ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Μυστικά χρήσης ραβδοσκοπικών οργάνων


Σε αυτό το βιβλίο θα αναφέρω όλα τα μυστικά που σχετίζονται με τη χρήση ραβδοσκοπικών οργάνων. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες ραβδοσκόπους που έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο εκπαίδευσης.
Όλες οι τεχνικές  που θα αναλύσω σχετικά με τη χρήση των ραβδοσκοπικών οργάνων αναφέρονται μόνο σε επαγγελματικά ραβδοσκοπικά όργανα που έχουν κατασκευαστεί από συγκεκριμένα  ευγενή μέταλλα υψηλής αγωγιμότητας .

Βέργες  Γ ραβδοσκοπίας
1.    GOLD  ARTEMIS 
2.    GOLD  ATLADIS
3.    GOLD  ATLAS 
4.    GOLD  ELIKONIS 
5.    GOLD  POSIDON 
6.    GOLD  AFRODITI 
Εκκρεμές ραβδοσκοπίας
1.    GOLD- ΜΙΝΙ  ΤΙΤΑΝ ΙΙ 
2.    GOLD  -OLYMPUS  
3.    GOLD -ΤΙΤΑΝ ΙΙ 
4.    GOLD  -ZEYS 

 Για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε επαγγελματικά ένα ραβδοσκοπικό όργανο το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι να κατανοήσουμε πολύ καλά ότι η ραβδοσκοπία έχει να κάνει με το εσωτερικό μέρος του κάθε ανθρώπου και δεν σχετίζεται με εξωτερικούς παράγοντες όπως λανθασμένα πιστεύουν οι περισσότεροι.

Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την τέχνη της ραβδοσκοπίας αλλά στην ουσία δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο έκτος από την όψη ενός ραβδοσκοπικού οργάνου και πιστεύουν λανθασμένα ότι το όργανο που επέλεξαν είναι αυτό που θα τους οδηγήσει στην εύρεση του επιθυμητού στόχου.

Το μεγαλύτερο λάθος των περισσότερων ραβδοσκόπων είναι ότι αγνοούν πως ένα ραβδοσκοπικό όργανο για να λειτουργήσει χρειάζεται τον παράγοντα άνθρωπο, ο οποίος θα οδηγήσει το όργανο στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκεται ο στόχος. Στην ουσία το όργανο επηρεάζεται πολύ από το υποσυνείδητο του ανθρώπου κι έτσι, όταν  λαμβάνει μια υποσυνείδητη εντολή από τον άνθρωπο συχνά μας δίνει λανθασμένες ενδείξεις που σε πολλές περιπτώσεις ξεγελούν ακόμα και τους πιο έμπειρους ραβδοσκόπους.
 Αυτό που χρειάζεται ένας καλός ραβδοσκόπος είναι να μπορεί να διακρίνει την υποσυνείδητη επιθυμία του από την πραγματικότητα δεδομένου ότι η επιθυμία μας και η πραγματικότητα  πολλές φορές βρίσκονται σε μετωπική  σύγκρουση.

Όλες οι τεχνικές που θα αναφέρω σε αυτό το βιβλίο προϋποθέτουν ότι ο ενδιαφερόμενος έχει διαβάσει κι έχει κατανοήσει πολύ καλά το βιβλίο μου (ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ   Μέρος Α)  ώστε να έχει εκπαιδευτεί στο πρώτο στάδιο και να μπορέσει να καταλάβει τις τεχνικές που θα περιγράψω στα παρακάτω κεφάλαια.

Για να μπορέσουμε να είμαστε αντικειμενικοί με τον εαυτό μας και να ελέγχουμε τις υποσυνείδητες επιθυμίες μας, θα πρέπει στο πρώτο στάδιο να μελετήσουμε πολύ καλά τον εαυτό μας έτσι ώστε να μάθουμε πώς αντιδρά σε πραγματικές έρευνες. Ένας καλός τρόπος εξάσκησης είναι να παρατηρούμε κάθε φορά που το όργανο μας οδηγεί σε κάποιο στόχο πόσο μεγάλη επιθυμία έχουμε εκείνη τη στιγμή για να βρούμε τον πραγματικό στόχο. Για παράδειγμα, θα πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο έρευνας και να επιθυμούμε εξίσου έντονα ένα αντικείμενο χωρίς αξία κι ένα αντικείμενο μεγάλης αξίας.

Για να μάθουμε τον εαυτό μας καλά και να συνειδητοποιήσουμε την υποσυνείδητη επιθυμία μας, θα πρέπει να πειραματιστούμε με μια συγκεκριμένη πρακτική. Καταρχάς, ξεκινάμε μια έρευνα για ένα αντικείμενο ασήμαντης αξίας, όπως ένα μεταλλικό δοχείο, που θα το θάψουμε σε μικρό βάθος κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Στη συνέχεια, απομακρυνόμαστε περίπου 500 μέτρα και αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε ένα ραβδοσκοπικό όργανο ώστε να μας οδηγήσει στο σημείο όπου βρίσκεται θαμμένο το αντικείμενο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας θα παρατηρούμε τον εαυτό μας και θα εξετάζουμε πόσο έντονο συναίσθημα εκφράζουμε εκείνη την ώρα για ένα άχρηστο αντικείμενο. Μετά, θα αξιολογήσουμε το επίπεδο της επιθυμίας και των συναισθημάτων μας.
Στη συνέχεια, θα κάνουμε άλλη μια έρευνα με τον ίδιο τρόπο αλλά αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε ως στόχο ένα αντικείμενο μεγάλης αξίας, όπως για παράδειγμα ένα χρυσό νόμισμα. Αφού ολοκληρώσουμε επιτυχώς και τις δύο έρευνες, θα πρέπει να κάνουμε μια γενική αποτίμηση των συναισθημάτων που νιώθαμε κατά την έρευνα.

Θα ανακαλύψουμε ότι στην περίπτωση του άχρηστου αντικειμένου η επιθυμία και τα συναισθήματά μας ήταν πολύ μικρότερης έντασης σε σχέση με ό,τι αισθανόμασταν κατά τη διάρκεια της δεύτερης έρευνας που είχε σαν στόχο ένα αντικείμενο μεγάλης αξίας. Αυτό δείχνει ότι κατά την έρευνα επιθυμούμε εντονότερα την εύρεση αντικειμένων αξίας παρά άχρηστων αντικειμένων.
Στην ουσία πολλές φορές η επιθυμία μας επηρεάζει  την αντικειμενική μας διαίσθηση και μας οδηγεί σε λάθος στόχους. Αυτό συμβαίνει γιατί το υποσυνείδητό μας δίνει εντολή στο ραβδοσκοπικό όργανο να κατευθυνθεί  προς οποιονδήποτε στόχο χωρίς να του ζητά να πραγματοποιήσει κανενός είδους διάκριση ανάμεσα στους στόχους.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να βοηθήσει το χρήστη να κατανοήσει το γεγονός ότι πρέπει να ψάχνει για όλους τους στόχους με τον ίδιο συναισθηματικά έντονο τρόπο και να μην αφήνει την επιθυμία να τον παρασύρει σε λάθος ευρήματα. Το κλειδί, λοιπόν, είναι ο πλήρης έλεγχος του υποσυνειδήτου.
 Σε διάφορες συναντήσεις  που κάνω με ραβδοσκόπους μού αναφέρουν ότι σε πολλές έρευνες που πραγματοποιούν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των πολλαπλών στόχων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τον πραγματικό στόχο από τον ψευδή.  Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι οι στόχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλάζουν, ενώ τη νύχτα διαφοροποιούνται.

Αυτό είναι ένα πολλαπλό πρόβλημα που οφείλεται στην τεχνική του χρήστη σε συνδυασμό με τη χρήση ενός ακατάλληλου ραβδοσκοπικού οργάνου. Ας εξετάσουμε, όμως, το πρόβλημα από την αρχή  για να διακρίνουμε τη λανθασμένη τεχνική του χρηστή από τη χρήση του λάθος ραβδοσκοπικού οργάνου.
Όταν σε ένα σημείο το όργανο εμφανίζει πολλαπλούς στόχους, αυτό μπορεί να οφείλεται στο χειριστή, όπως συμβαίνει στην περίπτωση που σε κάθε ένδειξη που λαμβάνει από το όργανο ο χρήστης βιάζεται να μην αφήσει το όργανο να απορρίψει τους ψευδείς στόχους. Για παράδειγμα, όταν δουλεύουμε τις βέργες Γ κι αυτές έχουν σταυρώσει πάνω από ένα στόχο ο χειριστής δεν πρέπει να κατεβάσει αμέσως τα χέρια του. Αυτό είναι ένα τραγικό λάθος. Ο σωστός τρόπος είναι να αφήσουμε για ένα λεπτό τις βέργες  σε θέση σταυρώματος ώστε να μπορέσουν να απορρίψουν το στόχο σε περίπτωση που αυτός είναι ψευδής κι έτσι να ακυρώσουν το σταύρωμα.  
   
Ένας άλλος παράγοντας που δυσχεραίνει το πρόβλημα είναι η παρουσία στο έδαφος μεγάλης ποσότητας μεταλλικών στοιχείων που έχουν υποστεί οξείδωση. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσουμε στην τεχνική της απόρριψης.
Όπως έχω αναφέρει και στο βιβλίο μου (ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ   Μέρος  Α), η απόρριψη των ψευδών στόχων γίνεται πάντα με βάση όλα τα στοιχεία που μπορεί να μας παρέχει το έδαφος που ερευνούμε.
Ας ξαναθυμηθούμε τη διαδικασία έρευνας με ραβδοσκοπικά όργανα. Οτιδήποτε κι αν επιθυμούμε να βρούμε, βάζουμε ένα μάρτυρα στο  δεξί μας χέρι και ό,τι θέλουμε να απορρίψουμε το τοποθετούμε στο αριστερό μας χέρι. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αν έχουμε επιλέξει να εργαζόμαστε με τις διπλές βέργες Γ, πρέπει πάντα να δουλεύουμε τη δεξιά βέργα με το δεξί  χέρι και αντίστοιχα την αριστερή βέργα με το αριστερό χέρι.

Όταν αγοράσουμε τις βέργες θα πρέπει αμέσως να ορίσουμε ποια θα είναι η αριστερή και ποια η δεξιά ώστε πάντα να τις δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο. Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι τα ραβδοσκοπικά όργανα λόγω της μεγάλης αγωγιμότητάς τους  δεν πρέπει να τα δίνουμε σε άλλους για να τα χρησιμοποιήσουν ώστε να μην φορτώσουν από άλλες πηγές ενέργειας εκτός από το δικό μας σώμα.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ στη σοβαρότητα της κατάστασης σε περίπτωση που φορτιστεί το ραβδοσκοπικό όργανο που έχετε με αρνητική ενέργεια, όπως για παράδειγμα αν το δανείσετε σε κάποιον για να εργαστεί ή αν οι σκέψεις του είναι αρνητικές προς εσάς. Αυτή η αρνητική ενέργεια που εκπέμπει αυτός ο άνθρωπος περνά στον πυρήνα του οργάνου με αποτέλεσμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το όργανο να έχει αρνητική ενέργεια. Τα ραβδοσκοπικά όργανα γεμίζουν από την ενέργεια του κάθε χειριστή, η οποία μπορεί να είναι θετική ή αρνητική ανάλογα με τις σκέψεις που εκείνος κάνει.
Μια άλλη τεχνική που αξίζει να αναφέρουμε στην περίπτωση των πολλών ψευδών στόχων είναι η μέθοδος των πολλών μετρήσεων κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούμε ότι κατά τη διάρκεια της μέρας και ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες οι στόχοι που εντοπίζουμε αλλάζουν σημείο με μικρές αποκλίσεις της τάξεως του ενός ή δυο μέτρων σε σχέση με τις αρχικές μετρήσεις μας. Όσο βραδιάζει οι ενδείξεις αρχίζουν να σταθεροποιούνται.

Αυτό οφείλεται στη μεγάλη θερμοκρασία που ο ήλιος προκαλεί στο έδαφος. Όπως έδειξαν επιστημονικές έρευνες , λόγω της φοράς της Γης και λόγω των μαγνητικών πόλων δημιουργείται ένα είδος μαγνητισμού στον πυρήνα του αντικείμενου που είναι θαμμένο στο έδαφος κι αυτός ο μαγνητισμός σιγά- σιγά με την πάροδο των χρόνων γίνεται εντονότερος κι αρχίζει να διαπερνά το έδαφος και να εκπέμπεται προς τα έξω, προς την επιφάνεια της γης.

Σε πολλές περιπτώσεις η μεγάλη θερμότητα που δημιουργείται λόγω του ήλιου καθιστά εντονότερες αυτές τις μαγνητικές εκπομπές των αντικείμενων και τις κάνει να εκτείνονται σε ακτίνα μεγαλύτερη από το μέγεθος του αντικείμενου. Για αυτό το λόγο οι ενδείξεις  που λαμβάνουμε βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο από τον πραγματικό στόχο.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο θα πρέπει οι έρευνες να γίνονται τις νυκτερινές ώρες διότι τότε η θερμοκρασία είναι σταθερή και ο ήλιος δεν παράγει συνεχώς θερμότητα στο έδαφος.
Η έρευνα κατά τις νυκτερινές ώρες συνίσταται για όλα τα ραβδοσκοπικά όργανα και για άλλους λόγους, όπως είναι τα μαγνητικά πεδία και οι παρεμβολές από φυσικά και τεχνητά φαινόμενα. Γενικά, το βράδυ η ατμόσφαιρα είναι πιο καθαρή χωρίς ηλεκτρομαγνητικά κύματα και παρεμβολές. Σε κάθε σοβαρή έρευνα θα πρέπει να αξιολογούνται οι ενδείξεις που λαμβάνονται κατά τις νυκτερινές ώρες και όχι οι ενδείξεις που λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας.

Η έρευνα κατά τη διάρκεια της μέρας συνίσταται μόνο σε επαγγελματίες που γνωρίζουν καλά τους παράγοντες που είναι δυνατόν να επηρεάσουν τις ενδείξεις που θα λάβουν τα ραβδοσκοπικά όργανα.
Πολύ σημαντική είναι επίσης η κατασκευή των ραβδοσκοπικών οργάνων. Σε ένα επαγγελματικό ραβδοσκοπικό όργανο παίζουν σημαντικό ρόλο πολλά πράγματα ώστε αυτό να μπορεί να λειτουργήσει σωστά απορρίπτοντας  τους ψευδείς στόχους. Τέτοιοι παράγοντες είναι το βάρος του οργάνου, η σύνθεση των μετάλλων κατασκευής του, τα φυσικά φίλτρα που έχει, το μήκος των κεραιών κτλ.

Ένα φυσικό φαινόμενο που επηρεάζει τα ραβδοσκοπικά όργανα είναι η ύπαρξη έντονων δραστηριοτήτων στην ατμόσφαιρα , όπως είναι οι καταιγίδες, οι βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι. Σε αυτή την περίπτωση η έρευνα πρέπει να διεξάγεται με πολύ μεγάλη προσοχή  και η αξιολόγηση των ενδείξεων που λαμβάνουμε θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες .
Σε έρευνες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα είναι καλό να χρησιμοποιούμε τη μονή βέργα GOLD  ATLAS που δεν επηρεάζεται εύκολα από τέτοια φαινόμενα δεδομένου ότι λειτουργεί με βάση τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Ένα ακόμα μυστικό που σχετίζεται με τη χρήση των ραβδοσκοπικών οργάνων είναι η καλή φόρτιση των οργάνων με ενέργεια από το σώμα μας. Η φόρτιση μπορεί να γίνει με πολύ απλό κι εύκολο τρόπο:  κρατάμε στο χέρι μας το ραβδοσκοπικό όργανο και ταυτόχρονα οραματιζόμαστε, δηλαδή φανταζόμαστε τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια μιας έρευνας  να αποκαλύπτει τον επιθυμητό στόχο. Τα συναισθήματα που θα νιώσουμε εκείνη τη στιγμή θα περάσουν στον πυρήνα του ραβδοσκοπικού οργάνου και θα το φορτίσουν με  ενέργεια. Αυτή είναι η προτεινόμενη μέθοδος προετοιμασίας του ραβδοσκοπικού οργάνου πριν από κάθε έρευνα. Ο οραματισμός  και η διαίσθηση είναι απαραίτητα στοιχεία για ένα σοβαρό επαγγελματία ερευνητή.

Μια άλλη δύσκολη περίπτωση είναι η ηλεκτρική ομίχλη του εδάφους. Θα έχετε παρατηρήσει ότι τις πρωινές ώρες κατά τους χειμερινούς μήνες σχηματίζεται ένα σύννεφο από υδρατμούς περίπου πέντε εκατοστά πάνω από το έδαφος. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή της θερμοκρασίας του εδάφους και της ατμοσφαίρας . Σε αυτή την περίπτωση το ηλεκτρικό πεδίο του εδάφους είναι πολύ μεγάλο και μπορεί να μας οδηγήσει σε πολλούς  ψευδείς στόχους.

 Είναι, λοιπόν, δυνατό να προχωρήσουμε με δύο μεθόδους ώστε να αποβάλουμε το ηλεκτρικό πεδίο από το έδαφος για λίγα λεπτά. Καταρχάς, μπορούμε να πάρουμε τέσσερα χάλκινα πασσαλάκια πάχους 8 χιλιοστών και μήκους 60 εκατοστών και να τα καρφώσουμε στο έδαφος τετραγωνίζοντας το σημείο έρευνας και φροντίζοντας η απόσταση μεταξύ των πασσάλων να είναι 80 εκατοστά και να είναι τοποθετημένοι σε βάθος περίπου 40 εκατοστών.

Αφήνουμε τα πασσαλάκια καρφωμένα στο έδαφος  για 15 λεπτά. Θα παρατηρήσουμε ότι η ομίχλη θα αρχίσει να διαλύεται σχεδόν αμέσως. Όταν γίνει αυτό, αφαιρούμε τους πασσάλους κι αρχίζουμε την έρευνα. Έχουμε 10 λεπτά περιθώριο μέχρι να ξανασχηματιστεί η ομίχλη.
Αυτή η μέθοδος μας βοηθά στην περίπτωση της ηλεκτρικής ομίχλης εφόσον επιτρέπει στο όργανο να φτάσει στα βαθύτερα στρώματα του εδάφους και να βρει το αντικείμενο που είναι θαμμένο εκεί πιο εύκολα εφόσον αυτό μπορεί πλέον να εκπέμπει την ενέργειά του ξανά στην ίδια συχνότητα που την εξέπεμπε και πριν το σχηματισμό της ηλεκτρικής ομίχλης.
Μια άλλη μέθοδος είναι ο ενισχυτής εδάφους που τον καρφώνουμε στο έδαφος κι έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Την ίδια μέθοδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στην περίπτωση των μαγνητικών πεδίων.

Έχω ακούσει πολλές φορές ραβδοσκόπους να αναφέρουν ότι σε μια έρευνα που πραγματοποιούν παίρνουν ενδείξεις από πετρώματα που, όπως αναφέρουν, περιέχουν ποσοστά χρυσού, τις λεγόμενες χρυσόπετρες.
Καταρχάς, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο χρυσός είναι ένα ορυκτό και μπορεί να υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδος είτε με τη μορφή αυτόνομης μάζας είτε μέσα σε συνθέσεις άλλων πετρωμάτων.

Έτσι, τα ραβδοσκοπικά όργανα δίνουν ενδείξεις όπου κι αν βρεθεί χρυσός  και σε οποιαδήποτε μορφή κι αν είναι αυτός. Η διαφορά είναι ότι οι ενδείξεις του φυσικού χρυσού είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες ενός πετρώματος. Ένας καλός ραβδοσκόπος μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφτεί αυτή τη διαφορά. Αν δουλεύουμε με τις διπλές βέργες, το σταύρωμα που θα πραγματοποιηθεί για ένα στόχο σε ένα πέτρωμα που έχει στην σύνθεσή του χρυσό θα είναι πολύ πιο γρήγορο και θα είναι πιο έντονη η δόνηση των βεργών. Αυτό οφείλεται στη μεγάλη χρονική περίοδο που ο στόχος βρίσκεται στο έδαφος αλλά και στο συνδυασμό των ορυκτών με το χρυσό εφόσον σε αυτή την περίπτωση εκπέμπεται πολύ μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με εκείνη που εκπέμπει η αυτόνομη μάζα χρυσού. Αυτός είναι ένας συνδυασμός που μπορεί πολύ εύκολα να μπερδέψει έναν άπειρο χρήστη.

Οι ενδείξεις που δίνει ο επεξεργασμένος χρυσός, όπως οι λίρες, συνίστανται σε ένα σταδιακό σταύρωμα και σε πιο αργή ταχύτητα από ό,τι στην παραπάνω περίπτωση. Θα πρότεινα όταν πραγματοποιούμε έρευνα για εύρεση λιρών να χρησιμοποιούμε τη μονή βέργα γιατί μας δίνει πιο ξεκάθαρες ενδείξεις κι απορρίπτει φυσικά όλα τα πετρώματα ακόμα κι όταν έχουν στη σύνθεσή τους μικρές ποσότητες χρυσού.
Η προτεινόμενη μέθοδος για μια έρευνα είναι η εξής. Στην αρχή της έρευνας χρησιμοποιούμε τις διπλές βέργες Γ και στη συνέχεια, επαληθεύουμε την πραγματικότητα του στόχου με τη μονή βέργα. Στο τέλος, κλειδώνουμε την έρευνα μας με την ένδειξη ενός εκκρεμούς .  
Έτσι, θα αποφύγουμε πολλές λανθασμένες εκτιμήσεις και θα έχουμε επιβεβαιώσει το στόχο με τρία διαφορετικά ραβδοσκοπικά όργανα που όταν συνδυάζονται μας παρέχουν πραγματικά δεδομένα χωρίς ποσοστό αποτυχίας.

Ο συνδυασμός των ραβδοσκοπικών οργάνων μας φανερώνει τα πραγματικά δεδομένα της έρευνας γιατί η συνεργασία των διαφορετικών οργάνων μας οδηγεί σε σωστή αξιολόγηση των δεδομένων κι εξασφαλίζει στον ερευνητή την πραγματική εικόνα του στόχου. Χωρίς αυτό τον συνδυασμό η έρευνα πολύ εύκολα μπορεί να παρεκκλίνει λόγω λαθών και να οδηγήσει στην απόρριψη του πραγματικού στόχου.
Έχω αναφέρει πολλές φορές σε προηγούμενα βιβλία μου πόσο σημαντική είναι η προετοιμασία που χρειάζεται να κάνουμε μια μέρα πριν την έρευνα. Σε αυτό το βιβλίο θα εμβαθύνω σε πιο εξεζητημένα θέματα που ίσως σε κάποιους να φανούν υπερβολικά και να απορρίψουν τις απόψεις μου.
Είναι σημαντικό ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου να έχει ανοικτό μυαλό ώστε να δοκιμάσει και να πειραματιστεί με μεθόδους διαφορετικές από αυτές που έχει ακούσει ή για τις οποίες έχει διαβάσει μέχρι σήμερα.

Αν κάποιος έχει γνώσεις που τον έχουν οδηγήσει στην αποκάλυψη πραγματικών στόχων και πιστεύει ότι οι τεχνικές του δεν είναι καθόλου ελλιπείς, τότε αυτό το βιβλίο του είναι τελείως άχρηστο για δύο βασικούς λόγους: α) οι τεχνικές που χρησιμοποιεί ήδη είναι καλές εφόσον τον οδηγούν στην αποκάλυψη στόχων και δεν πρέπει να τις αλλάξει και β) η διαίσθησή του είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και δεν χρειάζεται να μάθει τίποτε παραπάνω.

Σε διαφορετική περίπτωση ίσως σε αυτό το βιβλίο μου να ανακαλύψει ένα μονοπάτι που θα τον οδηγήσει στην πραγματική γνώση και θα βοηθήσει τον κάθε ερευνητή να φτάσει τις γνώσεις του σχετικά με τις τεχνικές έρευνας σε πολύ υψηλό επίπεδο απελευθερώνοντάς τον από κάθε μελλοντική αναζήτηση γνώσεων μέσω άλλων πηγών αφού θα έχει καλύψει κάθε κενό και κάθε απορία του σχετικά με το θέμα.     
 Ας δούμε τώρα πώς προετοιμαζόμαστε μια μέρα πριν την έρευνα κι ας επικεντρωθούμε στη δύναμη της σκέψης. Πολλοί ερευνητές ή ερασιτέχνες πιστεύουν λανθασμένα ότι η σκέψη τους πρέπει να είναι επικεντρωμένη στο αντικείμενο που επιθυμούν να βρουν. 
Σε ένα προηγούμενο βιβλίο μου (ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ  ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ   Μέρος  Α) έχω γράψει για τη συγκέντρωση του νου δηλαδή για την εστίαση της σκέψης σε ένα πράγμα. Μάλιστα, έχω αναφέρει κι έναν πρακτικό τρόπο που βοηθάει στη συγκέντρωση της σκέψης σε ένα πράγμα κατά τη στιγμή της έρευνας.

Σε όσους έχουν ήδη διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο θα φανεί λίγο περίεργο που έχω αναφερθεί σε αυτή την πρακτική αφού πολλοί θα αναρωτηθείτε για ποιο λόγο την έδωσα και θα θεωρήσετε ότι είναι εσφαλμένη και σίγουρα θα διερωτηθείτε τι σκοπό έχει μια τέτοια πρακτική.
Εδώ θα τα πάρουμε όλα από την αρχή για να κατανοήσετε τη σοβαρότητα της πρακτικής που είχα δώσει στο προηγούμενο βιβλίο μου.

Κάποιος που επιθυμεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί την τέχνη της ραβδοσκοπίας το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθει είναι να ελέγχει τις σκέψεις του ώστε να μην επηρεάζεται   από την επιθυμία του υποσυνειδήτου του. Για αυτό το λόγο η πρακτική που είχα δώσει στο προηγούμενο βιβλίο μου αποκτά μεγάλη σημασία κατά την πρώτη φάση της εκπαίδευσης του ερευνητή  διότι τον βοηθά να μάθει πώς να ελέγχει το νου του.
 Στη δεύτερη φάση ο ερευνητής θα πρέπει να μάθει κάτι νέο που είναι και το σημαντικότερο όλων. Θα μάθει το μεγαλύτερο μυστικό του εσωτερισμού, το οποίο με τη σειρά του θα τον οδηγήσει στην πραγματική γνώση.

Το κενό της σκέψης  είναι το ζητούμενο. Το μυαλό μας πρέπει να μείνει κενό για να αντικατασταθεί από κάτι νέο, από μια νέα γνώση. Πρέπει να μοιάζει με άδειο δοχείο ώστε να δεχτεί την εσωτερική γνώση που ο ίδιος ο εσωτερικός εαυτός του χρήστη γνωρίζει.
Το μυστικό μας όπλο για να οδηγηθούμε στην απόκτηση αυτής της γνώσης είναι να σταματήσουμε τη σκέψη μας συνειδητά αφήνοντας το νέο στοιχείο να εισέλθει στο κενό δοχείο του μυαλού μας.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω μια απλή πρακτική που μπορεί να γίνεται καθημερινά πριν ξαπλώσουμε, την τεχνική του διαλογισμού. Καθόμαστε αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα, βλέπουμε τις σκέψεις μας και σιγά - σιγά προσπαθούμε να τις σταματήσουμε.
Σε κάποιους θα φανεί πολύ απλό αλλά αν το προσπαθήσουμε θα καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι να το καταφέρουμε αμέσως, αλλά με καθημερινή εξάσκηση θα το καταφέρουμε πολύ καλά σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι διαλογισμού. Με μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές πρακτικές και πολλές μεθόδους που μπορούν να σας οδηγήσουν στο κενό σκέψης. Χρησιμοποιήστε μια πρακτική που σας ταιριάζει γιατί το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και όχι η πρακτική που θα ακολουθήσουμε για να οδηγηθούμε σε αυτό.   
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η ισορροπία του εαυτού μας με το περιβάλλον που ερευνούμε, η ύπαρξη πλήρους αρμονίας του ερευνητή με  τον περιβάλλοντα χώρο. Ο ερευνητής πρέπει να αισθανθεί ότι είναι ένα με τη φύση και να νιώσει τους παλμούς της.

Εγώ σε πολλές έρευνες που επιθυμώ να διεξάγω φροντίζω την προηγούμενη μέρα να βρίσκομαι στο χώρο όπου θα ερευνήσω έτσι ώστε να αρμονίσω τον εαυτό μου με τη φύση. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη και  προτείνω να τη δοκιμάσετε για να δείτε τη διαφορά. 
Κάθομαι σε μια πέτρα και βγάζω τα παπούτσια μου. Στη συνέχεια, ακουμπώ τα γυμνά πέλματά μου στο έδαφος και βάζω τις παλάμες μου στα γόνατά μου γυρισμένες προς τον ουρανό. Οραματίζομαι μια δεσμίδα φωτός χρώματος μπλε να κατεβαίνει από τον ουρανό, να διαπερνά το σώμα μου και να βγαίνει από τις πατούσες μου στο έδαφος ώστε να γειώσω την ενέργεια του σύμπαντος στη γη .
Με αυτή την πρακτική εξασφαλίζω τη σωστή ισορροπία του εαυτού μου με τη φύση. Όσο περίεργη και παράξενη κι αν σας φαίνεται αυτή η μέθοδος σας προτείνω να τη δοκιμάσετε  για να δείτε πόσο πιο αρμονικά θα κάνετε την έρευνα στη συνέχεια. 
 
Μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος δεν αποτελείται μόνο από σώμα αλλά έχει και ψυχή. Το πνεύμα του, λοιπόν ,είναι συνδεδεμένο με τον αρωματισμό και τη διαίσθηση. Ένας ερευνητής πρέπει να βαδίζει πολύ προσεκτικά και ισορροπημένα  σε κάθε έρευνα βασιζόμενος πάντα στην αντικειμενικότητα.
Ίσως να γίνομαι κουραστικός αναφέροντας πολλές φορές ότι η ραβδοσκοπία είναι  συνδεδεμένη μόνο με εσωτερικούς παράγοντες όπως η διαίσθηση και ο οραματισμός. Αν δεν δεχτούμε αυτούς τους παράγοντες δεν πρόκειται ποτέ να μάθουμε την τέχνη της ραβδοσκοπίας και θα καταλήξουμε να χάσουμε την αξιοπιστία μας στην έρευνα, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι ραβδοσκόποι.

Οι πιο πολλοί από όσους με συναντούν ή επικοινωνούν μαζί μου πιστεύουν λανθασμένα ότι θα τους δώσω κάποιες σύντομες  πληροφορίες και θα λύσουν το πρόβλημα που τους οδήγησε στις αποτυχημένες έρευνες που έκαναν στο παρελθόν. Αγνοούν, όμως,  παντελώς το εσωτερικό κομμάτι της ιστορίας και ψάχνουν την υποτιθέμενη μέθοδο που θα τους οδηγήσει στην αποκάλυψη  των μεγάλων θησαυρών.
Λαμβάνω  ένα βομβαρδισμό τηλεφωνημάτων από ανθρώπους που είναι απογοητευμένοι κι έτοιμοι να καταρρεύσουν λόγω της απογοήτευσής τους από τις έρευνές τους. Περιμένουν, λοιπόν, να ακούσουν  τη λέξη - κλειδί που θα άρει από πάνω τους το βάρος της αποτυχίας.

Το σίγουρο είναι ότι δεν περιμένουν να ακούσουν από μένα ότι το κλειδί της επιτυχίας τους βρίσκεται μέσα στον ίδιο τους τον εαυτό και ότι με μια προσπάθειά τους μπορούν να αλλάξουν  τα πάντα και να βαδίσουν στο μονοπάτι της έρευνας με μεγάλη επιτυχία χωρίς την καθοδήγηση κανενός.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αξίζει να αναφέρω σχετίζεται με ένα φίλο μου νέο στην τέχνη της ραβδοσκοπίας και γενικά καινούργιο στον τομέα της έρευνας. Για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω το όνομά του ούτε κι άλλα προσωπικά του στοιχεία.

Εδώ και μήνες αυτός ο φίλος μου έχει αρχίσει εντατικά να διεξάγει έρευνες με βάση κάθε πληροφορία που πέφτει στην αντίληψή του. Από τα λεγόμενά του καθημερινά τον συναντούν διάφοροι φίλοι του που του αναφέρουν κι από μια ιστορία για έναν  κρυμμένο θησαυρό και προσπαθούν να τον πείσουν σχετικά με τη γνησιότητα της πληροφορίας που του παρέχουν. Αυτό το πετυχαίνουν πολύ εύκολα αφού ο φίλος μου στη συνέχεια σπεύδει να ερευνήσει με όλες του τις δυνάμεις για την εύρεση του στόχου.
Σε κάθε έρευνα  επικοινωνεί  μαζί μου για να τον βοηθήσω να ξεπεράσει τις δυσκολίες που συναντά και να τον συμβουλεύσω ως προς τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χειριστεί την έρευνα ώστε αν ο στόχος είναι πραγματικός να μην τον παραβλέψει άθελα του λόγω λανθασμένων εκτιμήσεων.

Σε κάθε έρευνα που αναλαμβάνει μου εξηγεί τα κριτήρια με βάση τα οποία ξεκίνησε την έρευνα κι αμέσως καταλαβαίνω ότι έχει ξεκινήσει λάθος από την αρχή. Σε πρώτο επίπεδο  έχει κάνει λάθος εκτιμήση των πληροφοριών και σε δεύτερο επίπεδο έχει πολλές ελλείψεις σχετικά με τις γνώσεις του για τη διεξαγωγή μιας έρευνας.
Ανήκει σε εκείνους τους ερευνητές που πρώτα ξεκινούν την έρευνά τους και μετά προσπαθούν να αποκτήσουν κάποιες βασικές γνώσεις. Βέβαια αυτό δεν είναι και το σημαντικότερο λάθος που κάνει αφού σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπων ως γνωστόν «το πάθημα γίνεται μάθημα». Το κύριο πρόβλημα κατά την άποψή μου είναι το γεγονός ότι πείθεται εύκολα από τον καθένα που του λέει μια ιστορία χωρίς να προβεί σε μια σωστή και βαθύτερη αξιολόγηση αυτής της πληροφορίας.

Επειδή είναι παθιασμένος κι επιθυμεί έντονα να κάνει την πρώτη του ανακάλυψη παρασύρεται σε ένα βασικό λάθος, «την αντικειμενικότητα». Έτσι,  τα λάθη του διαδέχονται το ένα το άλλο και σύντομα η απογοήτευση τον οδηγεί σε άλλη μια νέα έρευνα πιστεύοντας ότι αυτή την φορά θα εκτιμήσει σωστά την κατάσταση και θα φτάσει στον τελικό στόχο του. Κάθε φορά, όμως, επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη.
Προσπάθησα πολλές φορές να τον βοηθήσω ουσιαστικά και να του δείξω το σωστό τρόπο έρευνας πηγαίνοντας μαζί του σε έρευνες που έχει αναλάβει ο ίδιος. Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω το γεγονός  ότι προσπαθεί πολύ να μάθει και διορθώνει κάθε τεχνική με βάση όσα του δείχνω.
Όμως, ο έντονος παθιασμός του δεν τον αφήνει να αξιολόγησει σωστά τις έρευνες που αναλαμβάνει και οδηγείται διαρκώς σε λάθη. Ίσως αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμη μέχρι να κατανοήσει πραγματικά το λάθος του και να αρχίσει να αξιολογεί σωστά την κατάσταση πριν καν αναλάβει τη διεξαγωγή μιας έρευνας. 

Πολλοί νέοι ερευνητές παθιάζονται υπερβολικά με τις έρευνες πιστεύοντας ότι σύντομα θα κάνουν τη μεγάλη ανακάλυψη. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο ενθουσιασμός τους δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα και να αξιολογήσουν σωστά την κάθε πληροφορία. Σύντομα ο ενθουσιασμός αντικαθίσταται από την απογοήτευση και ο ερευνητής αρχίζει να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των οργάνων ανίχνευσης που χρησιμοποιεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντικαταστήσει τα όργανα ανίχνευσης που χρησιμοποιεί πιστεύοντας λανθασμένα ότι εκεί έγκειται το πρόβλημα κι αυτή είναι η αιτία των αποτυχιών του.

Όλοι οι ερευνητές σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια των ερευνών τους έχουν περάσει από αυτή τη μεταβατική κατάσταση της αμφισβήτησης των οργάνων ανίχνευσης. Πολλοί ερευνητές σε αυτό το στάδιο αποφάσισαν να αποσυρθούν τελείως από τις έρευνες, ενώ άλλοι αναθεώρησαν την όλη κατάσταση και προχώρησαν πιο προσεκτικά στις μετέπειτα έρευνές του αξιολογώντας πολύ καλύτερα όλη τη διαδικασία της έρευνας. 
  
Ένα άλλο παράδειγμα που θέλω να επισημάνω σχετίζεται με την κατασκευή των ραβδοσκοπικών οργάνων. Αρκετοί ερευνητές νέοι ή παλαιότεροι όταν με συναντούν μου δείχνουν κάποιες ραβδοσκοπικές κατασκευές που έχουν φτιάξει μόνοι τους με υλικά της επιλογής τους.
Αυτοί οι ερευνητές έρχονται σε μένα για να μάθουν τεχνικές διάκρισης και εύρεσης γιατί όπως μου αναφέρουν αυτά τα όργανα που έχουν κατασκευάσει  τους δείχνουν στόχους παντού χωρίς καμία διάκριση.
Εδώ θέλω να αναφέρω ότι  ένα ραβδοσκοπικό όργανο μπορεί να κατασκευαστεί με πολύ απλά υλικά όπως ένα απλό σύρμα ή ακόμα κι από το κλαδί ενός δέντρου και να λειτουργεί αρκετά καλά.

Η διαφορά ενός απλά κατασκευασμένου οργάνου από τα επαγγελματικά όργανα ραβδοσκοπίας είναι πολύ μεγάλη γιατί η κατασκευή αυτών των οργάνων γίνεται με βάση συγκεκριμένα μέταλλα που έχουν μεγάλη αγωγιμότητα, ώστε να επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η αυτόματη απόρριψη των άχρηστων στόχων, κάτι που στην περίπτωση των ιδιοκατασκευών είναι αδύνατο να γίνει λόγω έλλειψης γνώσεων του εκάστοτε κατασκευαστή.
Για να κατασκευάσουμε ένα καλό ραβδοσκοπικό όργανο είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την κατάλληλη γνώση και εμπειρία, καθώς και τον τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να καταφέρουμε να οδηγηθούμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η κατασκευή είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι στην τέχνης της ραβδοσκοπίας , διότι πρέπει να πετύχουμε την κατάλληλη αγωγιμότητα και για να το καταφέρουμε αυτό χρειάζονται πολλές γνώσεις και πολλές δοκιμές. Το βάρος, το μήκος, το σχήμα, ο συνδυασμός των μετάλλων και των ορυκτών και οι επιχρυσώσεις  είναι το μεγάλο μυστικό ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε ένα ραβδοσκοπικό όργανο αγώγιμο κι επομένως, ικανό να βρίσκει πραγματικούς στόχους απορρίπτοντας αυτόματα τους ψευδείς στόχους .

Βέβαια ένα καλοφτιαγμένο ραβδοσκοπικό όργανο χρειάζεται κι ένα καλό χειριστή για να λειτουργήσει και να εντοπίσει σωστά ένα στόχο. Ορισμένοι νέοι ερευνητές πιστεύουν ότι αγοράζοντας ένα καλό ραβδοσκοπικό όργανο μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως τις έρευνές τους αγνοώντας ότι χρειάζεται και η κατάλληλη εκπαίδευση για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για να μάθουμε την τέχνη της ραβδοσκοπίας σωστά πρέπει να αφιερώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο στον εαυτό μας ώστε να εκπαιδευτούμε και να μάθουμε να αφήνουμε το όργανο που επιλέξαμε να φορτιστεί από την ενεργεία μας. Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει ενέργεια που διοχετεύεται στον πυρήνα του ραβδοσκοπικού οργάνου. Όσο περισσότερο καιρό έχουμε στην ιδιοκτησία μας ένα ραβδοσκοπικό όργανο τόσο μεγαλύτερη ενέργεια απορροφά από εμάς κι έτσι γίνεται όλο και πιο αγώγιμο.

Όταν αγοράσουμε ένα ραβδοσκοπικό όργανο, είναι καλό τις πρώτες 10 μέρες να το κρατάμε στα χέρια μας όσο περισσότερες ώρες μπορούμε, να το χρησιμοποιούμε σε πειραματικό στάδιο κάνοντας έρευνες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για να μάθουμε τις τεχνικές και παράλληλα να δίνουμε τη δυνατότητα στο ραβδοσκοπικό όργανο να απορροφά την ενέργειά μας στον πυρήνα του.
Το ραβδοσκοπικό όργανο πρέπει να γίνει προέκταση του εαυτού μας για να μπορέσει να μας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια μιας έρευνας.

Ας μιλήσουμε, όμως, για κάποιες τεχνικές που είναι απαραίτητες σε μια έρευνα. Κάποιοι ερευνητές μου αναφέρουν ότι σε έρευνες που πραγματοποιούν οι ενδείξεις που λαμβάνουν μέσω των ραβδοσκοπικών οργάνων είναι λίγο έξω από το συγκεκριμένο σημείο όπου ψάχνουν, με αποτέλεσμα να χρειάζονται κι ένα ηλεκτρονικό όργανο ανίχνευσης για να εντοπίσουν το ακριβές σημείο του στόχου.
Εδώ θέλω να αναφέρω ότι τα ραβδοσκοπικά όργανα σου δίνουν ενδείξεις ξεκάθαρες και σε οδηγούν μαθηματικά στο σημείο όπου βρίσκεται θαμμένο το αντικείμενο. Έτσι, ένας καλός χειριστής δεν χρειάζεται κανένα ηλεκτρονικό μηχάνημα ανίχνευσης για τον εντοπισμό του αντικείμενου.
Όταν ξεκινάμε μια έρευνα, πρέπει πρώτα να οριοθετήσουμε νοητά την επιφάνεια όπου θέλουμε να ερευνήσουμε και στη συνέχεια, να σταθούμε όρθιοι στο κέντρο του οριοθετημένου χώρου βαστώντας το ραβδοσκοπικό όργανο σε θέση έρευνας.

Μετά, κάνουμε σιγά - σιγά μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό μας για να δούμε αν το ραβδοσκοπικό όργανο θα αρχίσει να στρέφεται προς κάποια κατεύθυνση. Αν δούμε ότι το όργανο μάς δίνει μια ένδειξη πορειάς, τότε αρχίζουμε να την ακολουθούμε με μικρά βήματα κι ανά 20 βήματα περίπου σταματάμε και ξανακάνουμε τη διαδικασία που κάναμε στην αρχή, δηλαδή περιστρεφόμαστε γύρω από τον εαυτό μας για να δούμε αν εξακολουθούμε να λαμβάνουμε ένδειξη προς την ιδία κατεύθυνση.      
Ακολουθούμε αυτή την πορεία ώσπου το όργανο να μας δείξει ότι έχουμε φτάσει στο  σημείο(0) όπου βρίσκεται το αντικείμενο. Στη συνέχεια, βάζουμε ένα σημάδι σε αυτό το σημείο και ξεκινάμε την ίδια διαδικασία από ένα σημείο διαφορετικό από εκείνο που είχαμε ξεκινήσει την προηγούμενη φορά. Αν το όργανο μας οδηγήσει ξανά στο ίδιο σημείο  με την προηγούμενη ένδειξη, τότε κάνουμε μια ακόμη μέτρηση με την ίδια διαδικασία από ένα νέο σημείο.

Αφού έχουμε επιβεβαιώσει το στόχο μας από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, ξεκινάμε τη διαδικασία απόρριψης των ορυκτών και των μεταλλικών στοιχείων της συγκεκριμένης περιοχής. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην κατεβάσουμε τα χέρια μας όσο λαμβάνουμε την ένδειξη από το όργανο τουλάχιστον για ένα λεπτό. Αν χρησιμοποιήσουμε τις διπλές βέργες Γ, τη στιγμή που οι βέργες σταυρώσουν τις αφήνουμε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον ένα λεπτό. Στη μονή βέργα κάνουμε ακριβώς το ίδιο, δηλαδή την αφήνουμε στη θέση κλειδώματος για τουλάχιστον ένα λεπτό. Αν είναι πραγματικός ο στόχος το όργανο θα εξακολουθήσει να δίνει την ίδια ένδειξη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το όργανο θα αλλάξει θέση από μονό του.

 Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία της απόρριψης είναι καλό να ξεριζώσουμε τη βλάστηση από το σημείο όπου έχουμε εντοπίσει το στόχο κι αν είναι δυνατόν να αφαιρέσουμε και  μια μικρή ποσότητα χώματος περίπου 2 εκατοστά από την συνολική επιφάνεια στην οποία έχουμε εντοπίσει το αντικείμενο.
Η καθαρή επιφάνεια θα μας βοηθήσει να λαμβάνουμε σωστές ενδείξεις αποφεύγοντας μικρά αντικείμενα που μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια και να δημιουργούν μικρές κηλίδες οξείδωσης. Σε πολλές περιπτώσεις οι λανθασμένες ενδείξεις οφείλονται στα μικρά αντικείμενα (καρφιά, κάλυκες, σύρματα, καπάκια αναψυκτικών κτλ.) που βρίσκονται στην επιφάνεια του εδάφους σε πολύ μικρό βάθος. Η οξείδωση αυτών των επιφανειακών αντικειμένων είναι πολύ μεγάλη λόγω του γεγονότος ότι είναι περισσότερο εκθετειμένα στην υγρασία. 

Σε αυτό το σημείο ας θυμηθούμε τη διαδικασία της απόρριψης. Θα πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας κάποια δείγματα μικρών μεταλλικών αντικείμενων (σίδηρο, αλουμίνιο, χαλκό, ορείχαλκο, ασήμι , χρυσό). Τα δείγματα είναι πιο σωστό να έχουν συλλεγεί από το έδαφος ώστε να έχουν πάνω τους την απαιτουμένη οξείδωση.
Ξεκινάμε την απόρριψη με τα μεταλλικά στοιχεία ένα - ένα στο αριστερό μας χέρι, σ το οποίο κρατάμε το ραβδοσκοπικό όργανο είτε αυτό είναι μονή βέργα είτε διπλή  ή οποιοδήποτε άλλο ραβδοσκοπικό όργανο. Χρησιμοποιούμε την ίδια μέθοδο με την οποία βρήκαμε το στόχο, δηλαδή εντοπισμό από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, ώστε να επιβεβαιώσουμε αν το όργανο θα μας οδηγήσει πάνω στο στόχο όπου έχουμε εστιάσει. Αν δούμε ότι το όργανο δεν μας οδηγεί στο στόχο, αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος στόχος που είχαμε εντοπίσει ήταν πραγματικός. Αν, όμως, μας οδηγήσει πάνω στο στόχο τότε κατά πάσα πιθανότητα ο στόχος στον οποίο είχαμε αρχικά εστιάσει ήταν ψεύτικος. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε με όλα τα μεταλλικά δείγματα που έχουμε και στη συνέχεια,  ακολουθούμε την ίδια τεχνική και για τα πετρώματα της περιοχής.

Αν οι αρχικές ενδείξεις παραμένουν ίδιες, τότε το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα ραβδοσκοπικό όργανο ΕΚΚΡΕΜΕΣ για επαλήθευση του στόχου. Είναι πολύ βασικό να χρησιμοποιούμε συνδυαστικά κάποια ραβδοσκοπικά όργανα για να επαληθεύουμε τους στόχους μας.
Εγώ χρησιμοποιώ τρία ραβδοσκοπικά όργανα σε κάθε ερεύνα που αναλαμβάνω. Ξεκινώ με τις δίπλες βέργες Γ κι εντοπίζω στόχους στην περιοχή ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώ τη μονή βέργα Γ για την επιβεβαίωση των στόχων και τέλος, χρησιμοποιώ το εκκρεμές.

Σε πολύ δύσκολες εδαφικές συνθήκες χρησιμοποιώ κι έναν ενισχυτή - φίλτρο εδάφους που τον έχω κατασκευάσει εγώ ο ίδιος με συγκεκριμένη τάση ρεύματος ώστε να μην κάψει την εκπομπή του στόχου, όπως κάνουν οι περισσότεροι ενισχυτές – φίλτρα του εμπορίου.
Αν όλα τα όργανα μού δώσουν τις ίδιες ενδείξεις, τότε θα προχωρήσω στην αποκάλυψη του στόχου.
Ακόμα ένα σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι η υγρασία του εδάφους. Κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης το έδαφος είναι πολύ νωπό και δεν μπορούμε να διεξάγουμε έρευνα. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε ώσπου το νερό να απορροφηθεί από το έδαφος. Το ίδιο ισχύει για όλα τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ειδικά στις περιπτώσεις που η ατμόσφαιρα ετοιμάζεται για καταιγίδα διότι τότε τα μαγνητικά πεδία είναι έντονα κι αρχίζουν να εκδηλώνονται μέσα από ηλεκτρικά φορτία (κεραυνοί, αστραπές κτλ.).

Μια τεχνική που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην περίπτωση έντονων καιρικών συνθηκών είναι να τοποθετήσουμε τέσσερις γειώσεις στο έδαφος σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους, ώστε το ηλεκτρικό φορτίο να περάσει από την ατμόσφαιρα στα βαθύτερα στρώματα του εδάφους (οι γειώσεις συνιστάται σε αυτή την περίπτωση να είναι επίχρυσες και η βάση του μετάλλου από χαλκό), και να χρησιμοποιούμε τη μονή βέργα Γ που έχει ειδικά φίλτρα για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.  Κανένα άλλο ραβδοσκοπικό όργανο δεν μπορεί να λάβει ξεκάθαρες ενδείξεις υπό τέτοιες συνθήκες.
Θα ήθελα να προσθέσω ότι μετά από κάθε χρήση ραβδοσκοπικών οργάνων σε έντονα καιρικά φαινόμενα ή μέσα σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, θα πρέπει να κάνουμε αποφόρτιση. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε τρίβοντας το ραβδοσκοπικό όργανο σε μια μάλλινη κουβέρτα για λίγα δευτερόλεπτα. Είναι μια τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στην περίπτωση που έχουμε δανείσει το ραβδοσκοπικό όργανο σε κάποιον άλλο χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο αποφορτίζουμε σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια του άλλου χρήστη από τον πυρήνα του οργάνου.

Η αποφόρτιση μπορεί να γίνει και με έναν άλλο τρόπο που εγώ προσωπικά τον προτιμώ περισσότερο. Μπορούμε να τοποθετήσουμε το ραβδοσκοπικό όργανο ανάμεσα σε δύο μαγνήτες  ( +) και ( -) το πολύ για μία ώρα.
Σε αυτή την περίπτωση το όργανο θα πρέπει να μείνει έκτος λειτουργείας για δύο μέρες τουλάχιστον ώστε να αποβάλει με φυσικό τρόπο τον μαγνητισμό που δέχτηκε από τους μαγνήτες.
Μια άλλη τεχνική που θέλω να αναφέρω είναι η μέθοδος του μαγνήτη. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να επαληθεύουμε αν είναι πραγματικός ένας στόχος ή ένα μαγνητικό πεδίο.
Σε αυτή την τεχνική προτείνεται να χρησιμοποιούμε τη μονή βέργα Γ  GOLD ATLAS ραβδοσκοπίας ή το εκκρεμές  ZEYS. Ξεκινάμε αφού πρώτα έχουμε εντοπίσει ένα στόχο κι έχουμε κάνει όλες τις απορρίψεις. Τοποθετούμε, λοιπόν, ένα μαγνήτη (νεοδυμίου 40 pcs) στο έδαφος δίπλα στον στόχο που έχουμε εντοπίσει σε απόσταση 1 μέτρου. Στη συνέχεια, απομακρυνόμαστε 30 μέτρα από το στόχο μας και ξανακάνουμε την έρευνα. Αν η βέργα  εντοπίσει τον προηγούμενο στόχο κι αγνοήσει το μαγνήτη που έχουμε τοποθετήσει,  τότε ο στόχος μας είναι πραγματικός. Στην περίπτωση που η βέργα εντοπίσει το μαγνήτη, τότε αυτό σημαίνει ότι ο στόχος δεν είναι πραγματικός και η βέργα έχει λάβει γραμμή εκπομπής  από το μαγνητικό πεδίο.

Να διευκρινίσω ότι ο μαγνήτης στο έδαφος προκαλεί ηλεκτρική έλξη γειώνοντας  το μαγνητικό πεδίο στον πυρήνα του με αποτέλεσμα να μετακινείται η γραμμή εκπομπής από το έδαφος στο σώμα του μαγνήτη.
 Για την επαλήθευση στόχου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι άλλες τεχνικές. Μια ακόμα τεχνική είναι όταν εντοπίσουμε ένα στόχο, να τοποθετήσουμε ένα παρόμοιο αντικείμενο με αυτό που ψάχνουμε σε βάθος περίπου 10 εκατοστών και σε απόσταση ενός μέτρου ώστε να δούμε αν το ραβδοσκοπικό όργανο θα επιμείνει στον αρχικό στόχο.

Αν ξεκινήσουμε μια έρευνα για λίρες κι εντοπίσουμε ένα στόχο με τις τεχνικές που ανέφερα παραπάνω (απορρίψεις κτλ.), μπορούμε δίπλα στο στόχο σε απόσταση 1 μέτρου να τοποθετήσουμε μια λίρα σε βάθος 10 εκατοστών. Αν ο στόχος  που είχαμε εντοπίσει είναι πραγματικός, η ένδειξη του ραβδοσκοπικού οργάνου θα εξακολουθήσει να είναι σταθερή στο ίδιο σημείο. Αν η ένδειξη αλλάξει και μας οδηγήσει στη λίρα που τοποθετήσαμε σε βάθος περίπου 10 εκατοστών, τότε αυτό σημαίνει ότι ο στόχος είναι ψευδής.  

Αυτό συμβαίνει γιατί αν ήταν πραγματικός ο στόχος σίγουρα η ποσότητα θα ήταν μεγαλύτερη και το ραβδοσκοπικό όργανο θα αγνοούσε τη μικρή ποσότητα που τοποθετήσαμε εμείς στο έδαφος.
Αυτή την τεχνική μπορούμε ευκολότερα να την κάνουμε με ένα εκκρεμές OLYMPOUS. Αν βάλουμε το εκκρεμές πάνω από τη λίρα που τοποθετήσαμε 10 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, θα λάβουμε ξεκάθαρες ενδείξεις και με συγκεκριμένη ένταση. Στη συνέχεια, αν τοποθετήσουμε το εκκρεμές πάνω από το στόχο που είχαμε εντοπίσει κι εκείνος ήταν πραγματικός στόχος, θα παρατηρήσουμε τις ίδιες ενδείξεις άλλα με μεγαλύτερη ένταση.

Οι κυκλικές ενδείξεις σε ένα πραγματικό στόχο μεγάλης ποσότητας π.χ.  χρυσού θα είναι πολύ έντονες και οι κύκλοι που θα κάνει το εκκρεμές θα έχουν μεγαλύτερη διάμετρο από ό,τι η ένδειξη που λάβαμε από τη λίρα που θάψαμε. Αν ο στόχος είναι ψευδής, τότε το εκκρεμές θα μας δώσει διαφορετικές ενδείξεις ή πολύ πιθανό να μην αντιδράσει καθόλου.    
 Αυτές οι τεχνικές είναι κατάλληλες για εξωτερικό χώρο. Σε εσωτερικούς χώρους όπως σπίτια, σπήλαια κτλ. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα συνδυασμό αυτών των τεχνικών.
Μια καλή μέθοδος για ένα σπήλαιο που έχει πολλά μεταλλεύματα και μεγάλες ποσότητες από διάφορα ορυκτά είναι η μέθοδος των γειώσεων, δηλαδή καρφώνουμε στο έδαφος τέσσερις χάλκινες επιχρυσωμένες γειώσεις σε απόσταση ανάλογη με το χώρο που έχουμε στην διάθεσή μας. 
Εδώ θέλω να τονίσω ότι όλες αυτές οι τεχνικές είναι βοηθητικές και δεν είναι το κύριο συστατικό για να λειτουργήσει σωστά ένα ραβδοσκοπικό όργανο χωρίς λάθη.  Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, το σημαντικότερο είναι η συγκέντρωση σε αυτό που κάνουμε και παράλληλα η κατάλληλη προετοιμασία του ίδιου μας του εαυτού πριν από κάθε έρευνα.

Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω ότι πολλοί που με συναντούν παραπονιούνται ότι χρησιμοποιούν όλες τις τεχνικές κι ακόμα περισσότερες και δεν έχουν αποτέλεσμα στις έρευνες, δηλαδή λαμβάνουν ψευδείς ενδείξεις  και τις περισσότερες φορές δεν βρίσκουν τίποτα.  
Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων είναι σίγουρο ότι κάτι δεν κάνει σωστά αφού όλες οι ενδείξεις τους είναι λάθος. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που έχω ακούσει βρίσκω κάποια έλλειψη γνώσεων στο θέμα χειρισμού του ραβδοσκοπικού οργάνου. Βέβαια το θέμα δεν είναι μονό ο χειρισμός του οργάνου άλλα δεν έχουν καν κατανοήσει το θέμα του εσωτερικού παράγοντα.

Όλα τα ραβδοσκοπικά όργανα είναι η προέκταση του ίδιου μας του εαυτού. Αν ένα όργανο δεν λειτουργεί σωστά στα χέρια μας  το πρόβλημα δεν έγκειται στο ραβδοσκοπικό όργανο άλλα σε εμάς τους ίδιους. Πρέπει, λοιπόν, να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε το λάθος του εαυτού μας και όχι του οργάνου.
Αυτό είναι και το πιο λεπτό σημείο που κάποιον μπορεί να τον καταστήσει έναν ταλαίπωρο και κακόμοιρο ερευνητή που θα περάσει όλη του τη ζωή προσπαθώντας χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τους ερευνητές. Υπάρχουν οι ερευνητές που εστιάζουν στην υλη κι εκείνοι που εστιάζουν στο πνεύμα.

Ο πραγματικός ερευνητής περπατάει πάνω σε αυτή τη λεπτή γραμμή και δεν στρέφεται περισσότερο προς καμία από τις δύο αυτές πλευρές. Σε όποια πλευρά κι αν βαδίζει ένας ερευνητής θα κάνει τραγικά λάθη και θα παρασύρει κι άλλους ερευνητές  της ίδιας ιδιοσυγκρασίας να κάνουν τα ίδια λάθη με αυτόν.
Εδώ θα αναφέρω κάποια πράγματα που ίσως σε κάποιους φανούν λίγο ακραία ή παράλογα. Αν ο ερευνητής δεν ξεκινήσει την έρευνα από τον ίδιο του τον εαυτό είναι σαν να βαδίζει σε μια λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας με κλειστά τα μάτια.
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο ερευνητής είναι να αρχίσει να παρατηρεί τον εαυτό του κάθε λεπτό κατά τη διάρκεια της μέρας μέσα από την καθημερινότητα του, ώστε να μπορέσει να δει τα ελαττώματα της εσωτερικής του σύνθεσης. Κάθε ελάττωμα που εντοπίζει θα πρέπει να το αξιολογεί αντικειμενικά και στη συνέχεια, να το αποβάλει έτσι ώστε η εσωτερική σύνθεση να μείνει κενή και να μείνει χώρος για να ξεδιπλωθεί το θεϊκό μέρος τους ενδότερου εαυτού του. Κάποιος που διαβάζει όλα αυτά σίγουρα θα το θεωρήσει εύκολο να τα εφαρμόσει. Όταν, όμως, αρχίσει να δουλεύει με τον ίδιο του τον εαυτό θα καταλάβει άμεσως πόσο δύσκολο κι επώδυνο είναι να πολεμήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.
Η μάχη με τον εαυτό μας είναι αέναη και σε πολλές περιπτώσεις ο ψυχολογικός πόνος είναι αφόρητος. Ο μοναδικός σύμμαχός μας σε αυτό τον αγώνα είναι το θεϊκό μέρος της ψυχής μας, η εσωτερική μας θεϊκή υπόσταση που είναι έτοιμη να μας βοηθήσει και να εξαλείψει κάθε ελάττωμα που μας αποπροσανατολίζει από το στόχο μας.

Με επιμονή και πίστη σύντομα θα αρχίσει να κερδίζει έδαφος το θεϊκό μέρος του εαυτού μας και θα νικά λίγο - λίγο τον κακό μας εαυτό που μας βγάζει εκτός πορείας. Σταδιακά θα παρατηρήσουμε ότι έχουν αρχίσει να αντικαθίστανται τα ελαττώματα μας από το θεϊκό μέρος που θα μας ξεδιπλώσει όλες τις εσωτερικές μας δυνάμεις.
Ο πραγματικός ερευνητής θα πρέπει να έχει μια πλήρη εσωτερική ισορροπία των συναισθημάτων και των επιθυμιών του, μια κάθαρση του υποσυνειδήτου που θα του παρέχει αντικειμενικότητα.
Το μεγαλύτερο μυστικό για έναν ερευνητή είναι η ισορροπία και η συγκέντρωση , το μαγικό κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα στις εσωτερικές δυνάμεις μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.
Ας επιστρέψουμε ξανά στις τεχνικές των ερευνών που είναι και το ζητούμενο για τους περισσότερους ερευνητές εφόσον το εσωτερικό κομμάτι λίγους τους απασχολεί και λίγοι είναι αυτοί που θα πειστούν να βαδίσουν σε αυτό το μυστικό μονοπάτι.
Σε αυτό το σημείο θα αναφέρω τα προτεινόμενα ραβδοσκοπικά όργανα που μπορεί να επιλέξει κάποιος επαγγελματίας ερευνητής .

Βέργες Γ GOLD ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Οι Βέργες Γ εμπορίου είναι ένα ραβδοσκοπικό όργανο για την ανίχνευση  θαμμένων  αντικειμένων από απόσταση. Η σειρά βεργών Γ εμπορίου είναι κατάλληλη για χρήστες νέους στην τέχνη της ραβδοσκοπίας.
Ο απλός σχεδιασμός σε συνδυασμό με τα μέταλλα κατασκευής δίνει στο νέο χρηστή τη δυνατότητα να μάθει την τέχνη της ραβδοσκοπίας που αποτελεί και την οικονομικότερη λύση.
Οι βέργες Γ εμπορίου είναι κατασκευασμένες από μονάδες αυτόματης παραγωγής και διατίθενται σε πολλά σημεία λιανικής  πώλησης.  

   Τεχνικά χαρακτηριστικά
•    Απόσταση έρευνας έως 300 μέτρα 
•    Βάθος έρευνας: 3 μέτρα
•    Επιχρύσωση (βαφή χρώματος χρυσού)
•    Εσωτερικός ειδικός θάλαμος αυτόματης λίπανσης στη λαβή με την κεραία
•    Ζυγισμένο βάρος
•    Λαβές ανατομικές  
•    Κεραίες μεγάλης ευαισθησίας (ίσιες)
•    Δυνατότητα σύνδεσης ενισχυτή 6v ή 9v
•    Οδηγίες χειρισμού στα Ελληνικά
•    Εγγύηση: 2 χρόνια
•    Διαθέσιμες σε δύο τύπους 
•    Χρυσές (εξειδικευμένες για έρευνα χρυσού)
•    Νίκελ  (εξειδικευμένες για την έρευνα όλων των ευγενών μετάλλων και υγρών στοιχείων)


Βέργες ( Γ ) ραβδοσκοπίας GOLD  AFRODITI 

Οι βέργες  Γ GOLD  SLIM είναι χειροποίητες και κατασκευασμένες από ευγενή μέταλλα. Έχουν ειδικές ψιλές λαβές για μεγαλύτερη ευαισθησία και ταχύτατη ανίχνευση  πραγματικών στόχων σε εσωτερικούς χώρους (σπήλαια, πηγάδια, τούνελ κτλ.) .
Η λεπτή κι ελαφριά κατασκευή των λαβών δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει ανίχνευση περισσότερη ώρα χωρίς να κουράζεται, ενώ παράλληλα του παρέχει μια μοναδική εμπειρία έρευνας. 
Ο συνδυασμός των ερευνών μετάλλων από τα οποία έχουν κατασκευαστεί παρέχουν στο χρήστη αξιοπιστία ώστε να εντοπίζει πραγματικούς στόχους απορρίπτοντας όλες τις παρεμβολές από ψευδείς στόχους (σκουριά, οξείδωση εδάφους, πετρώματα, άχρηστα μέταλλα).
   Τεχνικά χαρακτηριστικά

•    Απόσταση έρευνας έως 400 μέτρα 
•    Βάθος έρευνας: απεριόριστο
•    Πραγματική επιχρύσωση των οργάνων (κι όχι βαφή χρώματος χρυσού)
•    Εσωτερικός ειδικός θάλαμος μόνιμης λίπανσης στη λαβή με την κεραία
•    Κατασκευή μόνο από ευγενή μέταλλα (χρυσό, ασήμι, ορείχαλκο, χαλκό) για καλύτερη αγωγιμότητα στους στόχους και σίγουρο εντοπισμό θαμμένων αντικειμένων
•    Ζυγισμένο βάρος
•    Λαβές ελαφριές και λεπτές 
•    Κεραίες μεγάλης ευαισθησίας για ειδικό εντοπισμό ευγενών μετάλλων (ίσιες)
•    Δυνατότητα σύνδεσης ενισχυτή 6v ή 9v
•    Οδηγίες χειρισμού στα Ελληνικά
•    Δωρεάν σετ μαρτύρων (χαλκό, ορείχαλκο, αλουμίνιο, σίδηρο)
•    Εγγύηση: εφ’ όρου Ζώης .

•    Διαθέσιμες σε δύο τύπους 
•    Χρυσές (εξειδικευμένες για έρευνα χρυσού)
•    Ασημένιες (εξειδικευμένες για την έρευνα όλων των ευγενών μετάλων και υγρών στοιχείων)

Βέργες  (Γ)  Ραβδοσκοπίας   GOLD  ELIKONIS
Οι βέργες ( Γ)  GOLD  ELIKONIS  είναι χειροποίητες και κατασκευασμένες από ευγενή μέταλλα μεγάλης αγωγιμότητας. Η υψηλή ευαισθησία τους τις καθιστά κατάλληλες για τον  εντοπισμό θαμμένων αντικειμένων σε μεγάλο βάθος και σε μεγάλη απόσταση.
Ο ειδικός σχεδιασμός τους σε συνδυασμό με τα ευγενή μέταλλα από τα οποία έχουν κατασκευαστεί χαρίζουν στο χειριστή μια μοναδική εμπειρία κατά την εξερεύνηση κι  αποκάλυψη θαμμένων αντικειμένων.

Οι επιχρυσώσεις που χρησιμοποιούμε είναι από πραγματικό χρυσό και γίνεται συνδυασμός με άλλα ευγενή μέταλλα για να έχουμε την κατάλληλη αγωγιμότητα στον εντοπισμό των πραγματικών στόχων.
   Τεχνικά χαρακτηριστικά
•    Απόσταση έρευνας έως 800 μέτρα 
•    Βάθος έρευνας: απεριόριστο
•    Πραγματική επιχρύσωση (κι όχι βαφή χρώματος χρυσού)
•    Εσωτερικός ειδικός θάλαμος αυτόματης λίπανσης στη λαβή με την κεραία
•    Κατασκευή μόνο από ευγενή μέταλλα (χρυσό, ασήμι, ορείχαλκο, χαλκό) για καλύτερη αγωγιμότητα στους στόχους και σίγουρο εντοπισμό θαμμένων αντικειμένων
•    Ζυγισμένο βάρος
•    Λαβές ανατομικές  
•    Κεραίες μεγάλης ευαισθησίας για ειδικό εντοπισμών ευγενών μέταλλων   (ίσιες)
•    Δυνατότητα σύνδεσης ενισχυτή 6v ή 9v
•    Οδηγίες χειρισμού στα Ελληνικά
•    Εγγύηση: εφ’ όρου Ζώης 
•    Διαθέσιμες σε δύο τύπους 
•    Χρυσές (εξειδικευμένες για έρευνα χρυσού)
•    Ασημένιες (εξειδικευμένες για την έρευνα όλων των ευγενών μετάλλων και υγρών στοιχείων)

Βέργες  (Γ)  Ραβδοσκοπίας   GOLD  ARTEMIS

Η νέα σειρά των βεργών (Γ ) GOLD  ARTEMIS αποτελείται από χειροποίητες βέργες κατασκευασμένες με ειδική επεξεργασία ευγενών μετάλλων ώστε να έχουν καλύτερη  αγωγιμότητα σε έρευνες ευγενών μετάλλων.
Η κατασκευή κι ο ειδικός σχεδιασμός αυτών των οργάνων παράλληλα με τα υλικά  υψηλής  αγωγιμότητας δίνουν τη δυνατότητα ανίχνευσης ευγενών μετάλλων ( χρυσό, ασήμι) και ταυτόχρονα απορρίπτουν όλους τους ψεύτικους στόχους (οξείδωση, πετρώματα και μέταλλα χαμηλής αγωγιμότητας , όπως σίδηρος, σκουριά κτλ.).

Ο  σχεδιασμός στις λαβές έχει γίνει με θάλαμο δειγμάτων στο κάτω μέρος του για την αποθήκευση των επιθυμητών μετάλλων έρευνας  και με ειδικό θάλαμο στο εσωτερικό της λαβής αυτόματης λίπανσης για την εύκολη περιστροφή των κεραιών με τη λαβή. 

Οι  κεραίες είναι σχεδιασμένες με το ένα τμήμα τους να έχει τη μορφή σπιράλ και είναι επενδυμένες στο εσωτερικό τους με ειδικό πηνίο μεγάλης αγωγιμότητας για ισχυρότερη  ανίχνευση εκπομπών θαμμένων ευγενών μετάλλων.

Η υψηλή ποιότητα των  ευγενών μετάλλων και ο σωστός σχεδιασμός αυτών των οργάνων εγγυούνται σίγουρο αποτέλεσμα στις έρευνες σας για κάθε επιθυμητό στόχο.
Οι επιχρυσώσεις που χρησιμοποιούμε είναι από πραγματικό χρυσό και γίνεται συνδυασμός με άλλα ευγενή μέταλλα για να έχουμε την κατάλληλη αγωγιμότητα στον εντοπισμό των πραγματικών στόχων.  
Τεχνικά χαρακτηριστικά
•    Απόσταση έρευνας έως 1 χιλιόμετρο
•    Βάθος έρευνας: απεριόριστο
•    Θάλαμος δειγμάτων και στις δύο λαβές
•    Πραγματική επιχρύσωση των οργάνων (κι όχι βαφή χρώματος χρυσού)
•    Έρευνα και εντοπισμός με σταύρωμα και ταλάντωση στον επιθυμητό στόχο
•    Εσωτερικός ειδικός θάλαμος μόνιμης λίπανσης στη λαβή με την κεραία
•    Κατασκευή μόνο από ευγενή μέταλλα (χρυσό, ασήμι, ορείχαλκο, χαλκό) για καλύτερη αγωγιμότητα και σίγουρο εντοπισμό του επιθυμητού στόχου
•    Ζυγισμένο βάρος
•    Ανατομικές λαβές
•    Κεραίες ειδικού εντοπισμού (σπιράλ ή ίσιες)
•    Εγγύηση: εφ’ όρου Ζώης  
Διαθέσιμες σε δύο τύπους 
•    Χρυσές με κεραίες σπιράλ ή ίσιες (εξειδικευμένες για έρευνα χρυσού)
•    Ασημένιες με κεραίες σπιράλή ίσιες (εξειδικευμένες για την έρευνα όλων των ευγενών μετάλλων και υγρών στοιχείων)

   Βέργες ( Γ ) Ραβδοσκοπίας  -  GOLD  ATLAS 

 Η μονή βέργα Γ  GOLD  ATLAS είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί με τον ηλεκτρομαγνητισμό του ανθρώπινου οργανισμού σε συνδυασμό με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της φύσης.
Η μονή βέργα Γ  GOLD  ATLAS είναι  ένα πολύτιμο ραβδοσκοπικό εργαλείο ανίχνευσης για όλους τους επαγγελματίες ραβδοσκόπους. Ο ειδικός σχεδιασμός τους μαζί με τη σύνθεση κατασκευής της από ευγενή μέταλλα μεγάλης περιεκτικότητας σε χρυσό  την καθιστούν ένα  μοναδικό όργανο ανίχνευσης μόνο για χρυσό (λίρες, ράβδους  χρυσού, ψήγματα  χρυσού,  κοσμήματα κτλ.).
Η βέργα Γ GOLD  ATLAS είναι μοναδική για την ανίχνευση χρυσού σε όλες τις εδαφικές κι ατμοσφαιρικές συνθήκες. Δεν επηρεάζεται από ψευδείς στόχους (οξείδωση εδάφους , σκουριά, πετρώματα,  μαγνητικά πεδία, υγρασία, ξηρότητα , θερμοκρασία κτλ.).
Η ειδική κατασκευή του οργάνου αυτού το καθιστά μοναδικό στην ανίχνευση  χρυσού ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους  από μεγάλη απόσταση, όπως σπήλαια , τούνελ , πηγάδια.  Ένα ακόμα πλεονέκτημα που χαρακτηρίζει αυτό το μοναδικό ραβδοσκοπικό όργανο είναι η ανίχνευση χρυσού σε μικρές και μεγάλες ποσότητες ακόμα και μέσα σε υγρό στοιχείο όπως θάλασσα, ποτάμια, καταρράκτες, βούρκους, βάλτους και αλλού.

Απόσταση ανίχνευσης
Η βέργα (Γ ) GOLD  ATLAS  μπορεί να ανιχνεύσει ένα στόχο από απόσταση έως και 2500 μέτρα υπό οποιεσδήποτε ατμοσφαιρικές κι εδαφικές συνθήκες.
Μέτρηση απόστασης

Η βέργα (Γ ) GOLD  ATLAS είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί και με τη μέθοδο της ταλάντωσης για την ακριβή μέτρηση της απόστασης. Η συνδεσμολογία σε ευθεία γραμμή της βέργας με την κεραία σπιράλ λειτουργεί με ταλάντωση. 
Βάθος ανίχνευσης

Η βέργα (Γ ) GOLD  ATLAS ανιχνεύει στόχους θαμμένους σε μεγάλα βάθη όπου τα περισσότερα ραβδοσκοπικά όργανα του εμπορίου περιορίζονται από τον όγκο του αντικείμενου. Η βέργα (Γ ) GOLD  POSIDON  μπορεί να ανιχνεύσει σε μεγάλο βάθος ακόμα κι ένα πολύ μικρό αντικείμενο (νόμισμα, δαχτυλίδι κτλ.)  χωρίς να επηρεάζεται από τις δύσκολες εδαφικές καταστάσεις.
Λαβή και μόνιμος θάλαμος δειγμάτων

Ο ειδικά ανατομικός σχεδιασμός της λαβής του οργάνου έχει ελάχιστο βάρος  για να μην κουράζει το χειριστή αλλά κι ο ανατομικός σχεδιασμός έχει τέλεια εφαρμογή της παλάμης με τη λαβή για σωστή αγωγιμότητα του σώματος του χειριστή με το όργανο ώστε η έρευνα να γίνεται μια μοναδική, ξεκούραστη εμπειρία σε όλες τις συνθήκες. 
  
Μόνιμη γόμωση θαλάμου λαβής
Το ραβδοσκοπικό όργανο GOLD  ATLAS  έχει εσωτερικό θάλαμο στη λαβή με ειδική γόμωση μεταλλευμάτων και ορυκτών για υψηλή αγωγιμότητα στον εντοπισμό ευγενών μέταλλων σε μεγάλο βάθος και απόσταση. Η ειδική γόμωση καθιστά αυτό το ραβδοσκοπικό όργανο μοναδικό για τον εντοπισμό πραγματικών  στόχων, απορρίπτοντας όλες τις παρεμβολές των ψευδών σημάτων. 
Θάλαμος  δειγμάτων κεραίας
Η βέργα (Γ ) GOLD  ATLAS έχει σχεδιαστεί με δύο θαλάμους δειγμάτων. Ο ένας βρίσκεται  στη λαβή με τοποθετημένη μόνιμη ειδική γόμωση υψηλής αγωγιμότητας και ο δεύτερος θάλαμος δειγμάτων προορίζεται για επιλεκτική τοποθέτηση δειγμάτων από το χρήστη  και βρίσκεται στο θάλαμο σύνδεσης με την κεραία, δίνοντας στο χειριστή απεριόριστες  δυνατότητες στην έρευνα.

Θάλαμος λίπανσης 
Η βέργα (Γ ) GOLD  ATLAS είναι κατασκευασμένη με ένα εσωτερικό θάλαμο αυτόματης λίπανσης  που ενώνει την κεραία με το τμήμα που συνδέεται στην λαβή για την ελεύθερη  περιστροφή της κεραίας, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να επεμβαίνει στη  λειτουργεία της λίπανσης.

Σφαίρα  γομώσεων
 Στο πίσω μέρος του θαλάμου κεραίας της βέργας (Γ ) GOLD  ATLAS έχει τοποθετηθεί ειδική σφαίρα μόνιμου θαλάμου διπλών γομώσεων αντίβαρου για υδραυλική περιστροφή της κεραίας.
Η σφαίρα είναι κατασκευασμένη από συγκεκριμένα  ευγενή μέταλλα για υψηλότερη αγωγιμότητα στην εύρεση στόχων και για την απόρριψη όλων των ψευδών στόχων.

Υδραυλική κίνηση κεραίας
Η βέργα (Γ ) GOLD  ATLAS έχει κατασκευαστεί και σχεδιαστεί με υψηλή τεχνολογία, τοποθετώντας στη σύνδεση της κεραίας με τη λαβή ένα ρουλεμάν με ενσωματωμένο φρένο για ελεύθερη κίνηση στον εντοπισμό πραγματικών στόχων, χωρίς παρεμβολές από  έντονες καιρικές συνθήκες (άνεμο, βροχοπτώσεις, μαγνητικά πεδία κτλ.).
  

 Κεραία με 3 σετ διαφόρων διαστάσεων (ίσιες)
Ο μοναδικός σχεδιασμός αυτού του οργάνου δίνει την δυνατότητα στο χειριστή να αλλάζει   πολύ εύκολα την κεραία ανάλογα με την έρευνα που επιθυμεί να κάνει. Το σετ του οργάνου περιλαμβάνει 3 χρυσές κεραίες  διαφόρων διαστάσεων.

Μονή Κεραία σπιράλ
Η μονή κεραία σπιράλ τοποθετείται στο ραβδοσκοπικό όργανο για ανίχνευση στόχου με τη μέθοδο της ταλάντωσης. Η ταλάντωση δίνει στο χειριστή τη δυνατότητα να εντοπίσει ένα στόχο από μεγάλη απόσταση επαληθεύοντας ένα πραγματικό στόχο. 

Ευαισθησία κεραιών
Η ειδική επεξεργασία κατασκευής κι ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των κεραιών του οργάνου με ευγενή μέταλλα και με μεγάλη περιεκτικότητα σε χρυσό παρέχει υψηλή αγωγιμότητα  με γρήγορη κίνηση για το στόχο που θα εντοπίσει ακόμα και σε μεγάλη απόσταση και βάθος.
  
Αγωγιμότητα
Η βέργα (Γ ) GOLD  ATLAS  είναι ειδικά σχεδιασμένη να έχει υψηλή αγωγιμότητα τη στιγμή που συνδέεται με την παλάμη του χειριστή λαμβάνοντας την ενέργεια του σώματός μας, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον ενέργεια με ενισχυτή ρεύματος  για να εντοπίσει το στόχο.

Φίλτρα απόρριψης ψευδών στόχων
Ο σωστός σχεδιασμός και η σύνθεση των υλικών κατασκευής που έχουν χρησιμοποιηθεί  σε αυτό το ραβδοσκοπικό όργανο το έχουν κάνει να είναι αγώγιμο μόνο στα ευγενή μέταλλα απορρίπτοντας όλες τις παρεμβολές. Η σύνθεση της κατασκευής του έχει δημιουργήσει  φυσικά φίλτρα απόρριψης για όλες τις παρεμβολές δίνοντας στο χειριστή ξεκάθαρες ενδείξεις μέσω των κινήσεων της κεραίας.
Συνδεσμολογία
Η βέργα (Γ ) GOLD  ATLAS  χωρίζεται σε 3 μέρη (λαβή, θάλαμος δειγμάτων, κεραία) για εύκολη μεταφορά.

εγγύηση

Η  βέργα (Γ ) GOLD  ATLAS έχει γραπτή εγγύηση καλής λειτουργείας εφ’ όρου ζωής. Σε περίπτωση ατυχήματος επισκευάζεται ή αντικαθίσταται δωρεάν.

Κατασκευαστής
Αυτό το ραβδοσκοπικό όργανο έχει κατασκευαστεί και σχεδιαστεί  χειροποίητα  εξ ολοκλήρου από τον ερευνητή ραβδοσκόπο Αντώνη Βλάχο  που εμπνεύστηκε την κατασκευή του από την τέχνη κατασκευής των ραβδοσκοπικών οργάνων στην αρχαία Ελλάδα. Αυτό είναι το όργανο που χρησιμοποιεί έως και σήμερα σε δύσκολες έρευνες με  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

•    ΕΚΚΡΕΜΕΣ GOLD  -OLYMPUS  
•    ΕΚΚΡΕΜΕΣ  GOLD  - ΤΙΤΑΝ ΙΙ 
•    ΕΚΚΡΕΜΕΣ  GOLD  -ZEYS 
•    ΕΚΚΡΕΜΕΣ  GOLD  -ΜΙΝΙ  ΤΙΤΑΝ ΙΙ 
Τα Εκκρεμή είναι χειροποίητα και κατασκευασμένα  από ευγενή μέταλλα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να έχουν μεγάλη αγωγιμότητα στην  ανίχνευση ευγενών μετάλλων (χαλκό, ασήμι, χρυσό, μαγνητικά πεδία, πηγές ενέργειας). Είναι κατάλληλα για επαγγελματίες της ραβδοσκοπίας και της τηλεραβδοσκοπίας.
Όλα τα παραπάνω όργανα εκτός από τη δυνατότητα να εντοπίζουν αντικείμενα έχουν και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν κατάλληλα για έρευνα πηγών ενέργειας πέρα των υλικών πραγμάτων.
Σε αυτό το σημείο θα αναφερθώ σε τεχνικές ερευνών πέρα των υλικών αντικείμενων και θα αναπτύξω κάποιες μεθόδους που στους περισσότερους ίσως να είναι άγνωστες και να τις ακούν για πρώτη φόρα.

Όπως έχω αναφέρει και σε άλλα βιβλία μου, την τέχνη της ραβδοσκοπίας μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σε πνευματικές αναζητήσεις. Αν δούμε αυτή την τέχνη με πιο ανοικτό μυαλό θα αντιληφθούμε ότι η ανίχνευση δεν περιορίζεται μόνο σε υλικά πράγματα αλλά επεκτείνεται και στον πνευματικό κόσμο.

Μπορεί κάποιοι να μην το δέχονται αυτό αλλά θα τους θυμίσω ότι και το ηλεκτρικό ρεύμα που έχουμε σπίτι μας δεν φαίνεται αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει και το χρησιμοποιούμε. Είναι μια ενέργεια  που με γυμνό μάτι δεν μπορούμε να τη δούμε. Σε προηγούμενους αιώνες ήταν αδύνατο κάποιος να κατανοήσει τι είναι το ρεύμα. Όμως, αυτή η ενέργεια υπήρχε από την αρχή της ύπαρξης αυτού του πλανήτη. Έτσι και η δύναμη της διαίσθησης και των ραβδοσκοπικών οργάνων μπορεί να μην  είναι ορατή με γυμνό μάτι αλλά υπάρχουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνικές με μεγάλη επιτυχία.
Σκεφτείτε ότι με ένα ραβδοσκοπικό όργανο μπορούμε να εντοπίσουμε ένα αντικείμενο  μέσω της διαίσθησης και της επιθυμίας του ανθρώπινου παράγοντα. Γιατί, λοιπόν,  με αυτή τη μέθοδο να μην μπορούμε να εντοπίσουμε τον ίδιο τον άνθρωπο ή ακόμα και το ίδιο το πνεύμα; Και για να πάω κι ένα βήμα πιο πέρα, γιατί να μην μπορούμε να ανιχνεύσουμε ακόμα και την επιθυμία κάποιου;

Για να βοηθήσω λίγο περισσότερο να καταλάβετε αυτό που θέλω να πω θα επισημάνω ότι τα ραβδοσκοπικά όργανα λειτουργούν μέσω της διαίσθησής μας. Έτσι, λοιπόν, μπορούν να ανιχνεύσουν τα πάντα, δηλαδή αντικείμενα, πηγές ενέργειας, ανθρώπους, συναισθήματα, πνευματικές δραστηριότητες, διαγνώσεις, προβλέψεις και άλλα από μεγάλη απόσταση.

Σίγουρα πολλοί θα αναρωτηθείτε αν ισχύουν όλα αυτά και θα με ρωτήσετε για ποιο λόγο κάποιος που γνωρίζει την τέχνη της ανίχνευσης δεν κάνει από το σπίτι του μια ανίχνευση για ένα κρυμμένο θησαυρό και στη συνέχεια, να πάει να τον πάρει και να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα ή αν μπορεί να ανιχνεύσει μια μελλοντική ασθένειά του γιατί να μην την προλάβει με μια θεραπευτική αγωγή;

Εδώ θα δώσω μια απάντηση που μάλλον λίγοι θα την καταλάβουν κι ακόμη λιγότεροι θα προβληματιστούν. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι οι καρμικοί λόγοι. Όλοι μας έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή για κάποιο λόγο. Άλλοι για να ξεπληρώσουν χρέη προηγούμενων αμαρτιών κι άλλοι για να αμειφθούν για πράξεις ενάρετες. Κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί  πίστευαν ότι η θεά Δίκη, η θεά της δικαιοσύνης, στο χέρι της έχει μια ζυγαριά και στη μία πλευρά τοποθετούνται οι άσχημες πράξεις και στην άλλη πλευρά οι καλές πράξεις που κάνει κάποιος. Ανάλογα προς τα πού θα γείρει η ζυγαριά θα έχουμε και τις ανάλογες συνέπειες στο μέλλον ή στο παρόν (κάρμα και ντάρμα).

Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι περπατούν στο δρόμο και σκοντάφτουν πάνω σε ένα θησαυρό, ενώ άλλοι ψάχνουν όλη τους τη ζωή μάταια χωρίς καμία επιτυχία. Εκτός από τον παράγοντα τύχη που παίζει σημαντικό ρόλο, υπάρχει κι ο παράγοντας του κάρματος, δηλαδή τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο.
Δεν ξέρω πόσο πειστική μπορεί κάποιος να βρει την απάντηση μου αλλά είναι μια παράμετρος που πρέπει να προβληματίσει έναν πραγματικό ερευνητή.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Απλώς αναφέρω μια διαφορετική άποψη για λίγους που έχουν ανοιχτό μυαλό και μπορούν να δεχτούν και κάτι διαφορετικό.
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας κι ας επικεντρωθούμε στη μέθοδο της πνευματικής  ανίχνευσης. Όλα τα ραβδοσκοπικά όργανα αναφέρονται σε πηγές ενέργειας και παίρνουν ενδείξεις και μετρήσεις ανάλογα με τις ρυθμίσεις που τους έχουμε κάνει. Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα βιβλία, μπορούμε να προγραμματίσουμε εμείς τις κινήσεις που θα κάνουν τα ραβδοσκοπικά όργανα.

Είναι πολύ σημαντικό να φορτίζουμε με την ενέργειά μας το ραβδοσκοπικό όργανο που επιλεγούμε να χρησιμοποιήσουμε. Μια απλή μέθοδος φόρτισης είναι για κάποιες μέρες να έχουμε μαζί μας το ραβδοσκοπικό όργανο ή να προσπαθούμε να το κρατάμε στα χέρια μας όσο περισσότερες ώρες μπορούμε. Επίσης, μπορούμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μας να το τοποθετούμε δίπλα μας. Με αυτό τον τρόπο θα απορροφά στον πυρήνα του την ενέργεια που ακτινοβολεί το σώμα μας, τη λεγόμενη «αύρα».

Εφόσον έχουμε φορτίσει κατάλληλα το ραβδοσκοπικό όργανο, μπορούμε να αρχίσουμε την ανίχνευση για φυσικά και παραφυσικά φαινόμενα. Θα πρότεινα κάποιος να ξεκινήσει με κάποιο εκκρεμές για αρχή που είναι πιο ξεκάθαρο ως προς τις εσωτερικές ενδείξεις άλλα και πιο εύκολο και απλό στη χρήση του.
Μπορούμε να προγραμματίσουμε τις ενδείξεις που θα μας δίνει το εκκρεμές με έναν απλό τρόπο. Το κρατάμε στο χέρι μας σε θέση ανίχνευσης και του ζητάμε να μας δείξει το (ΝΑΙ).

Θα δούμε αμέσως να κάνει μια κίνηση. Στη συνέχεια, του ζητάμε να μας δείξει το (ΟΧΙ). Θα δούμε αμέσως να κάνει μια διαφορετική κίνηση από εκείνη που έκανε όταν αποκρίθηκε στην προηγούμενη ερώτηση σχετικά με το ΝΑΙ.
Εφόσον έχει προγραμματιστεί στις δύο πιο σημαντικές ρυθμίσεις του ΝΑΙ και ΟΧΙ, μπορούμε να του ζητήσουμε να μας δείξει και μία ακόμα, τον ΚΙΝΔΥΝΟ. Κι εδώ αμέσως το εκκρεμές θα κάνει μια άλλη κίνηση διαφορετική από τις δύο προηγούμενες .

Τώρα το εκκρεμές είναι έτοιμο για να αρχίσουμε να το ρωτάμε για ό,τι μας απασχολεί. Η κάθε ερώτηση που θα του κάνουμε θα πρέπει να μπορεί να λάβει μόνο μια μονολεκτική απάντηση. Για παράδειγμα, ξεκινάμε με μια απλή ερώτηση «Το όνομα της γυναίκας μου είναι Μαρία;». Αμέσως το εκκρεμές θα κάνει την κίνηση του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ αντίστοιχα.

Ένα άλλο είδος ανίχνευσης είναι η διάγνωση μιας ασθένειας ή ενός τραυματισμού σε ένα ανθρώπινο σώμα. Κρατάμε το εκκρεμές σε θέση ανίχνευσης και το περνάμε πάνω από το σώμα ενός ανθρώπου που βρίσκεται ανάσκελα σε στάση ύπνου. Στο σημείο του σώματός του όπου έχει εκδηλωθεί κάποια ασθένεια ή τραυματισμός θα δούμε ότι το εκκρεμές θα κάνει κάποια κίνηση.  Με αυτή την  τεχνική μπορούμε να ανιχνεύσουμε ακόμα και σημεία του σώματος που πιθανόν να εκδηλώσουν κάποια δυσλειτουργία στο μέλλον.

Ένα ακόμη είδος ανίχνευσης είναι ο εντοπισμός ενός ατόμου μέσω χάρτη ή μέσω μιας φωτογραφίας. Αν έχουμε ένα φίλο μας σε μια διαφορετική πόλη από αυτήν που μένουμε εμείς και πάρουμε ένα χάρτη της Ελλάδος και ζητήσουμε από το εκκρεμές να μας δείξει που βρίσκεται ο φίλος μας, θα δούμε αμέσως ότι μόλις περάσουμε το εκκρεμές πάνω από το χάρτη στην πόλη όπου κατοικεί ο φίλος μας, εκείνο θα κάνει κάποιες κινήσεις ανάλογα με τον προγραμματισμό που του έχουμε ορίσει . 

Αυτές τις τεχνικές μπορούμε να τις κάνουμε με όλα τα ραβδοσκοπικά όργανα. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αντικειμενικότητά μας και η χρήση που κάνουμε θα πρέπει να γίνεται πάντα με όλες τις προϋποθέσεις που έχω αναφέρει παραπάνω. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαίσθησή μας κάνει τα ραβδοσκοπικά όργανα να λειτουργούν.

Με αυτές τις τεχνικές μπορούμε να ανιχνεύσουμε και πηγές ενέργειας από παραφυσικές δραστηριότητες.
Πριν αρκετούς μήνες με κάλεσε μια γυναίκα που κατοικούσε στο νομό Φθιώτιδας σε ένα απομονωμένο χωριό που είχε περίπου 15 κατοίκους. Η γυναίκα με κάλεσε για κάποια περίεργα φαινόμενα που συνέβησαν στο σπίτι της μετά από το θάνατο της μητέρας της, η οποία είχε πεθάνει πριν λίγες μέρες. Άρχισε κάθε βράδυ η γυναικά να βλέπει μια σκιά πάνω από το κρεβάτι της και κάποιες φορές που βρισκόταν σε κατάσταση ύπνου ένιωθε κάτι να τις  χαϊδεύει τα μαλλιά.

Τρομοκρατημένη αυτή η γυναίκα ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου για να τη βοηθήσω να καταλάβει αν όλα αυτά που ένιωθε κι έβλεπε ήταν πραγματικότητα ή αν απλά την ξεγελούσε η φαντασία της. ‘Εμεινα σε αυτό το σπίτι τις επόμενες μέρες κι από την πρώτη διανυκτέρευσή μου διαπίστωσα ότι αυτά που μου είχε αναφέρει η γυναίκα ήταν πέρα για πέρα πραγματικότητα. Η έντονη παρουσία της σκιάς το βράδυ δεν με άφησε αδιάφορο και η πρώτη αντίδρασή μου ήταν να βγάλω ένα εκκρεμές και να το βάλω σε θέση ανίχνευσης ώστε να δω πώς θα αντιδράσει τη συγκεκριμένη στιγμή που αισθάνθηκα αυτή την παρουσία. Έμεινα έκπληκτος από τις έντονες κυκλικές κινήσεις που έκανε το εκκρεμές αλλά και από τη μεγάλη θερμοκρασία που αισθάνθηκα στο δάχτυλο όπου κρατούσα τον κρίκο του εκκρεμούς.

Στη συνέχεια, άρχισα να κάνω την τεχνική των ερωτήσεων με την πρώτη ερώτηση να είναι αν υπάρχει κίνδυνος. Το εκκρεμές απάντησε ΟΧΙ με αριστερόστροφες κυκλικές κινήσεις. Η δεύτερη ερώτησή μου ήταν αν θέλει να πει κάτι αυτή η παρουσία στη γυναίκα και το εκκρεμές απάντησε ΝΑΙ με δεξιόστροφη κυκλική κίνηση.

Οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν σχεδόν όλο το βράδυ ώσπου αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα ότι η παρουσία αυτή ήταν η πεθαμένη μητέρα της γυναίκας που με είχε καλέσει.  Παρακολουθήσαμε και τις επόμενες μέρες αυτό το φαινόμενο ώσπου πλέον καταφέραμε να ανακαλύψουμε το λόγο της παρουσίας της γυναίκας και να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα που ήθελε να μεταφέρει στην κόρη της.
Σε αυτό το σημείο να συμπληρώσω ότι μετά από λίγες μέρες, αφού ανακαλύψαμε το λόγο της επίσκεψης της γυναίκας, η σκιά δεν ξαναεμφανίστηκε και η γυναίκα που με είχε καλέσει έως και σήμερα δεν μου έχει αναφέρει έκτοτε άλλη επίσκεψη από το πνεύμα της μητέρας της.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών μου έχω βρεθεί σε πολλές παρόμοιες ανεξήγητες  καταστάσεις που όλες μας μαρτυρούν την ύπαρξη ενός κόσμου παράλληλου με αυτόν που αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινότητά μας. Το μεγάλο μυστικό για να μπορέσουμε να δούμε αυτούς τους παράλληλους κόσμους είναι η αφύπνιση της συνείδησής μας.

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω κάτι που συμβαίνει σε όλους μας κατά τη διάρκεια του  βραδινού μας ύπνου: ο διαχωρισμός του πνεύματος ή καλύτερα του ενεργειακού μας  σώματος από το φυσικό μας σώμα.
Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε κατάσταση βαθύ ύπνου το ενεργειακό μας σώμα διαχωρίζεται από το φυσικό μας σώμα και κινείται ασυνείδητα σε πνευματικούς κόσμους άλλων διαστάσεων. Κάποιες φορές μπαίνει σε κατώτερους πνευματικούς κόσμους όπου οι συνθήκες είναι εφιαλτικές και κάποιες άλλες φορές σε ανώτερους κόσμους όπου οι συνθήκες είναι ευχάριστες κι επικρατεί απόλυτη ηρεμία και ευτυχία. Αυτούς τους ανώτερους πνευματικούς κόσμους ορισμένοι τους ονομάζουν «Νιρβάνα».

Το να καταφέρει κάποιος να κινείται συνειδητά στους πνευματικούς κόσμους όποτε το επιθυμεί είναι το κλειδί στα ιερότερα μυστήρια της ζωής και του πνεύματος. Η ενεργοποίηση των εσωτερικών μας δυνάμεων είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στο μυστικό μονοπάτι των γνώσεων. Κάποιος που θα αφυπνίσει τη συνείδησή του και θα απαλλαγεί από τα ελαττώματά του θα είναι ένας πραγματικός άνθρωπος.  
Παρατηρώντας τον εαυτό μας ακόμη και μόνο για μία μέρα θα δούμε ότι από την ώρα που σηκωνόμαστε το πρωί  έως την ώρα που θα ξανακοιμηθούμε το βράδυ λειτουργούμε σαν κοιμισμένοι και παρασυρόμαστε από τα ελαττώματά μας και τα θέλω μας. Το μυαλό μας προβάλλει χιλιάδες εικόνες σχετικά με το τι θα κάνουμε τις επόμενες στιγμές χάνοντας την ουσία του τώρα.

Βρισκόμαστε σε μια μόνιμη ύπνωση χωρίς ποτέ να καταλαβαίνουμε ότι κοιμόμαστε. Κάνουμε τα πάντα μηχανικά σαν να έχουμε βάλει τη ζωή μας στον αυτόματο πιλότο. Νιώθουμε ευτυχισμένοι όταν έχουμε χρήματα, δυστυχισμένοι όταν δεν έχουμε χρήματα. Όταν μας επαινούν γεμίζουμε ευτυχία κι όταν μας κατακρίνουν νιώθουμε δυστυχία. Η διάθεσή μας αλλάζει ανάλογα με τα εξωτερικά γεγονότα, ασήμαντα ή πιο σημαντικά.  
  
Είμαστε όμηροι των κατασκευασμένων συναισθημάτων που μας πλασάρουν. Όλα για το όνειρο του χρήματος και για μια δήθεν πετυχημένη ζωή. Από μικρά παιδιά μας μαθαίνουν και μας εκπαιδεύουν να ζούμε σε ένα ψεύτικο όνειρο της καλής ζωής, μας λένε «να γίνεις κάποιος», «να έχεις έναν τίτλο» και «να βγάζεις πολλά χρήματα».

Μαθαίνουμε να ζούμε κυνηγώντας συνεχώς κάτι καινούργιο. Κάθε φορά που αποκτούμε κάτι, δεν είμαστε ικανοποιημένοι (πέρα από μια παροδική ικανοποίηση που ίσως νιώσουμε) αλλά σπεύδουμε να εστιάσουμε στην επόμενη φιλοδοξία μας. Έτσι, παρασυρόμαστε σε ένα αέναο κυνήγι για πράγματα που θέλουμε να αποκτήσουμε στο μέλλον και ξεχνάμε να απολαμβάνουμε το παρόν. Ξεχνάμε ότι την ευτυχία δεν μπορούμε να την αντλήσουμε από το μέλλον γιατί αυτό δεν έχει έρθει ακόμη, αλλά μόνο από το παρόν.

 Και η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν το μέλλον καταφέρουμε να εξελιχθεί όπως εμείς επιθυμούμε κι εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας, ακόμη και τότε δεν θα εστιάσουμε στο παρόν αλλά θα φροντίσουμε να αγχωνόμαστε πάλι για το μέλλον και για την επίτευξη νέων στόχων. Μην με παρεξηγείτε. Αυτό είναι από τη μία άποψη καλό και κυρίως όταν αυτό που επιθυμούμε είναι η πνευματική μας πρόοδος και όχι τόσο η απόκτηση υλικών αγαθών. Οι στόχοι που θέτουμε για το μέλλον είναι η κινητήρια δύναμη για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε όχι μόνο να παλεύουμε για το μέλλον αλλά και να αντλούμε ευχαρίστηση από το παρόν, από όσα έχουμε ήδη πετύχει στη ζωή μας. Ο άνθρωπος δεν γίνεται να είναι ευτυχισμένος όταν κυνηγά μονίμως την ευτυχία, πρέπει να μάθει να την αντλεί μέσα από την καθημερινότητά του και μέσα από όσα έχει ήδη καταφέρει στη ζωή του.

Στις μέρες μας δύστυχώς όλοι εστιάζουν στην απόκτηση υλικών αγαθών και δεν ακούμε πουθενά για την καλλιέργεια του πνεύματος. Δεν ακούμε για τίποτε άλλο πέρα από τα υλικά αγαθά, το επόμενο βήμα μετά την ύλη, τον πραγματικό σκοπό της ύπαρξης μας. Ένα τεράστιο πέπλο σκοταδισμού καλύπτει οτιδήποτε πνευματικό, ώστε να μην ξυπνήσει ποτέ η συνείδηση μας κι αντιληφτούμε την αλήθεια.
Όλα αυτά τα αναφέρω για να είναι ξεκάθαρο ότι για να γίνουμε ερευνητές χρειάζεται  να δουλέψουμε με τον ίδιο τον εαυτό μας και να τον ελευθερώσουμε από τα δεσμά των ελαττωμάτων μας.

 Έτσι, λοιπόν, και η τέχνη της ραβδοσκοπίας στηρίζεται στο εσωτερικό κομμάτι του εαυτού μας. Στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τη συνείδηση και τη διαίσθηση μας. Ο ερευνητής κατά την έρευνα πρέπει να θέσει τον εαυτό του σε μια κατάσταση πλήρους ηρεμίας, να εναρμονιστεί με το ίδιο το περιβάλλον που ερεύνα, να καταφέρει να εισέλθει σε μια ψυχική κατάσταση που βρίσκεται ανάμεσα στην ύπνωση και στην πραγματικότητα, αφήνοντας τη συνείδηση του ελεύθερη να δράσει ανεξάρτητα από την επιθυμία.

Ο κάθε άνθρωπος αποτελείται από μια σύνθεση πολλαπλών ελαττωμάτων με εξαίρεση ένα μικρό ποσοστό ελεύθερης συνείδησης. Με τα χρόνια το ποσοστό ελεύθερης συνείδησης συρρικνώνεται επικίνδυνα καθιστώντας μας έρμαιο στις επιθυμίες των ελαττωμάτων μας. Ο ερευνητής που θέλει να αφυπνίσει και να αυξήσει το ποσοστό της συνείδησής του πρέπει να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης και να αρχίσει ένα σφοδρό πόλεμο ενάντια  στον ίδιο του τον εαυτό.

Ένας απελευθερωμένος άνθρωπος μπορεί να δει πράγματα που οι περισσότεροι δεν μπορούν ούτε καν να αντιληφθούν ότι υπάρχουν. Ένα από αυτά είναι και η αύρα όλων των ζωντανών οργανισμών. Η θερμότητα του φυσικού μας σώματος ακτινοβολεί γύρω μας  διάφορους χρωματισμούς. Αυτοί οι χρωματισμοί είναι γνωστοί στους περισσότερους ως  «αύρα».

Από αυτούς τους χρωματισμούς μπορούμε να μάθουμε διάφορα πράγματα  για έναν άνθρωπο, όπως την ψυχική του κατάσταση και τη σωματική του υγεία. Ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ακουμπώντας αυτή τη θερμότητα που παράγει το ανθρώπινο σώμα μπορούμε να μεταφέρουμε ή να λάβουμε συναισθήματα ή ακόμα και εικόνες.

Η εκπομπή των χρωμάτων της αύρας ενός ανθρώπου αλλάζει ανάλογα με την ψυχολογική και σωματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εκείνη τη στιγμή. Στην περίπτωση έντονων συναισθηματικών φορτίσεων, όπως ένας έντονος θυμός, οι κυρίαρχες αποχρώσεις είναι οι κόκκινες. Σε μια ήρεμη κι ευχάριστη κατάσταση οι κυρίαρχες αποχρώσεις είναι στους τόνους του μπλε, του γαλάζιου και του κίτρινου. Εγώ θα περιγράψω αυτούς τους χρωματισμούς σαν ένα ουράνιο τόξο γύρω από το σώμα μας με αποχρώσεις πολλών  χρωμάτων. Στους  ελευθερωμένους ανθρώπους που έχουν αφυπνίσει τη συνείδησή τους η απόχρωση γύρω από το κεφάλι τους είναι το έντονο κίτρινο στην απόχρωση του χρυσού.

 Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας αναφέρω ότι και κάποια αντικείμενα εκπέμπουν ένα είδος ακτινοβολίας. Ο χρυσός είναι ένα μέταλλο που έχει κάποιο είδος αύρας κι εκπέμπει ένα θερμικό κύμα χρωμάτων γύρω από τη μάζα του. Ακόμη κι αν βρίσκεται θαμμένος στο έδαφος, η ακτινοβολία του διαπερνά την επιφάνεια του εδάφους αφήνοντας στην ατμόσφαιρα ένα πολύ αμυδρό ίχνος που μοιάζει με καπνό.

Την αύρα των πραγμάτων και των ζωντανών οργανισμών είναι πολύ εύκολο να τη δει ένας αφυπνισμένος ερευνητής από χιλιόμετρα μακριά ακόμα και στο σκοτάδι. Είναι σαν να κοιτάζει μέσα από μια θερμική κάμερα.
Για να καταφέρει κάποιος να δει την ακτινοβολία των χρωμάτων που παράγει ένας ζωντανός οργανισμός, πρέπει απλώς να συγκεντρωθεί σε αυτόν και να μπει σε κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, σε μια ενδιάμεση κατάσταση όπου πέφτουν οι παλμοί της καρδιάς και των συναισθημάτων. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται «διαλογισμός», δηλαδή παύση της σκέψης (κενό). Μόνο αν σταματήσει το μυαλό να προβάλει εικόνες μπορούμε να φτάσουμε σε κατάσταση παύσης ώστε να μπορέσουμε να δούμε με τα εσωτερικά μας μάτια, τα μάτια της ψυχής μας.

Έχω αναφερθεί σε προηγούμενο βιβλίο μου σε ανθρώπους που με τα χέρια τους αγγίζουν ανθρώπους ή πράγματα κι αντιλαμβάνονται όλη την εικόνα τους. Εδώ θέλω να συμπληρώσω ότι η ανίχνευση με γυμνά  χέρια είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους ανίχνευσης γιατί το ανθρώπινο σώμα έχει την καλύτερη αγωγιμότητα από οποιοδήποτε ραβδοσκοπικό ή ηλεκτρονικό  όργανο.
Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στον οραματισμό μια που είναι μία από τις βασικότερες δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας ερευνητής. Ακούγεται περίεργο να λέει κάποιος ότι οραματίζεται γεγονότα, ανθρώπους, καταστάσεις κτλ. Όμως, σας πληροφορώ ότι ο οραματισμός είναι πέρα για πέρα αληθινός.

Είμαι σίγουρος ότι μικρές στιγμές οραματισμού τις έχουν βιώσει όλοι κάποια στιγμή στη ζωή τους. Σκεφτείτε πόσα όνειρα κατά τη διάρκεια του βραδινού σας ύπνου έχουν γίνει πραγματικότητα στο φυσικό μας κόσμο. Πολλοί άνθρωποι απέφυγαν ένα κίνδυνο, άλλοι ονειρεύτηκαν μεγάλη επιτυχία που έγινε πραγματικότητα κτλ. Αυτά είναι μηνύματα που στέλνονται σε εμάς από την ελεύθερη συνείδησή μας μέσω της ύπνωσης. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας του θεϊκού μέρους που έχουμε μέσα μας κι εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, κατά την ώρα που απουσιάζουν τα ελαττώματα και οι επιθυμίες μας.

Κάποιος που θα πιστέψει πραγματικά στις δυνατότητες που έχει ο εαυτός του και θα είναι έτοιμος να δεχτεί τη γνώση, πολύ σύντομα θα δει πράγματα πέρα από κάθε κατευθυνόμενη ψεύτικη λογική.     
Θα μπορούσα να αναπτύξω πολύ περισσότερα θέματα για τις δυνατότητες που μπορούμε να ξεδιπλώσουμε από μέσα μας, αλλά νομίζω ότι όσοι διαβάζουν αυτό το βιβλίο θα ενδιαφερθούν μόνο για την ανίχνευση χρυσού και θα βρουν πολύ υπερβολικά όλα τα υπόλοιπα που γράφω.  

Έχω κατηγορηθεί πολλές φορές ότι οι απόψεις μου περνούν τα όρια της λογικής και της υποκειμενικής πραγματικότητας, αλλά ποιος είναι αυτός που θα μπορέσει να ορίσει τα όρια της λογικής όταν όλη μας η ζωή είναι ένα παραλογισμός, ένα όνειρο χτισμένο πάνω σε ένα μεγάλο ψέμα;
Σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι προσπαθούν με ψεύτικα προφίλ σε διάφορα forum  και site  να παρουσιάσουν ψευδείς δηλώσεις μου με απώτερο σκοπό το  προσωπικό τους κέρδος αλλά και τη συκοφάντησή μου. Εγώ δεν είμαι μέλος σε κανένα forum ή site εκτός από αυτά που είναι εξουσιοδοτημένα και φέρουν την ηλεκτρονική υπογραφή μου και όπου είναι ξεκάθαρα κι εμφανή όλα τα στοιχεία μου. Δεν συμμετέχω σε σχολιασμούς και συζητήσεις σε αναρτήσεις forum και δεν έχω εξουσιοδοτήσει  κανένα να γράφει για λογαριασμό μου.

Ορισμένοι παρουσιάζονται ως πρώην μέλη της ομάδας μου πουλώντας ψευδείς υπηρεσίες. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι κανένα ενεργό μέλος από την ομάδα μου δεν αναλαμβάνει καμία έρευνα χωρίς την παρουσία μου. Καμία έρευνα ή συνεργασία δεν αναλαμβάνεται αν δεν υπάρχει άμεση επαφή με εμένα προσωπικά.




Προσωπικό μήνυμα
Εύχομαι ολόψυχα όλοι οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου να βρουν λύσεις σε ό,τι ψάχνουν και να μπόρεσα να συμβάλω ουσιαστικά με μια διαφορετική  άποψη.
Ερευνητής
Αντώνης Βλάχος 



    








 

  
    



    

    

Metal detectors

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ:

OKM Bionic X4

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ