έχουν ένα κοινό σημείο: το φανατισμό. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, από πίσω κρύβονται οικονομικά οφέλη για κάποιον που στοχεύει στο γρήγορο πλουτισμό εξαπατώντας αφελή θύματα.

Κυνήγι  κρυμμένου θησαυρού

Για να αρχίσει κάποιος να ασχολείται με το συγκεκριμένο χόμπι (κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού), θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται να έχει κάποιος για να γίνει πραγματικός ερευνητής.
Συνήθως οι περισσότεροι από όσους ξεκινούν την ενασχόληση με αυτό το χόμπι πιστεύουν  λανθασμένα ότι αγοράζοντας ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα ανίχνευσης, την επόμενη μέρα θα βγουν στο βουνό και θα ανακαλύψουν το θησαυρό των ονείρων  τους. Αυτό, φυσικά, στην πραγματικότητα δεν θα συμβεί ποτέ γιατί από έναν τέτοιο ερευνητή λείπει ένα βασικό στοιχείο: η εμπειρία στην ανίχνευση.
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι για να γίνουμε πραγματικοί ερευνητές το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αξιολογήσουμε αντικειμενικά τον εαυτό μας , τις δυνατότητές μας, αλλά και το είδος των ερευνών με τις οποίες θέλουμε να ασχοληθούμε.

Μια καλή μέθοδος  για να ξεκινήσει κάποιος ερευνητής είναι να μάθει την τέχνη της ραβδοσκοπίας με κάποιο ραβδοσκοπικό όργανο που του ταιριάζει. Τα ραβδοσκοπικά όργανα στις μέρες μας ποικίλλουν και είναι διαθέσιμα σε πολλά καταστήματα στην Ελλάδα.
Κάποια από αυτά είναι πολύ αξιόλογα και πολύ εύκολο να μάθει να τα χειρίζεται ο καθένας μας. Χρειάζεται να προσέξουμε ιδιαίτερα το ραβδοσκοπικό όργανο που επιθυμούμε να αγοράσουμε ως προς  τα υλικά με τα οποία έχει κατασκευαστεί. Ο λόγος είναι ότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλά ραβδοσκοπικά όργανα (αντίγραφα) που τα υλικά κατασκευής τους είναι πολύ πρόχειρα και φτηνά με  αποτέλεσμα να έχουν πολύ χαμηλή αγωγιμότητα και να μας οδηγούν σε ψεύτικους στόχους.
Η τέχνη της ραβδοσκοπίας είναι μια πολύ καλή εκπαίδευση για τον μαθητευόμενο ερευνητή γιατί του δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον εσωτερικό του εαυτό και να ξεδιπλώσει όλες τις κρυμμένες δυνάμεις που έχει μέσα του.

Η ραβδοσκοπία στηρίζεται αποκλειστικά στην εσωτερική μας δύναμη και στην επιθυμία μας . Αυτό μας κάνει αντικειμενικούς και ιδιαίτερα  επιφυλακτικούς με τους πιθανούς στόχους.
Εξίσου σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι μαθαίνοντας  την τέχνη της ραβδοσκοπίας αρχίζουμε να εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας στη συγκέντρωση και στην πειθαρχεία, κάτι που στην πορεία των ερευνών μας θα βοηθήσει αρκετά ώστε να αποφύγουμε λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.
Με τη ραβδοσκοπία μπορούμε να βρούμε πολλούς θαμμένους στόχους στην ύπαιθρο, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να υπολογίσουμε τις αποστάσεις και το βάθος του στόχου .

Τι είναι λάθος και τι σωστό

Συχνά εμφανίζονται άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι έχουν γνώσεις και μπορούν να αποκαλύψουν οποιοδήποτε στόχο με μεθόδους ακαταλαβίστικες και με ιδιοκατασκευές που δεν έχουν καμία λογική εξήγηση ως προς τη λειτουργία τους ή τον τρόπο ανίχνευσης του επιθυμητού στόχου.
Προσφάτως ήρθε κάποιος στο γραφείο μου ισχυριζόμενος ότι έχει κατασκευάσει κάποιο όργανο ανίχνευσης που έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει στόχους χρυσού από απόσταση έως και 150 χιλιομέτρων. Προσπαθούσε να με πείσει για αυτή τη φοβερή του ανακάλυψη ώστε να προωθήσω την εφέυρεσή του.
Εξέτασα λεπτομερώς αυτό το περίεργο όργανο, του οποίου η κατασκευή δεν στηριζόταν ούτε στην τεχνολογία αλλά ούτε και στη ραβδοσκοπία. Όμως, δεν μου έδωσε καμία ένδειξη ότι είναι όργανο ανίχνευσης δεδομένου ότι απέτυχε σε κάθε τεστ που το υπέβαλλα.

Όσο για την τιμή πώλησης αυτής της κατασκευής, ήταν τόσο εξωφρενική που πραγματικά απόρησα με την αφέλεια του κόσμου που είχε ήδη αγοράσει αυτή την άθλια κατασκευή.
Το πιο πιθανό είναι αυτός ο άνθρωπος να ήταν ερευνητής κορόιδων, αφού η συσκευή του το μόνο που έκανε ήταν να μαγνητίζει αυτή την κατηγορία ανθρώπων. Πολλές φορές έχω ακούσει για τέτοιες κατασκευές από ανθρώπους που τις έχουν προμηθευτεί ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ.
Επίσης, συχνά εμφανίζονται άνθρωποι που παρουσιάζουν ηλεκτρονικά μηχανήματα με μοναδικές τεχνολογικές ικανότητες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ανθρώπων, δήθεν ερευνητών, που διαθέτουν υπερσύχρονα μηχανήματα με μοναδικές δυνατότητες, όπως η δυνατότητά τους να συνδέονται με δορυφόρους και να ελέγχουν τους στόχους από μακριά. Επίσης, φτάνουν στο σημείο να δείχνουν εικόνες βγαλμένες δήθεν από δορυφόρους. Σε πολλές περιπτώσεις αυτές τις εικόνες της πουλούν έναντι αρκετών χρημάτων σε αφελείς που έχουν πειστεί για τις δυνατότητες του μηχανήματος.
Ένας σοβαρός  άνθρωπος πολύ εύκολα μπορεί να αντιληφτεί ότι αν κάποιος είχε αυτή την τεχνολογία θα είχε πάει μόνος του να πάρει όλους τους στόχους και δεν θα προσπαθούσε να πείσει κανέναν για τη δυνατότητα του μηχανήματος που έχει.

Έχω ακούσει πολλά περιστατικά ανά καιρούς για μηχανήματα με δυνατότητες που ξεπερνούν ακόμα και τη σφαίρα της φαντασίας. Κάποια περίοδο είχε έρθει ένας άνθρωπος στο γραφείο μου για να μου δείξει ένα μηχάνημα ανίχνευσης δήθεν αγορασμένο από τη NASA, το οποίο είχε δυνατότητες διαστημικής τεχνολογίας. Βέβαια στην πραγματικότητα ήταν ένα απλό laptop με κάποια προγράμματα software άσχετα με εκείνα που ισχυριζόταν αυτός ο άνθρωπος.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ισχυρίζονται πάντα ότι μπαίνουν σε στρατιωτικούς δορυφόρους  με τα ιδιαίτερα μηχανήματα  που έχουν και υποκλέπτουν αυτές τις πληροφορίες που τους οδηγούν σε στόχους. Κάποιος που γνωρίζει ακόμη και τα πιο βασικά σχετικά με την τεχνολογία καταλαβαίνει ότι θα ήταν αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο ακόμη κι αν υπήρχε αυτή η τεχνογνωσία.

Το συγκλονιστικό στην υπόθεση είναι ότι κάποιοι έμποροι υιοθετούν αυτές τις εξωφρενικές συσκευές φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να παρουσιάζουν τις ιδιοκατασκευές τους  ως  τη μοναδική λύση για τον εντοπισμό στόχων με απώτερο στόχο το προσωπικό τους κέρδος.
Η προώθηση των ηλεκτρονικών οργάνων ανίχνευσης στην Ελλάδα γίνεται σε μερικές περιπτώσεις από  ανθρώπους που δεν έχουν δοκίμασει ποτέ να ψάξουν ούτε καν ένα θαμμένο δαχτυλίδι στον κήπο τους με αυτά τα όργανα. Όμως, αν τους ακούσεις την ώρα που προωθούν το προϊόν τους, θα δεις ότι το παρουσιάζουν ως μοναδικό και αποτελεσματικό  χωρίς να αποκαλύπτουν τις πραγματικές δυνατότητες του συγκεκριμένου οργάνου.

Το θέμα αυτό, βέβαια, αφορά στους πιθανούς αγοραστές και στα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέξουν τον παροχέα από τον οποίο θα προμηθευτούν τη συσκευή ανίχνευσής τους.
Είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που πρέπει να προσέξει κάποιος που θέλει να ξεκινήσει αυτό το χόμπι που θα χρειαζόταν να αφιερώσω πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να γράψω περιπτώσεις αφελών ατόμων που ξόδεψαν μεγάλα ποσά για άχρηστα μηχανήματα. Μάλιστα το χειρότερο είναι ότι και πραγματικός να ήταν ο στόχος που ερεύνησαν, δεν θα τον έβρισκαν ποτέ δεδομένου ότι το όργανο που αγόρασαν δεν είχε τη δυνατότητα που χρειαζόταν για την εύρεση του στόχου τους.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε σε ένα πιθανό στόχο είναι το πρόσωπο στο οποίο θα απευθυνθούμε για να μας βοηθήσει να τον αποκαλύψουμε.

Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων ψάχνει να βρει λύση στην ανεύρεση ενός στόχου ζητώντας συνεργασία με άλλους ερασιτέχνες ερευνητές που έχουν ένα όργανο ανίχνευσης . Κάνουν μια συμφωνία για το 50% των ευρέτρων σε περίπτωση που βρεθεί ο στόχος. Αυτές οι συμφωνίες είναι μάλλον πολύ επικίνδυνες και η ιστορία μας έχει διδάξει ότι είναι καλύτερο να τις αποφεύγουμε.
Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί οι συνεργάτες καταλήγουν να ξεγελούν ο ένας τον άλλο αποκρύπτοντας τις ενδείξεις του οργάνου για προσωπικό τους όφελος. Σε άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχει πραγματική εμπειρία και από τις δύο πλευρές με αποτέλεσμα να αγνοηθεί ο στόχος και να βρεθεί από άλλους. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που αυτές οι συμφωνίες φτάνουν και σε τραγικότερο τέλος .
Η γνώμη μου είναι να απευθύνεστε σε επαγγελματίες για έρευνες. Ένας επαγγελματίας  ερευνητής σας εξασφαλίζει ποιοτική έρευνα με όργανα ανίχνευσης εγκεκριμένα και πιστοποιημένα. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ένας επαγγελματίας γνωστοποιεί όλα τα στοιχεία του (διεύθυνση, ονοματεπώνυμο, φορολογικά στοιχεία) σε αντίθεση με έναν ερασιτέχνη που μπορεί να σας εμφανιστεί με ψευδή στοιχεία.
Οι κίνδυνοι σε ένα θαμμένο ή κρυμμένο στόχο μπορεί να είναι πολύ μεγάλοι, από ένα στόχο παγιδευμένο με εκρηκτικά μέχρι και δηλητηριώδη αέρια σε σπήλαια.  Ένας επαγγελματίας ερευνητής διαθέτει όλες τις απαιτούμενες γνώσεις για να σας προφυλάξει από πολλά δυσοίωνα γεγονότα και να εξασφαλίσει τη σωματική σας ακεραιότητα σε δύσκολες συνθήκες έρευνας.

Η σωστή διάγνωση των σημαδιών κρυμμένων θησαυρών είναι πολύ σημαντική για την  ασφαλή αποκάλυψη των στόχων.  Τα κατάλληλα όργανα ανίχνευσης στα κατάλληλα  έμπειρα χέρια φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα ακόμη και στις δυσκολότερες συνθήκες.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις μέρες μας όλοι έχουν αγοράσει ένα όργανο ανίχνευσης και προσπαθούν μάταια να αποκαλύψουν το θησαυρό που θα τους αλλάξει τη ζωή, αγνοώντας όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για μια σωστή έρευνα.
Οι έρευνες που έχουν φέρει τα περισσότερα θετικά αποτελέσματα με την αποκάλυψη ενός στόχου είναι μόνο εκείνες που έχουν διεξαχθεί από επαγγελματίες ερευνητές.

Μύθος  ή πραγματικότητα;

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση στο θέμα των κρυμμένων θησαυρών που μάλλον έχει ξεκινήσει από κάποιους  που έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος από αυτό. Παντού γύρω μας υπάρχει πάντα μια πληροφορία σχετικά με ένα κρυμμένο θησαυρό. Ποιος δεν έχει ακούσει μια τέτοια ιστορία; Συνήθως ο υποτιθέμενος θησαυρός είναι αμύθητης αξίας κι έχει την ικανότητα να διεγείρει την φαντασία ακόμα και των πιο συντηρητικών ατόμων.

Έχει αποδειχτεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που αναφέρονται σε μεγάλο κρυμμένο θησαυρό, στην πραγματικότητα μιλούν για κάτι που δεν υπάρχει και βρίσκεται μόνο στη φαντασία τους. Σαφώς και υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί ακόμη και σήμερα αλλά η διαφορά είναι ότι το μέγεθός τους ίσως να είναι πολύ μικρότερο από αυτό που φημολογείται τις περισσότερες φορές.
Οι φήμες για τεράστιους κρυμμένους θησαυρούς έχουν πάρει τέτοια έκταση που έχουν αρχίσει να γράφονται και σε πολλά βιβλία για να προσελκύσουν αγοραστές, δεδομένου ότι στις μέρες μας το θέμα αυτό πουλάει πολύ.

Ερευνητές κι εμμονές

 Αυτή τη χρονική περίοδο μαζί με την εταιρία Gold Detector – Alexopoulos  έχουμε δημιουργήσει ένα χώρο (στέκι φίλων ραβδοσκοπίας και κυνηγών θησαυρών) με στόχο την εκπαίδευση κι ενημέρωση όσων θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με την τέχνη της έρευνας. Σκοπός αυτού του σημείου συνάντησης των ερευνητών είναι η εκπαίδευση και η ανταλλαγή εμπειριών.
Οι συναντήσεις που κάνω καθημερινά με ανθρώπους που ασχολούνται με το χόμπι της έρευνας αποκαλύπτουν τη μεγάλη έλλειψη εμπειρίας τους, αλλά και την απουσία αντικειμενικότητας σε αρκετές περιπτώσεις.

Υπάρχει ένα σημαντικό περιστατικό που θα ήθελα να αναφέρω. Πρόκειται για έναν ερευνητή που ήρθε σε εμάς για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σχετικά με την τέχνη της ραβδοσκοπίας, αλλά και την τέχνη της έρευνας.
Αυτός ο άνθρωπος είχε αρκετές γνώσεις και εμπειρία στις έρευνες, αλλά του έλειπε ένα βασικό στοιχείο για να γίνει πραγματικός ερευνητής: η εμπιστοσύνη  στον  εαυτό του. Για αυτό το λόγο και είχε οδηγηθεί σε πολλά σφάλματα.

Ένα σημαντικό λάθος του ήταν ότι αγνοούσε τη διαίσθησή του σε κάθε έρευνα με αποτέλεσμα να πιστεύει ότι τα όργανα ανίχνευσης που χρησιμοποιεί είναι πολύ χαμηλών δυνατοτήτων και να βρίσκει υποτιθέμενες λύσεις  σε αγορές νέων οργάνων ανίχνευσης ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά. 
Να σημειώσω ότι αυτός ο άνθρωπος γνώριζε πολύ καλά την τέχνη της ραβδοσκοπίας και κάθε στόχο που κρύβαμε τον έβρισκε με πολύ μεγάλη ευκολία, κάτι που δεν γινόταν με πραγματικούς στόχους.
Η δική μας παρουσία μάλλον  τον έκανε να νιώθει σίγουρος για τις δυνατότητές του. Πίστεψε στον εαυτό του εκείνη τη στιγμή κι έτσι μας απέδειξε τις δυνατότητές του. Όμως, δεν μπορούσε να συμβεί το ίδιο και με πραγματικούς στόχους, εφόσον ήταν μόνος  του χωρίς τη δική μας καθοδήγηση.
Σε αυτή την περίπτωση έπαιξε σημαντικό ρόλο ένας παράγοντας καθαρά ψυχολογικός. Το ίδιο το άτομο είχε τις δυνατότητες αλλά του έλειπε η πίστη στον εαυτό του.

Πολύ σύντομα αρχίσαμε να εκπαιδεύουμε αυτό τον άνθρωπο πάνω σε πραγματικούς στόχους, ώστε να τον κάνουμε να πιστέψει στις  δυνατότητές του αλλά και να τον κάνουμε να βελτιώσει τις τεχνικές του. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά  και σήμερα αυτός ο άνθρωπος είναι ένας πραγματικός ερευνητής.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας ερευνητής που εντόπιζε πολύ καλά τους στόχους με την τέχνη της ραβδοσκοπίας και με συνδυασμό ηλεκτρονικών οργάνων ανίχνευσης, αλλά δεν έπαιρνε την απόφαση της αποκάλυψης του στόχου περιμένοντας πάντα από άλλους να του δώσουν την εντολή της ανασκαφής.

Στα μέσα του 2012 αυτός ο άντρας με κάλεσε να συμμετάσχω σε μια επαγγελματική έρευνα που είχε αναλάβει και δεν μπορούσε να τη φέρει εις πέρας. Μου είχε αναφέρει ότι είχε εντοπίσει το στόχο εντός δύο στρεμμάτων, αλλά  δεν μπορούσε να εστιάσει στο ακριβές σημείο ώστε να προχωρήσει στην ανάκτησή του.
Έτσι, λοιπόν, την επόμενη μέρα πήγαμε μαζί στο χώρο όπου είχε εντοπίσει τον πιθανό στόχο μαζί με όλο τον εξοπλισμό που είχε στη διάθεσή του. Του ζήτησα να ξεκινήσει την έρευνα για να δω την τεχνική του σε σχέση με το συγκεκριμένο στόχο.

Παρατηρώντας όλη την έρευνά του από κοντά βλέπω ότι η τεχνική του είναι πολύ καλή και η παρουσία μου εκεί είναι περιττή, εφόσον η έρευνά του πήγαινε πολύ καλά. Κάποια στιγμή εντοπίζει ένα πιθανό σημείο κι απευθύνεται σε μένα για να επιβεβαιώσω το στόχο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα είχε γίνει με τόσο καλή τεχνική που δεν χρειαζόταν να επέμβω ούτε στο ελάχιστο. Το σημείο όπου εντόπισε το στόχο ήταν το ίδιο με εκείνο όπου τον είχε εντοπίσει και τις προηγούμενες φορές.

Η απάντησή μου σε αυτό τον ερευνητή εκείνη τη στιγμή που ζήτησε την επιβεβαίωση του στόχου ήταν πολύ γρήγορη και απλή («Σκάψε!»). Με κοιτάζει έκπληκτος και μου λέει: «Δεν θα κάνεις έρευνα κι εσύ για να δούμε αν θα οδηγηθούμε στο ίδιο σημείο;»
Βέβαια η έρευνα που είχε κάνει ήταν ακριβής και η δική μου παρουσία στο χώρο ήταν απολύτως περιττή. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό του ήταν εκείνη που τον έκανε να ζητά επιβεβαίωση κάθε φορά που διενεργούσε μια έρευνα. Χρειαζόταν, εν ολίγοις, κάποιον να του πει τη λέξη «σκάψε». Είχε την ανάγκη αυτής της εντολής.

Μια άλλη περίπτωση ερευνητών είναι εκείνοι που διαθέτουν υπερβολική αυτοπεποίθηση και καθόλου αντικειμενικότητα. Σε πολλές περιπτώσεις ο ερευνητής παρασύρεται από τον ενθουσιασμό και το πάθος των εντολέων του με αποτέλεσμα τα λάθη που κάνει να διαδέχονται το ένα το άλλο σε μια έρευνα με καταστροφικά αποτελέσματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο ενός ερευνητή ραβδοσκόπου που γνώρισα πριν λίγες μέρες.  Ήταν εξοπλισμένος με ό,τι ραβδοσκοπικό όργανο υπάρχει στην ελληνική εγχώρια αγορά, ακόμα και με δικές του κατασκευές φτιαγμένες από υλικά αγνώστου ταυτότητας και σχήματος. Πεπεισμένος ότι κατέχει την τέχνη της ραβδοσκοπίας και διαθέτοντας μια πληθώρα ραβδοσκοπικών οργάνων, ένιωθε ότι μπορεί να ανακαλύψει οποιοδήποτε στόχο τυχόν του ανέθεταν. Πρέπει να πω, βέβαια, ότι στην πραγματικότητα ο συγκεκριμένος ερευνητής δεν κατάφερε ποτέ να ανακαλύψει ούτε καν ένα μικρό στόχο.

Αυτό το διαπίστωσα μετά από επιμονή μου να με οδηγήσει σε κοντινούς τόπους όπου είχε κάνει έρευνα στο παρελθόν ώστε να καταλάβω τις δυνατότητές του και την τεχνική που χρησιμοποίει με όλα αυτά τα ραβδοσκοπικά όργανα που είχε στην κατοχή του.
Σε όλα τα σημεία όπου υποτίθεται ότι είχε εντοπίσει στόχους, προσωπικά δεν βρήκα να υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον μετά από προσωπική μου έρευνα. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε ακτίνα 500 μέτρων λάμβανα ένδειξη για κάποια μεταλλικά αντικείμενα που ο συγκεκριμένος ερευνητής τα αγνοούσε πλήρως, καθώς κανένα από τα ραβδοσκοπικά όργανα που είχε δεν του έδινε την παραμικρή ένδειξη για την ύπαρξή τους.

Αμέσως τον συμβούλευσα να προχωρήσουμε σε περαιτέρω έρευνα στο σημείο όπου με είχε οδηγήσει η έρευνά μου. Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν τμήμα της δικής του έρευνας και δεν μπορούσα να πάρω από μόνος μου την πρωτοβουλία να αποκαλύψω το στόχο. Βέβαια, αυτός ο ερευνητής δεν μου έδωσε άδεια να ερευνήσω με το πρόσχημα ότι έπρεπε να ειδοποιήσει τον εντολέα του ώστε να είναι κι εκείνος παρόν στην έρευνα. Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη αυτής της έρευνας.
Άλλα το σημαντικό που θέλω να επισημάνω είναι ότι πολλοί ερευνητές  παρόμοιων κατηγοριών οδηγούνται σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα να αγνοούν τους πραγματικούς στόχους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν δίνουν στο εαυτό τους  την ευκαιρία να ακούσει κάτι διαφορετικό από αυτό που λανθασμένα πιστεύουν.
Ο σωστός ερευνητής πρέπει να έχει ανοιχτό μυαλό και να δέχεται με ευκολία ό,τι καινούργιο ανακαλύπτει στην πορεία της έρευνάς του από όποια πηγή και αν προέρχεται.

Όλα αυτά τα χρόνια κάνω μια συνεχή προσπάθεια να ενημερώνω και να εκπαιδεύω με οργάνωση σεμιναρίων και διαλέξεων σε όλη την Ελλάδα ανθρώπους που θέλουν να γίνουν ερευνητές και να μάθουν την τέχνη της ραβδοσκοπίας, αλλά και τη σωστή χρήση των ηλεκτρονικών μηχανημάτων. Αυτό το εγχείρημά μου έχει ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη πολλών στόχων που ήταν άγνωστοι στο παρελθόν.
Πριν πολλά χρόνια κατάφερα να οργανώσω την ερευνητική ομάδα μου με προσωπική αξιολόγηση κι εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού που τη στελεχώνει. Η ομάδα μου  έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο γνώσεων και μπορεί να χειρίζεται όλους τους τύπους οργάνων ανίχνευσης. Σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία αυτή η ομάδα αποφέρει θετικά αποτελέσματα σε όλες τις έρευνες.

Προϋποθέσεις εκπαίδευσης ερευνητών

Η βασική προϋπόθεση για να γίνει κανείς ερευνητής είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει ανοιχτό μυαλό κι εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Η βασική εκπαίδευση είναι πολύ εύκολη κι έτσι, ο ερευνητής μπορεί να κατανοήσει τις τεχνικές της έρευνας και να ξεδιπλώσει γρήγορα τις κρυφές δυνάμεις του ώστε να μπορέσει να βαδίσει μόνος του στο μυστικό μονόπατι της δικής του έρευνας . 

Βιογραφία

Ο Αντώνης Βλάχος γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα  και σπούδασε  ηλεκτρονικός. Από μικρή ηλικία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις θρησκείες των αρχαίων πολιτισμών και για τα μυστικά μονοπάτια του εσωτερισμού.
Σύντομα το ενδιαφέρον του έγινε εντονότερο και σε ηλικία 18 ετών άρχισε μια προσωπική έρευνα σχετικά με παραφυσικά γεγονότα. Ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάρια και διαλέξεις από διάφορα εσωτερικά τάγματα, θρησκεύτικες κοινότητες κτλ.  Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συμμετείχε και σε διάφορες έρευνες ανεξήγητων γεγονότων αποκτώντας προσωπική  εμπειρία και γνώσεις.
 Στα μέσα του 1989 και σε ηλικία 18 ετών κλήθηκε να εκπληρώσει  τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Κατά την περίοδο αυτή, ένα τυχαίο προσωπικό γεγονός του διεγείρει το ενδιαφέρον για την τέχνη της ραβδοσκοπίας (ραδιαισθησίας).  

Το ενδιαφέρον αυτό για την τέχνη της ραβδοσκοπίας (ραδιαισθησίας) πολύ σύντομα έγινε έντονο με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια σοβαρή έρευνα για όλα τα όργανα ραβδοσκοπίας σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να λειτουργούν αλλά και με ποια κριτήρια κατασκευάζονται, δεδομένου ότι είχε τις επιφυλάξεις του και τις αμφιβολίες του πάνω στο θέμα. Έτσι, λοιπόν, άρχισε να διαβάζει λεπτομερώς κάθε βιβλίο που κυκλοφορεί  καθώς και κάθε δημοσιευμένο άρθρο της τότε εποχής, ενώ άκουγε ακόμη και προφορικές αναφορές από άτομα που γνώριζαν  σχετικά με τη ραβδοσκοπία (ραδιαισθησία).

Σύντομα ανακάλυψε τη μεγάλη έλλειψη πληροφοριών που υπήρχε στον τομέα, πράγμα που τον ώθησε να ξεκινήσει πιο εντατική και παθιασμένη έρευνα αρχίζοντας να ταξιδεύει σε πολλές πόλεις της Ελλάδος για να συναντήσει από κοντά ανθρώπους που γνώριζαν την τέχνη της ραβδοσκοπίας (ραδιαισθησίας) αλλά και να συμμετέχει μαζί τους σε πραγματικές έρευνες,. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να μπορέσει να κατανοήσει την ακριβή λειτουργία των οργάνων αλλά και τις δυνατότητες που χρειάζεται να ενεργοποιήσει  κάποιος για να μάθει την τέχνη της ραβδοσκοπίας.

Πέρασαν περίπου 5 χρόνια εντατικής έρευνας  μέχρι να αρχίσει να κατανοεί  ο ίδιος πλήρως τον τρόπο που λειτουργούν τα ραβδοσκοπικά όργανα, καθώς και τα κατάλληλα υλικά από τα οποία πρέπει να κατασκευαστούν. Η  μεγάλη ποικιλία απόψεων από ανθρώπους που χρησιμοποιούν την τέχνη της ραβδοσκοπίας (ραδιαισθησίας) προβλημάτισε αρκετά τον Αντώνη Βλάχο και του έδωσε το ερέθισμα  να αρχίσει  μόνος του διάφορες κατασκευές. Άρχισε να πειραματίζεται πάνω σε πολλά υλικά που έχουν μεγάλη αγωγιμότητα αλλά και να συνδυάζει τις απόψεις και τις γνώσεις όλων αυτών των ανθρώπων που συνάντησε στην πολύχρονη έρευνά του.

Ξεκινώντας τα πειράματα στις κατασκευές με μια ποικιλία υλικών πέρασαν περίπου 3 χρόνια για να καταλήξει στα σωστά υλικά που θα έχουν την κατάλληλη  αγωγιμότητα, ώστε να λαμβάνουν τις εκπομπές από τα θαμμένα αντικείμενα, να τα εντοπίζουν και να διαχωρίζουν την ταυτότητά τους με μεγάλη ακρίβεια Παράλληλα, ασχολήθηκε και με τον κατάλληλο σχεδιασμό που φέρνει  σε πλήρη αρμόνια τη λειτουργιά των ραβδοσκοπικών οργάνων.Έτσι, λοιπόν, ολοκληρώνοντας με μεγάλη επιτυχία το κεφάλαιο της κατασκευής με τα κατάλληλα υλικά ξεκίνησε ένα οδοιπορικό ταξίδι ξανά σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος για να παρουσιάσει όλη τη γκάμα των ραβδοσκοπικών οργάνων που είχε κατασκευάσει.
Η μεγάλη ανταπόκριση των ενδιαφερόμενων τού έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση να ασχοληθεί πλέον επαγγελματικά με την τέχνη της ραβδοσκοπίας, αποφασίζοντας σύντομα να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και πέρα από τα τείχη της Ελληνικής επικράτειας. Έτσι, οργάνωσε συναντήσεις με ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων που είχαν ιδιαίτερο χάρισμα στην τέχνη της ραβδοσκοπίας αλλά και στα μυστικά της κατασκευής των οργάνων.

Η σωστή κατασκευή των οργάνων γίνεται αμέσως  γνωστή σε μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της ραβδοσκοπίας και ο ίδιος αρχίζει την εμπορική δραστηριότητά του με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Σύντομα στις επαγγελματικές δραστηριότητές του προστέθηκε και η υπηρεσία επαγγελματικών ερευνών, μέσω της οποίας πολλές εταιρείες άρχισαν σιγά-σιγά να συνεργάζονται μαζί του για την ανεύρεση διαφόρων στοιχείων.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα ξεκίνησε μια μόνιμη συνεργασία με την επιχείρηση  Gold-detector –Alexopoulos. Αναλαμβάνοντας πλέον επαγγελματικές έρευνες σε όλη την Ελληνική επικράτεια, αλλά και τη γενική επίβλεψη στο τμήμα κατασκευής των χειροποίητων οργάνων ραβδοσκοπίας που σήμερα έχουν γίνει γνωστά στο ευρύ κοινό των ραβδοσκόπων ως επαγγελματικές βέργες ραβδοσκοπίας Γ.
Παράλληλα, ο Αντώνης Βλάχος έχει αρχίσει να διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια (για την τέχνη της ραβδοσκοπίας-ραδιαισθησίας) ως φόρο τιμής σε όλους αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους που γνώρισε στην πολύχρονη έρευνα  του και προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις τους στο ευρύ κοινό.
Σήμερα τον Αντώνη Βλάχο μπορείτε να τον συναντήσετε στην επιχείρηση Gold Detector Alexopoulos όπου δραστηριοποιείται και στα τεχνολογικά όργανα ανίχνευσης.

Προσωπικό μήνυμα
Ανακαλύψτε τις εσωτερικές σας δυνάμεις και τα αποτελέσματα σύντομα θα είναι εκπληκτικά.
Σας εύχομαι καλές έρευνες
Ερευνητής-ραβδοσκόπος 
Βλάχος Αντώνης 
Τηλ : 215 5405045 – 6974 115 407 – 6994 963509 
           

             

Verges g ravdoskopias

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ:

OKM Bionic X4

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ