ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΗΜΑΔΙΩΝ – ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΥΣΑΥΡΩΝ

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΣΗΜΑΔΙΩΝ – ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΥΣΑΥΡΩΝ

 

Τα σημάδια αποτελούν μία σύνθετη υπόθεση, η αποκωδικοποίηση των οποίων θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη. Οι κώδικες των σημαδιών χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: 1)η πρώτη αφορά τους κώδικες προσωπικών σημαδιών, σύμφωνα με τους οποίους, όταν κάποιος επιθυμούσε να κρύψει ένα αντικείμενο, σε κάποιο σημείο της αρεσκείας του, ¨σημάδευε¨ το τελευταίο, με σύμβολα, τα οποία μόνο ο ίδιος κατανοούσε και γνώριζε την ερμηνεία τους.
Στις παραπάνω περιπτώσεις, θεωρείται αδύνατον, κατά την άποψή μου, για τον οποιονδήποτε, να ερμηνεύσει, με 100% βεβαιότητα, το κάθε επιμέρους σύμβολο, ενώ, στις υποθέσεις αυτές, συνιστώ, οπωσδήποτε, προηγούμενη εμπειρία, πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, καθώς και σοβαρή αξιολόγηση των διαφόρων μεταβλητών (που ανακύπτουν, κατά τη διάρκεια της έρευνας), προκειμένου να κατανοηθούν επαρκώς οι συμβολισμοί των εκάστοτε κωδικών.
Επιπροσθέτως, ιδιαίτερα σημαντικός κρίνεται και ο τρόπος σκέψης, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να αξιολογούμε το κάθε σημάδι. Συνήθως, το μεγαλύτερο λάθος μας είναι, ότι επιλέγουμε να ενεργούμε με γνώμονα τα δικά μας, προσωπικά κριτήρια (με σκεπτικό δηλαδή πού να εξυπηρετεί εμάς αποκλειστικά) και όχι με βάση τα κριτήρια του ατόμου, που έκρυψε το θησαυρό. Είναι αδιανόητο, κάποιος να έκρυβε-έθαβε ένα πολύτιμο αντικείμενο, σε ένα συγκεκριμένο σημείο, και με τα σημάδια, που θα τοποθετούσε για τον εντοπισμό του, να ¨μαρτυρούσε¨ την ¨κρυψώνα¨ του τόσο εύκολα στους υπολοίπους.
Αντιθέτως, στις περισσότερες ανακαλύψεις  που έλαβαν χώρα, τα (ελάχιστα) σημάδια που βρήκαμε, και μας οδήγησαν, εν τέλει, στο αντικείμενο που αναζητούσαμε, ήταν, κυριολεκτικά, άσχετα με τα συνήθη, που υπάρχουν, κατά κύριο λόγο, στην ελληνική ύπαιθρο.
Η αξιολόγηση του περιβάλλοντα χώρου, σε συνδυασμό με τα σημάδια, είναι που μπορούν να οδηγήσουν στα πολύτιμα κρυμμένα αντικείμενα. Δεν μπορεί, σε καμία των περιπτώσεων, ένα σημάδι μόνο του, αυτώ καθ’ εαυτώ, να το κάνει, διότι δεν προσδιορίζει επαρκώς το ¨σημείο ενδιαφέροντος¨. Το κάθε σημάδι είναι απλά ένα μικρό ¨κομμάτι¨, σε ένα μεγάλο και πολύπλοκο παζλ, που πρέπει να μπει στη σωστή θέση, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη και ορθή άποψη και εικόνα.
Τα διάφορα σύμβολα, τα γράμματα, οι αριθμοί και οι παραστάσεις, που μπορεί, ενδεχομένως, κάποιος να συναντήσει στην ελληνική ύπαιθρο , έχουν δημιουργηθεί, στην πλειονότητά τους, μεταγενέστερα, και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα αντίστοιχα πραγματικά, Ο τρόπος και το βάθος χάραξης του συμβόλου, η γραφή, η φυσική διάβρωσή του κ.τ.λ., μπορούν να μας φανερώσουν επιτυχώς τη χρονική στιγμή που έγινε αυτό, αρκεί, προηγουμένως, να έχει προηγηθεί επαρκής μελέτη και αξιολόγησή τους. Εντυπωσιακά σύμβολα, με εξεζητημένα σχήματα, δεν αφορούν, σίγουρα, τις χρονικές περιόδους, που μας ενδιαφέρουν, και δεν έχουν καμία σχέση με αντικείμενα που αναζητούμε.
2)η δεύτερη κατηγορία αφορά τον κώδικα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε, επισήμως, κατά τη γερμανική κατοχή, από τις δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και μετέπειτα, στον Εμφύλιο. Μόνο ένα μικρό μέρος του, κατάφερε να ¨διασωθεί¨ μέχρι τις μέρες μας.
Στα σημάδια αυτά, υπάρχει μια υποτυπώδης τεχνική αποκωδικοποίησης, λόγω του ότι ο κώδικας αυτός, αφορούσε, συνήθως, αριθμούς και γράμματα, που φανέρωναν, με τη σειρά τους, συντεταγμένες τοποθεσιών όπου βρίσκονταν διάφορα αντικείμενα (φαρμακευτικό υλικό, οπλισμός, χρυσά νομίσματα κ.ο.κ.).
Στις μέρες μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί είναι οι ¨ανεγκέφαλοι¨ τύποι, που, δήθεν, παρουσιάζουν στρατιωτικούς κώδικες σε φωτοτυπίες. Έχουν φτάσει και σε σημείο, μάλιστα, να τους ¨συνοδεύουν¨ μαζί με την αποκωδικοποίησή τους. Βέβαια, όλα αυτά, μόνο στην πραγματικότητα δεν ανταποκρίνονται, και, ξεκάθαρα, αποσκοπούν στην εκμετάλλευση ατόμων αφελών και με καμία γνώση πάνω στο αντικείμενο.
Εντολή αποκωδικοποίησης
Για να γίνει μια σοβαρή έρευνα στην αποκωδικοποίηση των σημαδιών χρειάζεται αρκετός χρόνος έρευνας . Σε πρώτη φάση  να αξιολογηθεί η αυθεντικότητα του κάθε σημαδιού .Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να γίνει μια εντατική έρευνα σε αντιστοιχία σημαδιών που έχουν βρεθεί και  επιλυθεί.
Στην συνέχεια στην τρίτη και τελική φάση θα πρέπει να ψαχτούν στρατιωτικά έγγραφα της εποχής και βιογραφίες για την διασταύρωση των σημαδιών.
Στην ολοκληρώσει όλης την προηγούμενης διαδικασίας , θα ξεκινήσει η προσωπική μας έρευνα μέσω των δικών  εμπειριών . Και στην γενική ολοκλήρωση της αποκωδικοποίησης  συντάσσουμε μια πλήρη έκθεση για την αποκωδικοποίηση των σημαδιών στον κάθε ενδιαφερόμενο πελάτη  μας.
Διαδικασία έναρξης υπηρεσίας
Ο ενδιαφερόμενος πελάτης θα πρέπει να αποστείλει μέσω email : connecta.it@gmail.com  φωτογραφία με το επιθυμητό σημάδι ,συνοδευμένο με την απόδειξη πληρωμής του αντίτιμου πόσου.Ο χρόνος ολοκλήρωσης ανέρχεται στης 15 μέρες , από την μέρα πληρωμής.


Επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας με τα ανανεωμένα προϊόντα σε τιμές  προσφοράς !!!

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ & ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Vlachos Antonis
Τηλ :210 5981296 - 215 5405045 – 6974 115 407

Κατάστημα : Παλαιάς καβάλας 90 Αιγάλεω
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά από 09:00 ππ έως 16:00 μμ  Σάββατο από 09:00 έως 14:00

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ:

OKM Bionic X4

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ