Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΚΡΕΜΕΣ

Η Ραβδοσκοπία και η τέχνη του εκκρεμούς χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα η,ιστορία αυτής της μεθόδου, είναι ιδιαίτερα μακρά, χάνεται στα βάθη του χρόνου. Ιστορικά μνημεία και στοιχεία, δείχνουν τη ραβδοσκοπία να έχει ήδη παρουσία το 6000 π.Χ., στα σπήλαια Τσίλι στην Αλγερία , Ελλάδα , Αίγυπτο , Ινδία , κίνα. Τοιχογραφίες στα σπήλαια αυτά, δείχνουν ανθρώπους να κρατούν μία διχάλα και να είναι ραβδοσκόποι. Αρχικά για την ανεύρεση νερού, αργότερα για την ανίχνευση της αιτίας μιας ασθένειας ή επιδημίας και μετέπειτα για την πρόβλεψη μελλοντικών γεγονότων, αλλά και στην ανίχνευση μέταλλων .
Ο Μωυσή που σύμφωνα με τις Βιβλικές αναφορές ανίχνευσε νερό μέσα από ένα βράχο. Από τότε μέχρι τώρα το εκκρεμές είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια ευαίσθητων και εξελιγμένων ανθρώπων που το χρησιμοποιούσαν για το καλό των τοπικών κοινωνιών και των συνανθρώπων τους.
Ο Πάπας Ιωάννης ΧΧII το 1326 μ.χ. έκδωσε μια απόφαση με την οποία καταδίκαζε όλους όσους κάνουν χρήση του εκκρεμούς ή άλλου ραβδοσκοπικού οργάνου να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται με θάνατο και παραδειγματικές τιμωρίες, ώστε όλοι να καταλάβουν ότι η επικοινωνία με το Θεό θα γίνεται μόνο μέσω της εκκλησίας ώστε η εκκλησία να έχει τον πλήρη έλεγχο των ανθρώπων . Στα χρόνια της Ιεράς Εξέτασης η εκκλησία βάφτισε τους θεραπευτές τους αλχημιστές και τους ραβδοσκόπους . Μάγους και Παγανιστές και διέταξε την εκτέλεσή τους. Οι εκτελέσεις σταμάτησαν όταν διαπιστώθηκε πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του ραβδοσκόπου στις τοπικές κοινωνίες, ακόμα και για την ίδια την επιβίωση. Με την τέχνη της ραβδοσκοπίας επιλέχθηκαν και οι περισσότερες τοποθεσίες που χτίστηκαν οι Αρχαίοι Ναοί και οι χώροι Λατρείας.
Στα τέλη του 18ου αιώνα, ο Γιόχαν Ρίτερ, πατέρας της ηλεκτροχημείας, έκανε έρευνα και πειράματα με το εκκρεμές. Το επιστημονικό περιβάλλον γελούσε με την επιμονή τους. Οι λεπτομερείς μελέτες του όμως, κίνησαν το ενδιαφέρον του πανεπιστημιακού καθηγητή Αντουάν Γερμπουάν του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Ο καθηγητής εξέδωσε ένα βιβλίο με 253 τέτοια πειράματα. Αυτή η συλλογή πειραμάτων, έκανε κι άλλους να ασχοληθούν με το εκκρεμές και την σύνδεσή του με το συλλογικό ασυνείδητο ή αλλιώς την υπερσυνείδηση όπως έλεγαν.
Υπάρχουν κι άτομα που έγιναν γνωστά για τις ικανότητές τους στην ραβδοσκοπία ή το εκκρεμές, που φθάνουν και στην σύγχρονη εποχή. Η Βρετανική κυβέρνηση προσέλαβε την Εβελίν Πένροουζ, το 1931, για να βρίσκει νερό και μέταλλα. Η επιτυχία της ήταν 90%! Διάσημος θεωρείται και ο αβάς Μερμέτ, που βοήθησε στη δεκαετία του 1940 πολλούς στη Γαλλία και την Ελβετία, βρίσκοντας νερό και θεραπεύοντας, βοηθούσε την αστυνομία να βρεθούν χαμένοι άνθρωποι και διέθετε διαισθητικές δυνάμεις.
Αν και δεν είχε αναγνωριστεί ως επαγγελματική ιδιότητα, ιερείς, δάσκαλοι και άλλοι λόγιοι εφάρμοζαν αυτήν την τέχνη, ήδη από την προϊστορική εποχή, διαγράφοντας την πορεία της μέσα στους αιώνες. Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός τρόπος μέτρησης της γήινης ακτινοβολίας και των ενεργειακών δικτύων σε ιδιωτικούς, επαγγελματικούς, θρησκευτικούς και λοιπούς χώρους.
Σπηλαιογραφίες, όπως εκείνες του Tassili στη βόρεια Σαχάρα του 6000 π.Χ. απεικονίζουν ράβδους και εκκρεμή.
Εικόνες σε τάφους στην κοιλάδα των βασιλέων στην Αίγυπτο, του 3000 π.Χ. περίπου, δείχνουν επίσης ράβδους και εκκρεμή να χρησιμοποιούνται από ιερείς.
Όλα τα κείμενα, που περιέχονται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο (www.gold-hunter.gr), συνιστούν πνευματική ιδιοκτησία του Αντώνη Βλάχου. Κατά συνέπεια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή, ολική ή μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση του πρώτου, με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού/κατόχου του.


Επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας με τα ανανεωμένα προϊόντα σε τιμές  προσφοράς !!!

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ & ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Vlachos Antonis
Τηλ :210 5981296 - 215 5405045 – 6974 115 407

Κατάστημα : Παλαιάς καβάλας 90 Αιγάλεω
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά από 09:00 ππ έως 16:00 μμ  Σάββατο από 09:00 έως 14:00

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ:

OKM Bionic X4

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ