Το ποιο παλιό και σπάνιο ραβδοσκοπικό όργανο του 19 ου αιώνα
GOLDOMETER -DALLAS MINERAL COMPANY –COLLECTIBLES
Το ποιο παλιό και σπάνιο ραβδοσκοπικό όργανο του 19 ου αιώνα
Σήμερα αυτό το ραβδοσκοπικό όργανο έχει γίνει συλλεκτικό και είναι σε περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων τεμαχίων που δεν ξεπερνούν τα 150 παγκόσμιος .
Το συγκεκριμένο ραβδοσκοπικό όργανο GOLDOMETER έχει κατασκευαστεί για αναζητήσεις φυσικού και επεξεργασμένου χρυσού, σε πολύ μεγάλο βάθος και απόσταση . Ο τρόπος λειτουργιάς, του συγκεκριμένου ραβδοσκοπικού οργάνου στηρίζετε στην μαγνητική έλξη των μαγνητικών πόλων της γης .
Όπως είναι γνωστό και στην φυσική, όλα τα θαμμένα αντικείμενα που βρίσκονται στο έδαφος θαμμένα αποκτούν μια συχνότητα μαγνητισμού η εκπομπές ιόντων ,λόγο της φοράς της γης και των μαγνητικών πόλων .Το συγκεκριμένο ραβδοσκοπικό όργανο μέσω της βελόνας της πυξίδας που φέρει στο μπροστινό μέρος τους , έλκεται από αυτές τις συγκεκριμένες μαγνητικές συχνότητες και φανερώνει στον χειριστή στον περιβάλλων χώρο το σημείο που βρίσκετε το αντικείμενο.
Παράλληλα οι δυο ελαστικές λαβες μαζί με την μεταλλική κεφαλή μοιρών και την μαγνητική βελόνα του, έλκονται από το αντικείμενο κάνοντας ταλαντώσει προς το έδαφος που βρίσκετε το θαμμένο αντικείμενο .
Το ραβδοσκοπικό όργανο GOLDOMETER έχει μόνιμο θάλαμο γόμωσης με φορτισμένα μαγνητικά μέταλλα που προκαλούν φυσική κίνηση αντίδρασης όταν στον περιβάλλων χώρο όπου βρίσκεται φυσικός η επεξεργασμένος χρυσός .
Είναι από τα ποιο σπάνια ραβδοσκοπικά όργανα που εντοπίζει μόνο χρυσό σε οπουδήποτε εδαφικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες , χωρίς να επηρεάζετε από παρεμβολές. ( μαγνητικά παιδία , ηλεκτρομαγνητικά κύματα , ηλεκτρικές εκπομπές , κλπ .
Σήμερα αυτό το ραβδοσκοπικό όργανο είναι από τα ποιο αξιόπιστα και είναι στην πρώτη θέση ζήτησης από αναγνωρισμένους επαγγελματίες ερευνητές ραβδοσκόπους παγκοσμίως.
Στο κατάστημα μας είναι διαθέσιμα μόνο 14 τεμάχια
Είναι αδιάφορο πώς κάποιος κρατά τη ράβδο, και κάθε άτομο, ανάλογα με τη δύναμη του, με τη σύνεση του και με τη χρήση, μπορεί να λάβει μια συγκεκριμένη στάση του σώματος, όπως μπορεί να είναι πιο βολικό και χρήσιμο, για να κάνει την ανακάλυψή του. Ωστόσο, εκείνοι που δεν έχουν ακόμη ασκηθεί μπορεί να αγνοούν τον τρόπο χρήσης της βέργας, θα μάθουν εδώ ότι υπάρχουν τρεις συνηθισμένοι τρόποι για την για να την κρατήσετε. Ο πρώτος είναι να το κρατήσει ευθεία, το σημείο ανώτατο, και οι πλάτες των δύο σημείων, έναντι του εδάφους.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να την κρατήσει σε επίπεδο (ξαπλωμένη), το σημείο μπροστά, και οι πλάτες στραμμένες εναντίον του σώματος.
Και ο τρίτος είναι μια στάση που είναι η μέση μεταξύ άλλων δύο, από τους οποίους κανένας κατέχει το σημείο εξ ολοκλήρου , αλλά μεταξύ. Όταν κάποιος κατέχει τον πρώτο τρόπο, στην στροφή πηγαίνει γενικά κατά το στομάχι. Όταν πραγματοποιεί το δεύτερο τρόπο στη στροφή κατεβαίνει γενικά προς το έδαφος, και κατά το τρίτο τρόπο, μερικές φορές στη μία πλευρά, μερικές φορές από την άλλη.
Συχνά οι δύο πρώτοι τρόποι κάνουν το, αλλά από την έλλειψης ασφάλειας που παρουσιάζεται στη συνέχεια, με τον ένα και με τον άλλο, που θα καταρτίσει ένα συγκεκριμένο κανόνα, προκειμένου να γνωρίζουμε το πλάτος των κρυφών πραγμάτων, το βάθος τους, καθώς και τα όρια των άλλων στοιχείων. Όσον αφορά το πλάτος η κίνηση είναι πάντα ομοιόμορφη, δηλαδή, μια κίνηση προς τα κάτω, ενώ εξακολουθεί κανείς να περπατά η κίνησή της ράβδου αρχίζει να αλλάζει , δηλαδή όταν αντί να στρέφονται προς τα κάτω, ανεβαίνει προς το στομάχι, ξέρει ότι εισέρχεται στο χώρο του βάθους, κλπ. Όταν, αφού δει την κίνηση της μείωσης κατά το πλάτος, το αντίθετο πάνω από το βάθος, δίνει ένα παρόμοιο για το μήκος, που είναι επίσης σε άνοδο έναντι του στομάχου. Παρά το γεγονός ότι, ο τρίτος τρόπος κρατήματος της ράβδου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη χρησιμότητα, διότι όπως έχουμε πει, κινείται μερικές φορές από τη μία πλευρά, μερικές φορές από την άλλη. Έχει, ωστόσο, τις ανέσεις του, διότι η κίνηση του είναι πιο άμεση και πιο αισθητή, όταν ανεβαίνει ενάντια στο στομάχι, ή όταν χαμηλώνει προς το έδαφος.
Εκτός από αυτό, είναι αναγκαίο να περπατάει κανείς αργά στην πραγματοποίηση αυτής της έρευνας, για το φόβο ότι η πολύ μεγάλη δραστηριότητα, ή τα πολύ μεγάλα βήματα, θα πρέπει να μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε την κινητικότητα της βέργας μόνο αφού περάσουμε το μέρος που την προκάλεσε, και, χάνοντας το μέρος όπου θα έπρεπε να σκάψουμε, χάνουμε από τη δική μας ταχύτητα αυτό που επιδιώκουμε με τόση φροντίδα. Αυτή η αλήθεια μπορεί εύκολα να αποδειχθεί στο τέντωμα προς τα εμπρός των χεριών μας με το ραβδί μόνο πάνω από το κρυφό πράγμα και αυτό θα δείξει ότι η βέργα θα κατέβει ή να ανέβει πριν το ένα ή και τα δύο πόδια τοποθετούνται εκεί. Τι επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε προχωρήσει είναι ότι η αρετή (δύναμη) επισυνάπτεται μάλλον στα χέρια που κρατούν τη ράβδο, και οι οποίες επικοινωνούν με την κυκλοφορία του αίματος, και με τα άλλα μέρη του σώματος που δεν την αγγίζουν. Πριν από την ολοκλήρωση αυτού του κεφαλαίου, οφείλω να εξηγήσω τα αίτια των διάφορων κινήσεων της ράβδου. Η διαφορά του κινήματος κατά το πλάτος και κατά βάθος, στηρίζεται σε μια φυσική αιτία, αν και η επίδρασή της δεν φαίνεται εξαιρετική, δεδομένου ότι το κίνημα που δίνει η ράβδος, είτε πάνω ή κάτω, προχωρώντας θεσπίζει το παρόν της φύσης του κρυμμένου αντικειμένου, το οποίο καταλαμβάνει κάθετα στον αέρα όλο το χώρο του, να ενθαρρύνετε και να προκαλέσει για να κάμψει η βέργα προς το μέρος που υποδεικνύει αυτό. Δεν είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η βέργα έχει διαφορετική κίνηση όταν αφήνει το χώρο, διότι τα λεπτοφυή σώματα που συνάγουν με αυτήν, γι΄ αυτό το λόγο σε πηγαίνει προς τα πάνω ή προς τα κάτω κοντά σε πηγή, επειδή αυτά τα λεπτοφυή σώματα, που ταράζονται διαφορετικά και προκαλούν μια διαφορετική κίνηση της ράβδου.
Πώς να ανακαλύψετε μέταλλα.
Εκείνοι που ψάχνουν για τα μέταλλα δεν θα ήθελαν να βρουν νερό. Αντιθέτως, το νερό θα μπορούσε να τους εξαπατήσει προκαλώντας την ράβδο να γυρίσει, το ίδιο με το μέταλλο, το οποίο μπορεί να είναι πάνω ή κάτω, και μπορεί να τους προκαλέσει επιπρόσθετο βάρος όταν ανακαλυφθεί με αυτό. Για να απαλλαγεί κανείς από αυτό, μπορεί να κάνει μια προσπάθεια πριν ξεκινήσει τα πάντα για να διαπιστώσει αν υπάρχει οποιαδήποτε πηγή νερού στον τόπο όπου υποδεικνύει η ράβδος, και προκειμένου να το ανακαλύψουν κατά το χρόνο της αναζήτησης, έχει κανείς την προφύλαξη βάζοντας ένα υγρό πανί στο τέλος της ράβδου, και όταν βλέπει κανείς ότι αυτό το λινό δεν σταματά την κίνηση, ξέρει αμέσως, είτε ότι δεν υπάρχει νερό, ή ότι, εάν υπάρχει, ενώνεται με κάποιο άλλο στοιχείο που συνεχίζει την κίνηση. Δεδομένου ότι αυτό το στοιχείο μπορεί να είναι μόνο ένα μέταλλο ή ένα ορυκτό, κάποιος αφού αγγίξει διάφορα μέταλλα ή ορυκτά στοιχεία, χωρίς διακοπή , καταλήγει εκ νέου σε αυτό το συμπέρασμα, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν μέταλλα ή ορυκτά , σε αυτά τα μέρη ή ότι υπάρχουν και άλλα είδη που συνεχίζουν αυτή την κίνηση, όπως ένα νεκρό σώμα.
Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένοι κανόνες για την αναζήτηση μετάλλων, που πρέπει να έχει κάποιος, πάνω απ ‘όλα τα πράγματα, 1ος, ένα υγρό λινό μαντίλι στο άκρο της ράβδου. 2ος, να προσκομίσει στον εαυτό του με πολλά διαφορετικά είδη μετάλλων ή ανόργανων συστατικών, όταν κάποιος σκέφτεται ότι μπορεί να περιέχονται, δεν επικολλάται στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα, κρίνει κανείς εύκολα ότι τα κομμάτι δεν είναι πιθανό να είναι πολύ μεγάλο, αλλά αρκεί ότι είναι του βάρους ενός στεφανιού από χρυσό. 3ος, πρέπει κανείς να χωρίσει τη ράβδο με δύο ή τρεις σχισμές, ή περισσότερες, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να τοποθετήσει στις σχισμές τα είδη τα οποία επιθυμεί να βρει, αλλά για το φόβο ότι σε τέτοιες σχισμές κατά μήκος, οι δύο κλάδοι δεν διαχωρίζονται , θα πρέπει να τα κάνουν από την πλευρά των υποκαταστημάτων, και σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να βάλει όλα τα είδη στις σχισμές, μπορείτε να τοποθετήσετε το υπόλοιπο στο κοίλο της παλάμης του χεριού που αγγίζει την ράβδο.
Υπάρχει επίσης και άλλος ένας κανόνας, ότι τα δείγματα μετάλλων δεν αντιτίθενται το ένα στο άλλο, και ότι, όταν, για παράδειγμα, αντί για τρία είδη που είναι κρυμμένα, κάποιος θα αγγίξει τη ράβδο με έξι, είτε στις πτυχές της ράβδου είτε στο χέρι, είναι βέβαιο ότι αυτά δεν θα εμποδίσουν την κίνηση της. Αυτή η αφθονία μπορεί να παράγει, σύγχυση και αμηχανία, στο να καταλάβουμε ποια στοιχεία από τα έξι δεν υπάρχουν, γι’ αυτό πρέπει κανείς να απαλλάξει τον εαυτό του και πρέπει να προσπαθήσει όσο γίνεται ώστε να μπορεί κανείς να βρει επιτέλους τα τρία επικρατέστερα και να σταματήσει, και την ίδια στιγμή ξέρει ποια αποκλείονται.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι, αν τα δείγματα που χρησιμοποιεί κάποιος για να σταματήσει την κινητικότητα της βέργας δεν είναι εξ ολοκλήρου της ίδιας ποιότητας με τα ευρήματα, δεν θα σταματήσει. Αυτό είναι, πράγματι, πολύ σημαντικό σε αυτή την περίπτωση, όταν υπάρχουν δύο είδη ευρημάτων σε δύο διαφορετικές θέσεις, ως προς τον σκοπό να γνωρίζουν ποια θέση είναι η ψευδής, και πιο μέρος είναι το πραγματικό και γνήσιο, φαίνεται εκπλήσσει ότι ο χάλυβας , ο οποίος είναι μόνο μια μορφή σιδήρου, δεν σταματά την κίνηση για το σίδηρο, αλλά η έκπληξη παύει όταν κάποιος παρατηρεί ότι αυτή η βελτίωση θα δίνει μια διαφορετική ποιότητα, από το κράμα που θα τεθεί σε σύνθεσή του, το ίδιο όπως και με το κράμα χρυσού και του αργύρου.
Συμβαίνει συχνά ότι αφού εφαρμόσει κάποιος όλους αυτούς τους κανόνες, δηλαδή βάλει το υγρό πανί στο κάτω μέρος της ράβδου, και άγγιξε με όλα αυτά τα μέταλλα/δείγματα με λεπτομέρεια, και μαζί, η κίνηση της ράβδου ακόμα δεν σταματά, έτσι ώστε να βρίσκει κανείς δυσκολία, όπως πριν από την πραγματοποίηση της δοκιμής. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της: η ράβδος στρέφεται επίσης για τον άνθρακα, και για όλα τα άλλα ορυκτά, όπως ο υδράργυρος, το θείο, αντιμόνιο, ώχρα, και σύνθετα υλικά τους στα οποία κυριαρχούν, όπως γύψος, κόκκινο κιμωλία, και επίσης άλλους, έτσι ώστε κανένα από μέταλλα από μόνο του δεν αρκεί για να σταματήσει το κούνημα, θα πρέπει λοιπόν και πάλι να προσπαθήσουμε αυτά τα ανόργανα στοιχεία και τις συνθέσεις τους με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί κανείς να σκεφτεί, μέχρι να έχουμε βρει αυτό που ήθελε να σταματήσει το κούνημα. Στη συνέχεια μπορεί να αρχίσει εκ νέου την προσπάθεια, αφαιρώντας ένα από τα είδη που βρήκε εκτός από το τελευταίο που σταμάτησε τη ράβδο και παρέμεινε ακίνητη, και έτσι μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε διαδοχικά.
Μπορεί κάποιος να ξέρει πραγματικά το μέγεθος των πηγών;
Σχεδόν όλοι όσοι επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τη ράβδο, και οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν κάποια γνώση της κίνησής της, σκέφτονται ότι μπορούν να ανακαλύψουν σχεδόν το μέγεθος μιας πηγής από την ταχύτητα, ή από την βραδύτητα της κίνησης της. Νομίζουν ότι στον τόπο όπου είναι ράβδος κινείται πιο γρήγορα, η πηγή είναι πιο άφθονη, και ότι όταν η κινητικότητα της ράβδου είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, είναι ένα σημάδι του μικρού μεγέθους και της στειρότητας της. Οι κανόνες αυτοί είναι βέβαιο, ότι δεν είναι πειστικοί, εννοώ ότι δεν είναι επαρκείς για να αποκαλύψουν ακριβώς την ποσότητα του ευρήματος. Υπάρχουν μέρη όπου η κίνηση είναι πιο αργή από ό, τι σε άλλα, υπάρχουν άλλα μέρη, όπου η ράβδος στρέφεται παρά την αντίσταση που μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν, σφίγγοντας την, ούτως ώστε να το σταματήσει, και υπάρχουν άλλοι τομείς, όπου μπορεί εύκολα κάποιος να τη σταματήσει κρατώντας την σφιχτότερα από το συνηθισμένο, αλλά ποτέ δεν μπορεί να χρησιμεύσει η κινητικότητα της ράβδου ώστε να καταστεί γνωστή την πραγματική ποσότητα του κρυμμένου ευρήματος.
Ό, τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για την κατασκευή των επαγγελματικών ραβδοσκοπικών οργάνων
Διπλές βέργες τύπου Γ – Υ – Ι
Στις διπλές βέργες τύπου Γ, η κάθε βέργα κατασκευάζεται με κάποιες διαφορές στα μέταλλα και τις επιμεταλλώσεις, όπως και στο βάρος και τη σύνθεση, έτσι ώστε το ραβδοσκοπικό όργανο να δημιουργεί, αφενός, την κατάλληλη αγωγιμότητα (+ και -), αφετέρου να έλκεται από τις εκπομπές εκείνων των μεταλλικών πολύτιμων αντικειμένων, για τα οποία και έχει κατασκευαστεί, αφού, προηγουμένως, έχει μπει στη θέση αναζήτησης. Το πώς θα λειτουργήσει το εκάστοτε ραβδοσκοπικό όργανο έχει να κάνει, σε πρώτη φάση, με την κατασκευή του, καθώς και με τον συνδυασμό των μετάλλων, αφού από εκεί κρίνεται το αν θα έχουμε την επιθυμητή αγωγιμότητα (σύνδεση ραβδοσκοπικού οργάνου με χειριστή), το αν δηλαδή οι αρμονικές συχνότητές μας θα εξισορροπήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό με το πρώτο και, κατά συνέπεια, το αν θα είμαστε σε θέση να εντοπίζουμε με ακρίβεια τον εκάστοτε στόχο της αρεσκείας μας. Σε δεύτερη φάση, έχει να κάνει με την μαγνητική φόρτισή του, η οποία γίνεται με ποικίλους τρόπους, βάσει, πάντοτε, των μετάλλων κατασκευής και των επιμεταλλώσεων.
Οι λεπτομέρειες, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας των ραβδοσκοπικών οργάνων, διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στη γενικότερη λειτουργικότητά του (ορθή ή μη), καθώς και στο αν θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους πιθανούς στόχους, ανεξάρτητα από τις εδαφικές (επιφάνεια ή υπέδαφος) και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες, που θα επικρατούν στον περιβάλλοντα χώρο.
Κάποιος, που δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις πάνω στην τέχνη της ραβδοσκοπίας και την έρευνα, πιστεύει ότι με το να φτιάξει μια μπρουτζόβεργα ή ένα χάλκινο καλώδιο ή, ακόμα, κι ένα σίδερο σε σχήμα ραβδοσκοπικού οργάνου θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με ένα επαγγελματικό. Αυτό, φυσικά, είναι τελείως λάθος γιατί ένα απλό σύρμα μπορεί μεν να εντοπίσει κάποιες εκπομπές μετάλλων, αλλά δεν δύναται να πραγματοποιήσει διαχωρισμό (ταυτοποίηση), και δεν μπορεί, επίσης, να προβεί σε ακριβή εντοπισμό της τοποθεσίας, όπου βρίσκεται θαμμένος ο πιθανός στόχος.Επιπροσθέτως, δεν κρίνεται εφικτό, για ένα απλό σίδερο, να ¨επικεντρωθεί¨ στις λεγόμενες ¨επιθυμητές¨ εκπομπές. Για να γίνουμε πιο σαφείς, αν ένας χειριστής επιθυμεί να εντοπίσει, μέσω της έρευνας, που πραγματοποιεί, ευγενή μέταλλα (λίρες, κοσμήματα, νομίσματα κ.ο.κ.), και χρησιμοποιεί μια ιδιοκατασκευή, ένα ¨όργανο¨ δηλαδή χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές, το πιθανότερο είναι ότι οι εκπομπές, που θα βρει, θα είναι ¨ψευδείς¨ (οξειδώσεις εδάφους, μαγνητικά πεδία, ηλεκτρικά φορτία, ραδιοκύματα/ραδιοσυχνότητες κ.τ.λ.), και ουδεμία σχέση θα έχουν με τις επιθυμητές, που διοχετεύονται μεν σε ατμόσφαιρα και έδαφος, αλλά εντοπίζονται αν και εφόσον χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα εργαλεία και οι σωστές τεχνικές.
Αυτή είναι και η βασική αιτία, που πάρα πολλοί απογοητεύονται και μένουν με τη λανθασμένη εντύπωση ότι η ραβδοσκοπία δεν είναι για όλους, καθώς και ότι ¨απαιτείται¨ ένα ειδικό χάρισμα, για την ενασχόληση μαζί της. Η πραγματικότητα, ωστόσο, απέχει παρασάγγας από την αντίληψη αυτή, διότι όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, μπορούμε να εντρυφήσουμε στην τέχνη της ραβδοσκοπίας, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά!
Είναι βέβαιο ότι πολλοί θα μπερδευτούν (εάν δεν έχουν ήδη μπερδευτεί) σχετικά με το ποιο επαγγελματικό ραβδοσκοπικό όργανο πρέπει να προμηθευτούν, προκειμένου να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς κυκλοφορεί πληθώρα τέτοιων στην αγορά, με ελάχιστα εξ’ αυτών, ωστόσο, να είναι αυθεντικά (είναι, ως επί το πλείστον, αντιγραφές). Για αυτόν, λοιπόν, το λόγο ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος οφείλει να αξιολογήσει πολύ σοβαρά το τί προϊόν θα προμηθευτεί και από ποιό κατάστημα, πριν προβεί στην (τελική) αγορά του πρώτου. Και επειδή η αναφορά μου αυτή δεν θέλω να θεωρηθεί μια προσπάθεια, που αποσκοπεί στην προώθηση των ραβδοσκοπικών οργάνων, που προμηθεύω εγώ προσωπικά, σταματώ εδώ και ο νοών νοείτω.
Μονές βέργες τύπου Γ – Υ – Ι
Στις μονές βέργες η κατασκευαστική μέθοδος διαφέρει σε σχέση με τις διπλές, καθώς τα μέταλλα κατασκευής, στην περίπτωση για την οποία κάνουμε λόγο τώρα, συνδυάζονται (+ και -) στο ίδιο ραβδοσκοπικό όργανο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι για να λειτουργήσει στον επιθυμητό βαθμό το ραβδοσκοπικό αυτό όργανο (για να απορρίψει, εν ολίγοις, τις παρεμβολές) θα πρέπει να συνδυαστούν η αγωγιμότητά του, η ένταση της μαγνητικής του φόρτισης και, τέλος, οι αρμονικές συχνότητες του ίδιου του χειριστή.Η κατασκευή των μονών βεργών, συγκριτικά με τις διπλές, είναι πιο σύνθετη διαδικασία, καθώς εκεί πρέπει να ληφθούν υπόψιν περισσότερες παράμετροι, προκειμένου να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Βάρος, σχήμα, μήκος, επιμεταλλώσεις, χρόνος μαγνητικής φόρτισης είναι ένα μόνο δείγμα του πόσοι παράγοντες πρέπει να συνδυαστούν σωστά για να φτάσει ο εκάστοτε χειριστής στο αποτέλεσμα της επιθυμίας του.
Κάθε λεπτομέρεια στον κατασκευαστικό τομέα παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς εκεί έγκειται η μετέπειτα λειτουργία (ορθή ή μη) του ραβδοσκοπικού οργάνου, το αν, δηλαδή, θα είναι, μελλοντικά, το τελευταίο σε θέση να εντοπίζει τα επιθυμητά σήματα ή, αντίστοιχα, να απορρίπτει τα ψευδή.
Τα ¨μυστικά¨ της κατασκευής των ραβδοσκοπικών οργάνων έχουν τις ¨ρίζες¨ τους πολλούς αιώνες πίσω, όταν και η σημερινή τεχνολογία δεν υπήρχε, ούτε καν σαν ιδέα. Η δημιουργία τους πραγματοποιείτο από τους ανθρώπους με τη χρήση φυσικών πόρων και πρώτων υλών, που συνέλλεγαν, με μεγάλη προσοχή, με απώτερο σκοπό/στόχο τόσο τον εντοπισμό μεταλλικών και υγρών στοιχείων, όσο και την ανίχνευση διαφόρων ενεργειών (θετικών-αρνητικών/ ωφέλιμων-ζημιογόνων), που ¨εμπλέκονταν¨ στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Αυτές οι ανεκτίμητης αξίας γνώσεις έφτασαν σε μας, στο σήμερα, κυρίως με την προφορική παράδοση, αλλά και με γραπτές αναφορές, όπως είναι τα διάφορα κείμενα, οι ζωγραφιές, οι τοιχογραφίες κ.ά.
Για να μπορέσει κάποιος να ολοκληρώσει επιτυχώς την κατασκευή ενός επαγγελματικού οργάνου θα πρέπει να διαθέτει, αφενός εκείνες τις γνώσεις, που θα του επιτρέψουν να το κάνει, αφετέρου την πολύχρονη εμπειρία, που θα έχει αποκομίσει τόσο από τις έρευνες όσο και από τους πειραματισμούς.Τα υλικά κατασκευής (μέταλλα, πετρώματα κ.τ.λ.) συνδυάζονται ανάλογα με το πώς θέλουμε να αντιδράει, κατά τη διαδικασία της έρευνας, το ραβδοσκοπικό μας όργανο. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός μετάλλων οδηγεί σε Α αποτέλεσμα, ο συνδυασμός πολύτιμων και ημι-πολύτιμων λίθων/πετρωμάτων σε Β και ο συνδυασμός μετάλλων με πετρώματα οδηγεί σε Γ.
Οι ηλεκτρομαγνητικές φορτίσεις, κατά την ολοκλήρωση της κατασκευής των ραβδοσκοπικών οργάνων, φέρνουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι συνδυασμοί, που μπορούν να γίνουν είναι δεκάδες, για αυτό και οι χειρισμοί μας πρέπει να είναι καθ’ όλα λεπτοί, καθώς η ακρίβεια από την ανακρίβεια στο αποτέλεσμα, που θέλουμε, χωρίζονται από μια λεπτή κλωστή.
Εκκρεμή ραβδοσκοπίας
Για τα εν λόγω όργανα αναζήτησης είναι εξαιρετικά σημαντικό να υφίσταται ένα θεωρητικό υπόβαθρο (εξειδικευμένες γνώσεις) πριν κάποιος προβεί στην κατασκευή τους. Συγκεκριμένα, για να μπορέσει ο υποψήφιος κατασκευαστής να φέρει εις πέρας το παραπάνω έργο, απαιτούνται οπωσδήποτε η εμπειρία αλλά και η γνώση πάνω σε θέματα όπως είναι τα πετρώματα, τα μέταλλα, οι επιμεταλλώσεις, οι ενέργειες κ.ο.κ. Τότε, και μόνο τότε, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει με τον τρόπο, που ενδείκνυται (με ακρίβεια δηλαδή), τα προαναφερθέντα ραβδοσκοπικά όργανα.
Τα ¨συστατικά¨(κατασκευαστικά υλικά), από τα οποία και απαρτίζονται τα εκκρεμή, θα πρέπει να έρχονται σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους, σε σημείο, μάλιστα, να καθίστανται ουδέτερα προς τον εκάστοτε χειριστή, έτσι ώστε να φορτίζουν, αυστηρά και μόνο, από τις αρμονικές συχνότητες, που εκπέμπει το σώμα του τελευταίου. Καταλυτικό ρόλο στα παραπάνω έχει το σχήμα, το βάρος, ακόμη και το μήκος της αλυσίδας! Αναλόγως το σύνολο και τη ¨φύση¨ των υλικών, από το τα οποία και απαρτίζεται το εκκρεμές, του δίνουμε και το αντίστοιχο σχήμα και βάρος και, κατά συνέπεια, τις (επιθυμητές) αντιδράσεις, που επιθυμούμε να έχει, κατά τη διεξαγωγή της έρευνας.
Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των ραβδοσκοπικών οργάνων, τίποτα δεν πρέπει να αφήνουμε στην τύχη, καθώς και η παραμικρή λεπτομέρεια θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά, προς το χειρότερο, το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τέχνη της δημιουργίας αυτών των ¨πνευματικών εργαλείων¨, συνιστά ένα επτασφράγιστο ¨μυστικό¨, στο οποίο ελάχιστοι έχουν ¨πρόσβαση¨. Όλα αυτά τα δήθεν ραβδοσκοπικά όργανα, που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και που κατασκευάζονται χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές, από άτομα, που είναι παντελώς ανίδεα/άσχετα με το αντικείμενο, ουδεμία σχέση έχουν με τα αυθεντικά και εξυπηρετούν, καθαρά και μόνο, στην οικονομική εξαπάτηση του αγοραστικού κοινού. Για αυτό, λοιπόν, προσοχή στις απομιμήσεις! Στο ¨βωμό¨ του εύκολου κέρδους, πολλοί είναι εκείνοι, που ¨ευαγγελίζονται¨ τον εύκολο εντοπισμό και την επιτυχία! Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν τέτοια άτομα. Αν ένα ραβδοσκοπικό όργανο δεν είναι αυθεντικό, όσο κοντά και αν είναι οπτικά, δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει σοβαρή έρευνα (ανίχνευση), στον αιώνα τον άπαντα!
Το ποιο παλιό και σπάνιο ραβδοσκοπικό όργανο του 19 ου αιώνα
- Απόσταση έρευνας: 6.000 μέτρα
- Βάθος εντοπισμού: 150 μέτρα
Το ραβδοσκοπικό όργανο GOLDOMETER κατασκευάστηκε από την εταιρεία DALLAS MINERAL COMPANY το 1903 από τον ποιο γνωστό ραβδοσκόπο της εποχής με το αναγνωριστικό όνομα Jacob’s Rod
Σήμερα αυτό το ραβδοσκοπικό όργανο έχει γίνει συλλεκτικό και είναι σε περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων τεμαχίων που δεν ξεπερνούν τα 150 παγκόσμιος .
Το συγκεκριμένο ραβδοσκοπικό όργανο GOLDOMETER έχει κατασκευαστεί για αναζητήσεις φυσικού και επεξεργασμένου χρυσού, σε πολύ μεγάλο βάθος και απόσταση . Ο τρόπος λειτουργιάς, του συγκεκριμένου ραβδοσκοπικού οργάνου στηρίζετε στην μαγνητική έλξη των μαγνητικών πόλων της γης .
Όπως είναι γνωστό και στην φυσική, όλα τα θαμμένα αντικείμενα που βρίσκονται στο έδαφος θαμμένα αποκτούν μια συχνότητα μαγνητισμού η εκπομπές ιόντων ,λόγο της φοράς της γης και των μαγνητικών πόλων .Το συγκεκριμένο ραβδοσκοπικό όργανο μέσω της βελόνας της πυξίδας που φέρει στο μπροστινό μέρος τους , έλκεται από αυτές τις συγκεκριμένες μαγνητικές συχνότητες και φανερώνει στον χειριστή στον περιβάλλων χώρο το σημείο που βρίσκετε το αντικείμενο.
Παράλληλα οι δυο ελαστικές λαβες μαζί με την μεταλλική κεφαλή μοιρών και την μαγνητική βελόνα του, έλκονται από το αντικείμενο κάνοντας ταλαντώσει προς το έδαφος που βρίσκετε το θαμμένο αντικείμενο .
Το ραβδοσκοπικό όργανο GOLDOMETER έχει μόνιμο θάλαμο γόμωσης με φορτισμένα μαγνητικά μέταλλα που προκαλούν φυσική κίνηση αντίδρασης όταν στον περιβάλλων χώρο όπου βρίσκεται φυσικός η επεξεργασμένος χρυσός .
Είναι από τα ποιο σπάνια ραβδοσκοπικά όργανα που εντοπίζει μόνο χρυσό σε οπουδήποτε εδαφικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες , χωρίς να επηρεάζετε από παρεμβολές. ( μαγνητικά παιδία , ηλεκτρομαγνητικά κύματα , ηλεκτρικές εκπομπές , κλπ .
Σήμερα αυτό το ραβδοσκοπικό όργανο είναι από τα ποιο αξιόπιστα και είναι στην πρώτη θέση ζήτησης από αναγνωρισμένους επαγγελματίες ερευνητές ραβδοσκόπους παγκοσμίως.
Στο κατάστημα μας είναι διαθέσιμα μόνο 14 τεμάχια
Μετάφραση αυθεντικών κειμένων του 1903 – Οδηγίες χρήσης
Τρόπος χρήσης της βέργας GOLDOMETER Jacob’s και πώς αποδεικνύεται.Είναι αδιάφορο πώς κάποιος κρατά τη ράβδο, και κάθε άτομο, ανάλογα με τη δύναμη του, με τη σύνεση του και με τη χρήση, μπορεί να λάβει μια συγκεκριμένη στάση του σώματος, όπως μπορεί να είναι πιο βολικό και χρήσιμο, για να κάνει την ανακάλυψή του. Ωστόσο, εκείνοι που δεν έχουν ακόμη ασκηθεί μπορεί να αγνοούν τον τρόπο χρήσης της βέργας, θα μάθουν εδώ ότι υπάρχουν τρεις συνηθισμένοι τρόποι για την για να την κρατήσετε. Ο πρώτος είναι να το κρατήσει ευθεία, το σημείο ανώτατο, και οι πλάτες των δύο σημείων, έναντι του εδάφους.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να την κρατήσει σε επίπεδο (ξαπλωμένη), το σημείο μπροστά, και οι πλάτες στραμμένες εναντίον του σώματος.
Και ο τρίτος είναι μια στάση που είναι η μέση μεταξύ άλλων δύο, από τους οποίους κανένας κατέχει το σημείο εξ ολοκλήρου , αλλά μεταξύ. Όταν κάποιος κατέχει τον πρώτο τρόπο, στην στροφή πηγαίνει γενικά κατά το στομάχι. Όταν πραγματοποιεί το δεύτερο τρόπο στη στροφή κατεβαίνει γενικά προς το έδαφος, και κατά το τρίτο τρόπο, μερικές φορές στη μία πλευρά, μερικές φορές από την άλλη.
Συχνά οι δύο πρώτοι τρόποι κάνουν το, αλλά από την έλλειψης ασφάλειας που παρουσιάζεται στη συνέχεια, με τον ένα και με τον άλλο, που θα καταρτίσει ένα συγκεκριμένο κανόνα, προκειμένου να γνωρίζουμε το πλάτος των κρυφών πραγμάτων, το βάθος τους, καθώς και τα όρια των άλλων στοιχείων. Όσον αφορά το πλάτος η κίνηση είναι πάντα ομοιόμορφη, δηλαδή, μια κίνηση προς τα κάτω, ενώ εξακολουθεί κανείς να περπατά η κίνησή της ράβδου αρχίζει να αλλάζει , δηλαδή όταν αντί να στρέφονται προς τα κάτω, ανεβαίνει προς το στομάχι, ξέρει ότι εισέρχεται στο χώρο του βάθους, κλπ. Όταν, αφού δει την κίνηση της μείωσης κατά το πλάτος, το αντίθετο πάνω από το βάθος, δίνει ένα παρόμοιο για το μήκος, που είναι επίσης σε άνοδο έναντι του στομάχου. Παρά το γεγονός ότι, ο τρίτος τρόπος κρατήματος της ράβδου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη χρησιμότητα, διότι όπως έχουμε πει, κινείται μερικές φορές από τη μία πλευρά, μερικές φορές από την άλλη. Έχει, ωστόσο, τις ανέσεις του, διότι η κίνηση του είναι πιο άμεση και πιο αισθητή, όταν ανεβαίνει ενάντια στο στομάχι, ή όταν χαμηλώνει προς το έδαφος.
Εκτός από αυτό, είναι αναγκαίο να περπατάει κανείς αργά στην πραγματοποίηση αυτής της έρευνας, για το φόβο ότι η πολύ μεγάλη δραστηριότητα, ή τα πολύ μεγάλα βήματα, θα πρέπει να μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε την κινητικότητα της βέργας μόνο αφού περάσουμε το μέρος που την προκάλεσε, και, χάνοντας το μέρος όπου θα έπρεπε να σκάψουμε, χάνουμε από τη δική μας ταχύτητα αυτό που επιδιώκουμε με τόση φροντίδα. Αυτή η αλήθεια μπορεί εύκολα να αποδειχθεί στο τέντωμα προς τα εμπρός των χεριών μας με το ραβδί μόνο πάνω από το κρυφό πράγμα και αυτό θα δείξει ότι η βέργα θα κατέβει ή να ανέβει πριν το ένα ή και τα δύο πόδια τοποθετούνται εκεί. Τι επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε προχωρήσει είναι ότι η αρετή (δύναμη) επισυνάπτεται μάλλον στα χέρια που κρατούν τη ράβδο, και οι οποίες επικοινωνούν με την κυκλοφορία του αίματος, και με τα άλλα μέρη του σώματος που δεν την αγγίζουν. Πριν από την ολοκλήρωση αυτού του κεφαλαίου, οφείλω να εξηγήσω τα αίτια των διάφορων κινήσεων της ράβδου. Η διαφορά του κινήματος κατά το πλάτος και κατά βάθος, στηρίζεται σε μια φυσική αιτία, αν και η επίδρασή της δεν φαίνεται εξαιρετική, δεδομένου ότι το κίνημα που δίνει η ράβδος, είτε πάνω ή κάτω, προχωρώντας θεσπίζει το παρόν της φύσης του κρυμμένου αντικειμένου, το οποίο καταλαμβάνει κάθετα στον αέρα όλο το χώρο του, να ενθαρρύνετε και να προκαλέσει για να κάμψει η βέργα προς το μέρος που υποδεικνύει αυτό. Δεν είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η βέργα έχει διαφορετική κίνηση όταν αφήνει το χώρο, διότι τα λεπτοφυή σώματα που συνάγουν με αυτήν, γι΄ αυτό το λόγο σε πηγαίνει προς τα πάνω ή προς τα κάτω κοντά σε πηγή, επειδή αυτά τα λεπτοφυή σώματα, που ταράζονται διαφορετικά και προκαλούν μια διαφορετική κίνηση της ράβδου.
Πώς να ανακαλύψετε μέταλλα.
Εκείνοι που ψάχνουν για τα μέταλλα δεν θα ήθελαν να βρουν νερό. Αντιθέτως, το νερό θα μπορούσε να τους εξαπατήσει προκαλώντας την ράβδο να γυρίσει, το ίδιο με το μέταλλο, το οποίο μπορεί να είναι πάνω ή κάτω, και μπορεί να τους προκαλέσει επιπρόσθετο βάρος όταν ανακαλυφθεί με αυτό. Για να απαλλαγεί κανείς από αυτό, μπορεί να κάνει μια προσπάθεια πριν ξεκινήσει τα πάντα για να διαπιστώσει αν υπάρχει οποιαδήποτε πηγή νερού στον τόπο όπου υποδεικνύει η ράβδος, και προκειμένου να το ανακαλύψουν κατά το χρόνο της αναζήτησης, έχει κανείς την προφύλαξη βάζοντας ένα υγρό πανί στο τέλος της ράβδου, και όταν βλέπει κανείς ότι αυτό το λινό δεν σταματά την κίνηση, ξέρει αμέσως, είτε ότι δεν υπάρχει νερό, ή ότι, εάν υπάρχει, ενώνεται με κάποιο άλλο στοιχείο που συνεχίζει την κίνηση. Δεδομένου ότι αυτό το στοιχείο μπορεί να είναι μόνο ένα μέταλλο ή ένα ορυκτό, κάποιος αφού αγγίξει διάφορα μέταλλα ή ορυκτά στοιχεία, χωρίς διακοπή , καταλήγει εκ νέου σε αυτό το συμπέρασμα, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν μέταλλα ή ορυκτά , σε αυτά τα μέρη ή ότι υπάρχουν και άλλα είδη που συνεχίζουν αυτή την κίνηση, όπως ένα νεκρό σώμα.
Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένοι κανόνες για την αναζήτηση μετάλλων, που πρέπει να έχει κάποιος, πάνω απ ‘όλα τα πράγματα, 1ος, ένα υγρό λινό μαντίλι στο άκρο της ράβδου. 2ος, να προσκομίσει στον εαυτό του με πολλά διαφορετικά είδη μετάλλων ή ανόργανων συστατικών, όταν κάποιος σκέφτεται ότι μπορεί να περιέχονται, δεν επικολλάται στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα, κρίνει κανείς εύκολα ότι τα κομμάτι δεν είναι πιθανό να είναι πολύ μεγάλο, αλλά αρκεί ότι είναι του βάρους ενός στεφανιού από χρυσό. 3ος, πρέπει κανείς να χωρίσει τη ράβδο με δύο ή τρεις σχισμές, ή περισσότερες, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να τοποθετήσει στις σχισμές τα είδη τα οποία επιθυμεί να βρει, αλλά για το φόβο ότι σε τέτοιες σχισμές κατά μήκος, οι δύο κλάδοι δεν διαχωρίζονται , θα πρέπει να τα κάνουν από την πλευρά των υποκαταστημάτων, και σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να βάλει όλα τα είδη στις σχισμές, μπορείτε να τοποθετήσετε το υπόλοιπο στο κοίλο της παλάμης του χεριού που αγγίζει την ράβδο.
Υπάρχει επίσης και άλλος ένας κανόνας, ότι τα δείγματα μετάλλων δεν αντιτίθενται το ένα στο άλλο, και ότι, όταν, για παράδειγμα, αντί για τρία είδη που είναι κρυμμένα, κάποιος θα αγγίξει τη ράβδο με έξι, είτε στις πτυχές της ράβδου είτε στο χέρι, είναι βέβαιο ότι αυτά δεν θα εμποδίσουν την κίνηση της. Αυτή η αφθονία μπορεί να παράγει, σύγχυση και αμηχανία, στο να καταλάβουμε ποια στοιχεία από τα έξι δεν υπάρχουν, γι’ αυτό πρέπει κανείς να απαλλάξει τον εαυτό του και πρέπει να προσπαθήσει όσο γίνεται ώστε να μπορεί κανείς να βρει επιτέλους τα τρία επικρατέστερα και να σταματήσει, και την ίδια στιγμή ξέρει ποια αποκλείονται.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι, αν τα δείγματα που χρησιμοποιεί κάποιος για να σταματήσει την κινητικότητα της βέργας δεν είναι εξ ολοκλήρου της ίδιας ποιότητας με τα ευρήματα, δεν θα σταματήσει. Αυτό είναι, πράγματι, πολύ σημαντικό σε αυτή την περίπτωση, όταν υπάρχουν δύο είδη ευρημάτων σε δύο διαφορετικές θέσεις, ως προς τον σκοπό να γνωρίζουν ποια θέση είναι η ψευδής, και πιο μέρος είναι το πραγματικό και γνήσιο, φαίνεται εκπλήσσει ότι ο χάλυβας , ο οποίος είναι μόνο μια μορφή σιδήρου, δεν σταματά την κίνηση για το σίδηρο, αλλά η έκπληξη παύει όταν κάποιος παρατηρεί ότι αυτή η βελτίωση θα δίνει μια διαφορετική ποιότητα, από το κράμα που θα τεθεί σε σύνθεσή του, το ίδιο όπως και με το κράμα χρυσού και του αργύρου.
Συμβαίνει συχνά ότι αφού εφαρμόσει κάποιος όλους αυτούς τους κανόνες, δηλαδή βάλει το υγρό πανί στο κάτω μέρος της ράβδου, και άγγιξε με όλα αυτά τα μέταλλα/δείγματα με λεπτομέρεια, και μαζί, η κίνηση της ράβδου ακόμα δεν σταματά, έτσι ώστε να βρίσκει κανείς δυσκολία, όπως πριν από την πραγματοποίηση της δοκιμής. Αυτή είναι η πραγματική αιτία της: η ράβδος στρέφεται επίσης για τον άνθρακα, και για όλα τα άλλα ορυκτά, όπως ο υδράργυρος, το θείο, αντιμόνιο, ώχρα, και σύνθετα υλικά τους στα οποία κυριαρχούν, όπως γύψος, κόκκινο κιμωλία, και επίσης άλλους, έτσι ώστε κανένα από μέταλλα από μόνο του δεν αρκεί για να σταματήσει το κούνημα, θα πρέπει λοιπόν και πάλι να προσπαθήσουμε αυτά τα ανόργανα στοιχεία και τις συνθέσεις τους με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί κανείς να σκεφτεί, μέχρι να έχουμε βρει αυτό που ήθελε να σταματήσει το κούνημα. Στη συνέχεια μπορεί να αρχίσει εκ νέου την προσπάθεια, αφαιρώντας ένα από τα είδη που βρήκε εκτός από το τελευταίο που σταμάτησε τη ράβδο και παρέμεινε ακίνητη, και έτσι μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε διαδοχικά.
Μπορεί κάποιος να ξέρει πραγματικά το μέγεθος των πηγών;
Σχεδόν όλοι όσοι επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τη ράβδο, και οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν κάποια γνώση της κίνησής της, σκέφτονται ότι μπορούν να ανακαλύψουν σχεδόν το μέγεθος μιας πηγής από την ταχύτητα, ή από την βραδύτητα της κίνησης της. Νομίζουν ότι στον τόπο όπου είναι ράβδος κινείται πιο γρήγορα, η πηγή είναι πιο άφθονη, και ότι όταν η κινητικότητα της ράβδου είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, είναι ένα σημάδι του μικρού μεγέθους και της στειρότητας της. Οι κανόνες αυτοί είναι βέβαιο, ότι δεν είναι πειστικοί, εννοώ ότι δεν είναι επαρκείς για να αποκαλύψουν ακριβώς την ποσότητα του ευρήματος. Υπάρχουν μέρη όπου η κίνηση είναι πιο αργή από ό, τι σε άλλα, υπάρχουν άλλα μέρη, όπου η ράβδος στρέφεται παρά την αντίσταση που μπορούμε να κάνουμε σε αυτήν, σφίγγοντας την, ούτως ώστε να το σταματήσει, και υπάρχουν άλλοι τομείς, όπου μπορεί εύκολα κάποιος να τη σταματήσει κρατώντας την σφιχτότερα από το συνηθισμένο, αλλά ποτέ δεν μπορεί να χρησιμεύσει η κινητικότητα της ράβδου ώστε να καταστεί γνωστή την πραγματική ποσότητα του κρυμμένου ευρήματος.
Ό, τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για την κατασκευή των επαγγελματικών ραβδοσκοπικών οργάνων
Διπλές βέργες τύπου Γ – Υ – Ι
Στις διπλές βέργες τύπου Γ, η κάθε βέργα κατασκευάζεται με κάποιες διαφορές στα μέταλλα και τις επιμεταλλώσεις, όπως και στο βάρος και τη σύνθεση, έτσι ώστε το ραβδοσκοπικό όργανο να δημιουργεί, αφενός, την κατάλληλη αγωγιμότητα (+ και -), αφετέρου να έλκεται από τις εκπομπές εκείνων των μεταλλικών πολύτιμων αντικειμένων, για τα οποία και έχει κατασκευαστεί, αφού, προηγουμένως, έχει μπει στη θέση αναζήτησης. Το πώς θα λειτουργήσει το εκάστοτε ραβδοσκοπικό όργανο έχει να κάνει, σε πρώτη φάση, με την κατασκευή του, καθώς και με τον συνδυασμό των μετάλλων, αφού από εκεί κρίνεται το αν θα έχουμε την επιθυμητή αγωγιμότητα (σύνδεση ραβδοσκοπικού οργάνου με χειριστή), το αν δηλαδή οι αρμονικές συχνότητές μας θα εξισορροπήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό με το πρώτο και, κατά συνέπεια, το αν θα είμαστε σε θέση να εντοπίζουμε με ακρίβεια τον εκάστοτε στόχο της αρεσκείας μας. Σε δεύτερη φάση, έχει να κάνει με την μαγνητική φόρτισή του, η οποία γίνεται με ποικίλους τρόπους, βάσει, πάντοτε, των μετάλλων κατασκευής και των επιμεταλλώσεων.
Οι λεπτομέρειες, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας των ραβδοσκοπικών οργάνων, διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο στη γενικότερη λειτουργικότητά του (ορθή ή μη), καθώς και στο αν θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τους πιθανούς στόχους, ανεξάρτητα από τις εδαφικές (επιφάνεια ή υπέδαφος) και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες, που θα επικρατούν στον περιβάλλοντα χώρο.
Κάποιος, που δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις πάνω στην τέχνη της ραβδοσκοπίας και την έρευνα, πιστεύει ότι με το να φτιάξει μια μπρουτζόβεργα ή ένα χάλκινο καλώδιο ή, ακόμα, κι ένα σίδερο σε σχήμα ραβδοσκοπικού οργάνου θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με ένα επαγγελματικό. Αυτό, φυσικά, είναι τελείως λάθος γιατί ένα απλό σύρμα μπορεί μεν να εντοπίσει κάποιες εκπομπές μετάλλων, αλλά δεν δύναται να πραγματοποιήσει διαχωρισμό (ταυτοποίηση), και δεν μπορεί, επίσης, να προβεί σε ακριβή εντοπισμό της τοποθεσίας, όπου βρίσκεται θαμμένος ο πιθανός στόχος.Επιπροσθέτως, δεν κρίνεται εφικτό, για ένα απλό σίδερο, να ¨επικεντρωθεί¨ στις λεγόμενες ¨επιθυμητές¨ εκπομπές. Για να γίνουμε πιο σαφείς, αν ένας χειριστής επιθυμεί να εντοπίσει, μέσω της έρευνας, που πραγματοποιεί, ευγενή μέταλλα (λίρες, κοσμήματα, νομίσματα κ.ο.κ.), και χρησιμοποιεί μια ιδιοκατασκευή, ένα ¨όργανο¨ δηλαδή χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές, το πιθανότερο είναι ότι οι εκπομπές, που θα βρει, θα είναι ¨ψευδείς¨ (οξειδώσεις εδάφους, μαγνητικά πεδία, ηλεκτρικά φορτία, ραδιοκύματα/ραδιοσυχνότητες κ.τ.λ.), και ουδεμία σχέση θα έχουν με τις επιθυμητές, που διοχετεύονται μεν σε ατμόσφαιρα και έδαφος, αλλά εντοπίζονται αν και εφόσον χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα εργαλεία και οι σωστές τεχνικές.
Αυτή είναι και η βασική αιτία, που πάρα πολλοί απογοητεύονται και μένουν με τη λανθασμένη εντύπωση ότι η ραβδοσκοπία δεν είναι για όλους, καθώς και ότι ¨απαιτείται¨ ένα ειδικό χάρισμα, για την ενασχόληση μαζί της. Η πραγματικότητα, ωστόσο, απέχει παρασάγγας από την αντίληψη αυτή, διότι όλοι, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, μπορούμε να εντρυφήσουμε στην τέχνη της ραβδοσκοπίας, φτάνει να το θέλουμε πραγματικά!
Είναι βέβαιο ότι πολλοί θα μπερδευτούν (εάν δεν έχουν ήδη μπερδευτεί) σχετικά με το ποιο επαγγελματικό ραβδοσκοπικό όργανο πρέπει να προμηθευτούν, προκειμένου να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς κυκλοφορεί πληθώρα τέτοιων στην αγορά, με ελάχιστα εξ’ αυτών, ωστόσο, να είναι αυθεντικά (είναι, ως επί το πλείστον, αντιγραφές). Για αυτόν, λοιπόν, το λόγο ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος οφείλει να αξιολογήσει πολύ σοβαρά το τί προϊόν θα προμηθευτεί και από ποιό κατάστημα, πριν προβεί στην (τελική) αγορά του πρώτου. Και επειδή η αναφορά μου αυτή δεν θέλω να θεωρηθεί μια προσπάθεια, που αποσκοπεί στην προώθηση των ραβδοσκοπικών οργάνων, που προμηθεύω εγώ προσωπικά, σταματώ εδώ και ο νοών νοείτω.
Μονές βέργες τύπου Γ – Υ – Ι
Στις μονές βέργες η κατασκευαστική μέθοδος διαφέρει σε σχέση με τις διπλές, καθώς τα μέταλλα κατασκευής, στην περίπτωση για την οποία κάνουμε λόγο τώρα, συνδυάζονται (+ και -) στο ίδιο ραβδοσκοπικό όργανο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι για να λειτουργήσει στον επιθυμητό βαθμό το ραβδοσκοπικό αυτό όργανο (για να απορρίψει, εν ολίγοις, τις παρεμβολές) θα πρέπει να συνδυαστούν η αγωγιμότητά του, η ένταση της μαγνητικής του φόρτισης και, τέλος, οι αρμονικές συχνότητες του ίδιου του χειριστή.Η κατασκευή των μονών βεργών, συγκριτικά με τις διπλές, είναι πιο σύνθετη διαδικασία, καθώς εκεί πρέπει να ληφθούν υπόψιν περισσότερες παράμετροι, προκειμένου να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Βάρος, σχήμα, μήκος, επιμεταλλώσεις, χρόνος μαγνητικής φόρτισης είναι ένα μόνο δείγμα του πόσοι παράγοντες πρέπει να συνδυαστούν σωστά για να φτάσει ο εκάστοτε χειριστής στο αποτέλεσμα της επιθυμίας του.
Κάθε λεπτομέρεια στον κατασκευαστικό τομέα παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς εκεί έγκειται η μετέπειτα λειτουργία (ορθή ή μη) του ραβδοσκοπικού οργάνου, το αν, δηλαδή, θα είναι, μελλοντικά, το τελευταίο σε θέση να εντοπίζει τα επιθυμητά σήματα ή, αντίστοιχα, να απορρίπτει τα ψευδή.
Τα ¨μυστικά¨ της κατασκευής των ραβδοσκοπικών οργάνων έχουν τις ¨ρίζες¨ τους πολλούς αιώνες πίσω, όταν και η σημερινή τεχνολογία δεν υπήρχε, ούτε καν σαν ιδέα. Η δημιουργία τους πραγματοποιείτο από τους ανθρώπους με τη χρήση φυσικών πόρων και πρώτων υλών, που συνέλλεγαν, με μεγάλη προσοχή, με απώτερο σκοπό/στόχο τόσο τον εντοπισμό μεταλλικών και υγρών στοιχείων, όσο και την ανίχνευση διαφόρων ενεργειών (θετικών-αρνητικών/ ωφέλιμων-ζημιογόνων), που ¨εμπλέκονταν¨ στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Αυτές οι ανεκτίμητης αξίας γνώσεις έφτασαν σε μας, στο σήμερα, κυρίως με την προφορική παράδοση, αλλά και με γραπτές αναφορές, όπως είναι τα διάφορα κείμενα, οι ζωγραφιές, οι τοιχογραφίες κ.ά.
Για να μπορέσει κάποιος να ολοκληρώσει επιτυχώς την κατασκευή ενός επαγγελματικού οργάνου θα πρέπει να διαθέτει, αφενός εκείνες τις γνώσεις, που θα του επιτρέψουν να το κάνει, αφετέρου την πολύχρονη εμπειρία, που θα έχει αποκομίσει τόσο από τις έρευνες όσο και από τους πειραματισμούς.Τα υλικά κατασκευής (μέταλλα, πετρώματα κ.τ.λ.) συνδυάζονται ανάλογα με το πώς θέλουμε να αντιδράει, κατά τη διαδικασία της έρευνας, το ραβδοσκοπικό μας όργανο. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός μετάλλων οδηγεί σε Α αποτέλεσμα, ο συνδυασμός πολύτιμων και ημι-πολύτιμων λίθων/πετρωμάτων σε Β και ο συνδυασμός μετάλλων με πετρώματα οδηγεί σε Γ.
Οι ηλεκτρομαγνητικές φορτίσεις, κατά την ολοκλήρωση της κατασκευής των ραβδοσκοπικών οργάνων, φέρνουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι συνδυασμοί, που μπορούν να γίνουν είναι δεκάδες, για αυτό και οι χειρισμοί μας πρέπει να είναι καθ’ όλα λεπτοί, καθώς η ακρίβεια από την ανακρίβεια στο αποτέλεσμα, που θέλουμε, χωρίζονται από μια λεπτή κλωστή.
Εκκρεμή ραβδοσκοπίας
Για τα εν λόγω όργανα αναζήτησης είναι εξαιρετικά σημαντικό να υφίσταται ένα θεωρητικό υπόβαθρο (εξειδικευμένες γνώσεις) πριν κάποιος προβεί στην κατασκευή τους. Συγκεκριμένα, για να μπορέσει ο υποψήφιος κατασκευαστής να φέρει εις πέρας το παραπάνω έργο, απαιτούνται οπωσδήποτε η εμπειρία αλλά και η γνώση πάνω σε θέματα όπως είναι τα πετρώματα, τα μέταλλα, οι επιμεταλλώσεις, οι ενέργειες κ.ο.κ. Τότε, και μόνο τότε, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει με τον τρόπο, που ενδείκνυται (με ακρίβεια δηλαδή), τα προαναφερθέντα ραβδοσκοπικά όργανα.
Τα ¨συστατικά¨(κατασκευαστικά υλικά), από τα οποία και απαρτίζονται τα εκκρεμή, θα πρέπει να έρχονται σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους, σε σημείο, μάλιστα, να καθίστανται ουδέτερα προς τον εκάστοτε χειριστή, έτσι ώστε να φορτίζουν, αυστηρά και μόνο, από τις αρμονικές συχνότητες, που εκπέμπει το σώμα του τελευταίου. Καταλυτικό ρόλο στα παραπάνω έχει το σχήμα, το βάρος, ακόμη και το μήκος της αλυσίδας! Αναλόγως το σύνολο και τη ¨φύση¨ των υλικών, από το τα οποία και απαρτίζεται το εκκρεμές, του δίνουμε και το αντίστοιχο σχήμα και βάρος και, κατά συνέπεια, τις (επιθυμητές) αντιδράσεις, που επιθυμούμε να έχει, κατά τη διεξαγωγή της έρευνας.
Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των ραβδοσκοπικών οργάνων, τίποτα δεν πρέπει να αφήνουμε στην τύχη, καθώς και η παραμικρή λεπτομέρεια θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά, προς το χειρότερο, το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τέχνη της δημιουργίας αυτών των ¨πνευματικών εργαλείων¨, συνιστά ένα επτασφράγιστο ¨μυστικό¨, στο οποίο ελάχιστοι έχουν ¨πρόσβαση¨. Όλα αυτά τα δήθεν ραβδοσκοπικά όργανα, που κυκλοφορούν στο εμπόριο, και που κατασκευάζονται χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές, από άτομα, που είναι παντελώς ανίδεα/άσχετα με το αντικείμενο, ουδεμία σχέση έχουν με τα αυθεντικά και εξυπηρετούν, καθαρά και μόνο, στην οικονομική εξαπάτηση του αγοραστικού κοινού. Για αυτό, λοιπόν, προσοχή στις απομιμήσεις! Στο ¨βωμό¨ του εύκολου κέρδους, πολλοί είναι εκείνοι, που ¨ευαγγελίζονται¨ τον εύκολο εντοπισμό και την επιτυχία! Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν τέτοια άτομα. Αν ένα ραβδοσκοπικό όργανο δεν είναι αυθεντικό, όσο κοντά και αν είναι οπτικά, δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει σοβαρή έρευνα (ανίχνευση), στον αιώνα τον άπαντα!
•Research Distance: 6,000 meters
•Depth of detection: 150 metersThis Dowsing instrument GOLDOMETER was manufactured by DALLAS MINERAL COMPANY in 1903 from the well known Jacob’s Rod.
This GOLDOMETER has been designed to look for natural and processed gold at a very large depth and distance. The way of operation of this particular dowsing instrument is based on magnetic attraction of Earth’s magnetic poles.
As is well known in physics, all buried objects buried on the ground acquire a magnitude frequency of ion emission, due to the direction of land and magnetic poles. This particular dowsing instrument through the compass needle on its front, is pulled by these specific magnetic frequencies and reveals to the operator in the surrounding area the point where the object is found.
At the same time, the two elastic handles together with the metallic head and magnetic needle are attracted to the object by oscillation to the ground where the buried object.
The GOLDOMETER dowsing instrument has a permanent charge chamber with charged magnetic metals that cause a natural reaction movement when in the environment where natural or processed gold is found.
It is one of the rarely dowsing instruments that only locates gold in anywhere in the ground and atmospheric conditions without being affected by interference. (magnetic fields, electromagnetic waves, electric emissions, There are three common ways to keep it.
1. The first is to keep it straight, the point maximum, and the two-point backs, against the ground.
2. The second way is to keep it level (lying down), point ahead, and backs facing the body.
3. And the third is an attitude that is the middle among other two, of which no one holds the point entirely, but between.
When someone holds the first way, the turn generally goes to the stomach. When it performs the second way in the turn it generally descends to the ground, and in the third way, sometimes on one side, sometimes on the other.
Often the first two ways do it, but the lack of security shown below with each other that will draw up a specific rule in order to know the width of the hidden things, their depth, and the boundaries of the other elements.
As far as the width is concerned, the movement is always uniform, that is, a downward movement while one continues to walk, the movement of the rod begins to change, that is, instead of turning downwards, it rises to the stomach, knows that it enters the space depth, etc. When, after seeing the movement of the decrease across the width, the opposite above the depth, gives a similar for the length, which is also on the anode towards the stomach. Although the third way of holding the bar does not seem to be of much use because, as we have said, it sometimes moves from one side, sometimes from the other.
In addition to this, it is necessary to walk slowly in the realization of this research, for the fear that the very great activity, or the very big steps, should make us realize the mobility of the rod only after we have passed the part that caused it , and, losing the place where we should dig, we lose at our own speed what we seek with as much care.
•Depth of detection: 150 metersThis Dowsing instrument GOLDOMETER was manufactured by DALLAS MINERAL COMPANY in 1903 from the well known Jacob’s Rod.
This GOLDOMETER has been designed to look for natural and processed gold at a very large depth and distance. The way of operation of this particular dowsing instrument is based on magnetic attraction of Earth’s magnetic poles.
As is well known in physics, all buried objects buried on the ground acquire a magnitude frequency of ion emission, due to the direction of land and magnetic poles. This particular dowsing instrument through the compass needle on its front, is pulled by these specific magnetic frequencies and reveals to the operator in the surrounding area the point where the object is found.
At the same time, the two elastic handles together with the metallic head and magnetic needle are attracted to the object by oscillation to the ground where the buried object.
The GOLDOMETER dowsing instrument has a permanent charge chamber with charged magnetic metals that cause a natural reaction movement when in the environment where natural or processed gold is found.
It is one of the rarely dowsing instruments that only locates gold in anywhere in the ground and atmospheric conditions without being affected by interference. (magnetic fields, electromagnetic waves, electric emissions, There are three common ways to keep it.
1. The first is to keep it straight, the point maximum, and the two-point backs, against the ground.
2. The second way is to keep it level (lying down), point ahead, and backs facing the body.
3. And the third is an attitude that is the middle among other two, of which no one holds the point entirely, but between.
When someone holds the first way, the turn generally goes to the stomach. When it performs the second way in the turn it generally descends to the ground, and in the third way, sometimes on one side, sometimes on the other.
Often the first two ways do it, but the lack of security shown below with each other that will draw up a specific rule in order to know the width of the hidden things, their depth, and the boundaries of the other elements.
As far as the width is concerned, the movement is always uniform, that is, a downward movement while one continues to walk, the movement of the rod begins to change, that is, instead of turning downwards, it rises to the stomach, knows that it enters the space depth, etc. When, after seeing the movement of the decrease across the width, the opposite above the depth, gives a similar for the length, which is also on the anode towards the stomach. Although the third way of holding the bar does not seem to be of much use because, as we have said, it sometimes moves from one side, sometimes from the other.
In addition to this, it is necessary to walk slowly in the realization of this research, for the fear that the very great activity, or the very big steps, should make us realize the mobility of the rod only after we have passed the part that caused it , and, losing the place where we should dig, we lose at our own speed what we seek with as much care.
Επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας με τα ανανεωμένα προϊόντα σε
τιμές προσφοράς !!!
ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ & ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Vlachos Antonis
Τηλ :210 5981296 - 215 5405045 –
6974 115 407
Κατάστημα : Παλαιάς
καβάλας 90 Αιγάλεω
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά από 09:00 ππ έως 16:00 μμ Σάββατο από 09:00 έως 14:00