Κατηγορίες ερευνητών


Κατηγορίες ερευνητών
Τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας,χιλιάδες είναι τα παραδείγματα ανθρώπων, που έχουν βγει στο ¨κυνήγι¨ για την εύρεση κάποιου ¨χαμένου¨ θησαυρού. Ποικίλες είναι και οι ιστορίες, καθώς και οι ¨αστικοί μύθοι¨, που αναπτύσσονται γύρω από αυτούς, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής επικρατείας, αφού όλο και κάποιος/α υπάρχει, που παρουσιάζεται είτε ως αυτήκοος είτε ως αυτόπτης ¨μάρτυρας¨ σημαντικών ενεργειών-γεγονότων είτε ως κάτοχος ¨ατράνταχτων¨ αποδεικτικών στοιχείων, που σχετίζονται άμεσα μαζί τους!
Ωστόσο, ορισμένοι εξ αυτών (οι περισσότεροι θα λέγαμε), στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ενός επαγγελματία ερευνητή, είτε ¨πειράζουν¨ τα ήδη υπάρχοντα (αλλά ανεπαρκή) στοιχεία, ¨μεγαλοποιώντας¨ τα ή προσθέτοντας σε αυτά, επιπλέον, προσωπικές ¨πινελιές¨, αποκυήματα της φαντασίας τους, είτε τα ¨πλάθουν κατά το δοκούν¨, δημιουργώντας σημάδια ψευδή και ανυπόστατα, που ούτε ευσταθούν ιστορικά ούτε είναι αυθεντικά-γνήσια!
Ο ερευνητής, ουκ ολίγες φορές, έρχεται αντιμέτωπος με ¨έπεα πτερόεντα¨ και λόγια του αέρα! Πάντα υπάρχει αυτός/ή με την πληροφορία, που του/της την εμπιστεύτηκε κάποιος/α, συνήθως άνθρωπος μεγάλης ηλικίας (παππούς, γιαγιά), λίγο πριν πεθάνει, αλλά, για κάποιον ανεξήγητο λόγο (δικαιολογίες χωρίς καμία απολύτως βάση), ποτέ δεν μπόρεσε να ¨επισκεφθεί¨ την ¨κρυψώνα¨ με τον υποτιθέμενο θησαυρό! Αντίθετα, θα προτιμήσει να την μοιραστεί με τον ερευνητή, μετατρέποντάς τον, με αυτόν τον τρόπο, σε ¨σύντροφό¨του/της, στο ¨ταξίδι¨ αναζήτησης-ανακάλυψης του (φανταστικού) θησαυρού!
Υπάρχει δηλαδή κανείς, που δεν θα ¨βολευόταν¨, σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, με έναν ευκολόπιστο και τελείως ανυποψίαστο ερευνητή, που θα μπορούσε ο καθένας, ανά πάσα ώρα και στιγμή, όχι μόνο να τον ποδηγετεί, μέσω υποδείξεων, αλλά, ακόμη χειρότερα, να τον πείθει να καλύπτει ο ίδιος όλα τα έξοδα της πολυδάπανης έρευνας, στα πλαίσια της οποίας οφείλουμε να υπολογίσουμε, τουλάχιστον, τη μεταφορά αλλά και τη συντήρηση ενός υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμού, του οποίου το κόστος ανέρχεται, συνήθως, σε μερικές χιλιάδες ευρώ;
Η απάντηση στο ερώτημα είναι, φυσικά, ΟΧΙ! Και τούτο γιατί αυτοί, που συχνά εμφανίζονταν ως οι αποκλειστικοί ¨κάτοχοι¨ μιας σημαντικής πληροφορίας (σχετικής με θησαυρό πάντα), ήταν και εκείνοι που, μέχρι πρότινος, δεν παρουσίαζαν καμία διάθεση να σπαταλήσουν το παραμικρό χρηματικό ποσό, προκειμένου να διαπιστώσουν την ορθότητα της πληροφορίας αυτής! Αντιθέτως, επέλεγαν (και ακόμη επιλέγουν) είτε να δημιουργούν δικά τους ραβδοσκοπικά όργανα, ως άλλοι ¨επαγγελματίες¨,από λογής λογής μεταλλικά σύρματα, μηδαμινής αξίας, χωρίς, όμως, να επιστράτευαν προηγουμένωςτην αρμόζουσα τεχνογνωσία και τις κατάλληλες τεχνικές, για την κατασκευή τους, είτε να δανείζονται κάποιον ανιχνευτή μετάλλου, αμφιβόλου ποιότητας και αξίας, από φίλο ή γνωστό, τον οποίο παρουσίαζαν μέχρι και ως ειδική κατασκευή της N.A.S.A., ενώ, στην πραγματικότητα, δεν ήταν παρά ένα ¨μαραφέτι της πλάκας¨, με χαμηλές δυνατότητες και απόδοση!
Σε όσα αναφέραμε μέχρι στιγμής, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε και το πολύ σοβαρό γεγονός, σύμφωνα με το οποίο τα άτομα αυτά, τυγχάνουν, ως επί το πλείστον, άφραγκα. Είναι τύποι δηλαδή που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, που δεν έχουν ¨που την κεφαλήν κλίνη¨, παρόλα αυτά παρουσιάζουν, με ιδιαίτερη θέρμη και ζήλο, τους εαυτούς τους ως μεγάλους και καταξιωμένους ερευνητές, με αναρίθμητες επιτυχίες στο παρελθόν, οι οποίες, όμως, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Εμφανίζονται ως ¨θύματα¨ διαφόρων καταστάσεων, ως άνθρωποι που ¨ατύχησαν¨ στη ζωή τους και περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση (χάνοντας κινητές και ακίνητες περιουσίες), και, που με το κυνήγι ενός θησαυρού ¨παίζουν τα ρέστα τους¨ για να ανακάμψουν!
Μια σημαντική κατηγορία ¨ερευνητών¨, που αξίζει να επισημάνουμε, και τη δράση της οποίας πρέπει να υπογραμμίσουμε, στο κείμενο που παραθέτουμε, είναι εκείνη που εμπλέκεται με το Internet. Ερευνητές του καναπέ, χρησιμοποιούν socialmedia και διάφορα διαδικτυακά forums, ως ¨δούρειο ίππο¨, για να ¨ψαρέψουν¨ πιθανούς πελάτες ή να ¨προσηλυτίσουν¨ υποψήφιους οπαδούς! Λειτουργούν προς ίδιον όφελος, με μοναδικό γνώμονα την στυγνή εκμετάλλευση των άλλων, ¨θυσιάζοντας¨ κάθε ίχνος ανθρωπιάς στο ¨βωμό¨ του κέρδους και του προσωπικού οφέλους τους! Η λέξη ¨ανιδιοτέλεια¨ είναι άγνωστη σε αυτούς και δεν αξίζει να ασχοληθούμε περαιτέρω με το ¨σινάφι¨ τους, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς να εξαπατούν τον κοσμάκη, προωθώντας εξοπλισμό και μηχανήματα, που οικονομικά τους συμφέρει να πουλήσουν (π.χ.promotionπροϊόντων-εμπορευμάτων συγκεκριμένων εταιριών), μόνο και μόνο για να κερδίσουν κάτι παραπάνω, αδιαφορώντας για το αν τα συνοδεύει η ενδεδειγμένη αξιοπιστία και ποιότητα.
Για το τέλος, αφήσαμε μια κατηγορία ερευνητών, που θα την χαρακτηρίζαμε ¨ιδιάζουσα¨ περίπτωση. Μιλάμε, φυσικά, για εκείνα τα άτομα, των οποίων η φαντασία ξεπερνά κάθε όριο, σε σημείο, που να χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης! Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, πάντα έχουν στην κατοχή τους τον καλύτερο εξοπλισμό και τα καλύτερα μηχανήματα, για τα οποία σπατάλησαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ (όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι), και πάντα διαθέτουν ΤΗΝ πληροφορία, με διάφορα ¨ντοκουμέντα¨, όπως χάρτες θησαυρών, φωτογραφίες με σημάδια-κώδικες, που υποδεικνύουν την ¨κρυψώνα¨, αλλά ποτέ δεν πήγαν να διαπιστώσουν ¨ιδίοις όμμασι¨ την ύπαρξη ή μη του υποτιθέμενου θησαυρού! Αντιθέτως, εμφανίζονται εξαιρετικά διατεθειμένοι, όχι μόνο να μοιραστούν τις πληροφορίες, που έχουν περισυλλέξει, ¨με κόπο και ιδρώτα¨ (και καλά), αλλά να μοιραστούν ακόμη και τα ευρεθέντα, παρέχοντας τα μισά ή, ακόμη, και παραπάνω, στον άτυχο, που θα δεχθεί να συνεργαστεί μαζί τους! Είναι ποτέ δυνατόν, να έχει κάποιος/α μια σίγουρη πληροφορία, για μια συγκεκριμένη τοποθεσία, και να ¨διακινδυνεύσει¨ μια ενδεχόμενη ¨διαρροή¨ της, με το να την εμπιστευτεί στον πρώτο τυχόντα; Και εφόσον διαθέτει τα καλύτερα εργαλεία ανίχνευσης, γιατί δεν εντοπίζει την ακριβή τοποθεσία του θησαυρού ο ίδιος, αλλά προτιμά να απευθυνθεί σε άλλον ερευνητή, με ¨κατώτερα¨ μηχανήματα, για βοήθεια;
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιόν τέτοιων τύπων! Οι τελευταίοι, βέβαια, δεν σταματούν μόνο εκεί. Πέραν του γεγονότος ότι, ενώ δεν έχουν ¨δεκάρα τσακιστή¨, υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο (τάζοντας, ωστόσο, μεγάλα ποσοστά, με την ελπίδα να ¨ψαρέψουν¨ το κορόιδο, που θα καλύψει για αυτούς όλα τα έξοδα διεξαγωγής της έρευνας), οι συγκεκριμένοι δεν διστάζουν να πουν ότι ελέγχουν ερευνητικά αεροπλάνα, πλοία, ακόμη και στρατιωτικούς δορυφόρους, θέλοντας να προξενήσουν, με αυτόν τον τρόπο, εντύπωση! Ότι εμπλέκονται και συνεργάζονται με ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με μυστικές υπηρεσίες, στρατιωτικής και μη φύσεως, κ.ο.κ., μόνο και μόνο για να ενισχύσουν το κύρος των λεγομένων τους, και να προσεγγίσουν αφελή άτομα, που, αργότερα, θα εκμεταλλευτούν, στο έπακρο! Μακριά από τέτοια άτομα!

10    χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγεις την απογοήτευση:
1.      ΘΗΣΑΥΡΟΙ: Κάποιος/α που έχει (ή, έστω, νομίζει πως έχει) μια εξακριβωμένη πληροφορία, για έναν ¨χαμένο¨ θησαυρό, είναι δεδομένο ότι θα πασχίσει, ¨με νύχια και με δόντια¨, να τη διαφυλάξει από όλους και να τη διατηρήσει ¨απόρρητη¨! Ακόμη κι αν τα οικονομικά του, πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει έναν στοιχειώδη εξοπλισμό, προκειμένου να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες για εύρεση ενός θησαυρού, που θα του/της αλλάξει ριζικά τη ζωή προς το καλύτερο.
2.      ΧΑΡΤΕΣ: Ουδείς σοβαρός άνθρωπος, που έχει στην κατοχή του αυθεντικό χάρτη θησαυρού, δεν θα τον καθιστούσε αντικείμενο ¨διαφήμισης¨  στα διάφορα διαδικτυακά forums και στα social mediaή αντικείμενο promotionσε άλλα άτομα.
3.      ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ: Δεν υφίσταται, καμία απολύτως πιθανότητα, ένας απλός πολίτης να μπορεί ¨χακάρει¨, έτσι απλά και ανεμπόδιστα, δορυφόρους. Να είμαστε σοβαροί! Υπάρχει περίπτωση να μπορώ εγώ ή εσύ, να παρακάμψουμε όλες τις δικλείδες ασφαλείας και να υπερκεράσουμε όλα τα εμπόδια, ¨για ψύλλου πήδημα¨; Και να μπορεί κάποιος, είναι σίγουρο ότι θα επιλέξει να κάνει πιο ¨επικερδή¨ πράγματα, και δεν θα περιοριστεί απλά στον εντοπισμό ¨κρυμμένων¨ θησαυρών! Διάφορες αναφορές, που γίνονται, κατά καιρούς, για υποτιθέμενα υψηλόβαθμους στρατηγούς, που προχώρησαν, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, στην υποκλοπή κωδικών ασφαλείας ή ολόκληρων οπλικών συστημάτων, δεν είναι παρά ¨προϊόντα¨- αποκυήματα  της φαντασίας και ανυπόστατες ¨ιστορίες για αγρίους¨, χωρίς καμία βάση και πέραν κάθε λογικής!
4.      ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΙ: Βρίσκονται παντού, σε κάθε πόλη και χωριό, και αναπόφευκτα θα έρθεις σε επαφή, κάποια στιγμή, μαζί τους! Είναι εκείνοι οι τύποι, οι οποίοι, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, μιλούν για κιβώτια με χρυσές λίρες, που είτε τα έκρυψαν οι αντάρτες, την περίοδο της Κατοχής, είτε εκλάπησαν σε κάποια ενέδρα, που στήθηκε, κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο κ.ο.κ. Λένε την ίδια ιστορία δεξιά και αριστερά, παρουσιάζοντας, τις περισσότερες φορές, τον εαυτό τους ως αναπόσπαστο ¨κομμάτι¨ της πρώτης, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Είναι αυτόπτες ή αυτήκοοι ¨μάρτυρες¨ των παραπάνω συμβάντων  ή, ακόμη χειρότερα, είναι αυτοί, που έμαθαν το ¨μυστικό¨ από εκείνον, που τα έκρυψε, αλλά, που, παρόλα αυτά, έπρεπε να φύγει προκειμένου να σώσει τη ζωή του, διότι κινδύνευε!  Τα όρια της φαντασίας τους είναι απεριόριστα, σε σημείο που να ¨πλάθουν¨ τα δικά τους ¨αποδεικτικά στοιχεία¨ (ψεύτικοι χάρτες, ανυπόστατα σημάδια και μαρτυρίες κ.τ.λ.), με απώτερο σκοπό να ¨ξεγελάσουν¨ τον ανίδεο, που θα θελήσει, αφελώς, να ¨επενδύσει¨ πολύτιμο χρόνο και χρήμα στην ιστορία τους.
5.      ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Όλες οι πληροφορίες πρέπει να ελέγχονται και να αξιολογούνται! Αυτός είναι ρητός κανόνας, που ο εκάστοτε ερευνητής οφείλει να τηρεί, εάν θέλει, στο μέλλον, να ¨προκόψει¨. Η αξιοπιστία της πληροφορίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το άτομο, που επιλέγει να την μοιραστεί μαζί σου! Τελεία και παύλα! Για αυτό, λοιπόν, είναι απαραίτητο, πριν από την πρώτη, να έχεις αξιολογήσει ορθολογικά και όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και αδέκαστα, το άτομο, που την κατέχει. Το εάν αξίζει δηλαδή να ασχοληθείς ή όχι μαζί του, το εάν είναι αξιόπιστος ή ¨πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες¨! Θα πρέπει να αναρωτηθείς, προηγουμένως, γιατί να είναι διατεθειμένος κάποιος να ¨μοιραστεί¨ μια τόσο εμπιστευτική πληροφορία με άλλους, είτε αυτοί είναι γνωστοί του είτε του είναι παντελώς άγνωστοι (κατηγορία στην οποία και θα εντάσσεσαι τις περισσότερες φορές)! Ποιά είναι τα (βαθύτερα) κίνητρά του, πίσω από την ενέργειά του αυτήν;! Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει κάποιος τόσο καλοπροαίρετος, όταν πρόκειται για ¨αμύθητους¨ θησαυρούς και ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα; Και ένα άλλο εξίσου σημαντικό ερώτημα. Γιατί δεν επισκέφθηκε το ¨επίμαχο¨ σημείο, ποτέ στο παρελθόν; Απαντήσεις του τύπου ¨Δεν είχα καλό εξοπλισμό¨ ή ¨Μάλλον κάναμε κάτι λάθος με το μηχάνημα¨ ή ¨Έχουμε καλά μηχανήματα αλλά δεν μπορούμε να βρούμε το ακριβές σημείο¨, είναι ύποπτες και χρήζουν ενδελεχούς ελέγχου! Πρέπει, γενικά, να είσαι υποψιασμένος. 
6.      ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ: Εκείνοι που υποστηρίζουν, με ιδιαίτερο ζήλο και θέρμη, ότι τυγχάνουν κάτοχοι μηχανημάτων, τα οποία κοστίζουν μια  περιουσία και είναι σπάνια ¨κομμάτια¨ πανεπιστημιακών ή στρατιωτικών εξοπλισμών, συνήθως (αν όχι πάντα) ψεύδονται ασύστολα! Τα μηχανήματα αυτά, στην καλύτερη των περιπτώσεων, είναι ιδιοκατασκευές, που δημιουργήθηκαν από τα πλέον φτηνιάρικα και αμφιβόλου ποιότητας υλικά, χωρίς να υφίσταται κάποια ιδιαίτερη τεχνογνωσία, γύρω από τη σύλληψη και τη ¨γέννησή¨ τους! Το πιθανότερο είναι να αποτελούν το ¨προϊόν¨ της προσπάθειας ενός ηλεκτρονικού ¨της κακιάς ώρας¨, που, ναι μεν,  παρουσιάζεται ως ειδήμων στην αναζήτηση, αλλά που ποτέ δεν διενήργησε μία τέτοια ο ίδιος! Αφού, λοιπόν, ισχυρίζονται ότι τα μηχανήματα αυτά είναι τα καλύτερα, που κυκλοφορούν στην αγορά, και τα πιο αξιόπιστα, γιατί δεν έχουν πραγματοποιήσει έστω μία έρευνα; Και, επίσης, ποια η λογική να σπαταλήσει κάποιος υπέρογκα ποσά, πακτωλούς χρημάτων για μηχανήματα, τα οποία, είναι πολύ πιθανόν, να του κοστίσουν περισσότερο, και από τον θησαυρό ή τους θησαυρούς, που θα εντοπίσει, κατά τη διάρκεια ολάκερης της σταδιοδρομίας του; Αναλογίσου το και νομίζω ότι θα βρεις μια λογική εξήγηση.
7.      ¨ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ¨ ΤΩΝ FORUMS: Προφανώς και τα διάφορα διαδικτυακά forums δημιουργήθηκαν από ερευνητές του καναπέ, οι οποίοι, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ¨δεν ξέρουν πού παν τα τέσσερα¨! Κανένας σοβαρός ερευνητής δεν θα αναλωνόταν, κατ’ εξακολούθηση, σε γελοίες συζητήσεις, με δήθεν γνώστες της έρευνας, οι οποίοι, ναι μεν, έχουν άποψη ¨επί παντός επιστητού¨, αλλά, στην πραγματικότητα, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ένας καταξιωμένος ερευνητής έχει ¨γράψει¨ πολλά χιλιόμετρα στο ¨κοντέρ¨ του, και, φυσικά, αφήνει τις πράξεις και το συνολικό του έργο να μιλήσουν για τον ίδιο! Έχει έρθει αντιμέτωπος με την απογοήτευση αλλά και με την ανείπωτη χαρά της ανακάλυψης. Έχει βιώσει, με τα πιο έντονα συναισθήματα, μοναδικές στιγμές και καταστάσεις, ενώ, δεν παρουσιάζει την ανάγκη, να λάβει την επιβεβαίωση από τους άλλους, καθώς είναι ¨χορτασμένος¨ και ¨πλούσιος¨ από εμπειρίες! Τα ¨παπαγαλάκια¨ των forums, ούτε γεύτηκαν ούτε πρόκειται να γευτούν τους ¨καρπούς¨ των ¨κόπων¨ τους, διότι δεν κατέβαλαν καμία σοβαρή προσπάθεια για να διαγράψουν μια αξιοπρεπή πορεία στον τομέα της αναζήτησης, αλλά, αντίθετα, επέλεξαν να κάνουν επάγγελμά τους τη ¨λάσπη¨! 
8.      ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ: Εάν ένας ερευνητής, θέλει να διατείνεται ότι είναι σοβαρός, οφείλει να ¨μιλάει με τις πράξεις του¨, και να μην περιορίζεται μόνο στα λόγια! Ως γνωστόν, ¨ένα γραμμάριο δράσης ισούται με έναν τόνο θεωρίας¨! 
9.      ΣΩΣΤΗ ΕΡΕΥΝΑ: Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει κάποιος την ενασχόλησή του με την έρευνα, ακόμη και σε χαλαρά πλαίσια (χόμπι), είναι η διάθεση του πρώτου να συμβουλευτεί, τουλάχιστον στα πρώτα του βήματα, έναν τίμιο και καταξιωμένο επαγγελματία ερευνητή, καθώς και να ¨κλείσει τα αυτιά του¨ στις διάφορες ¨σειρήνες¨, με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπος στην πορεία της ζωής του, και που ως στόχο θα έχουν τον αποπροσανατολισμό του! Ο πεπειραμένος ερευνητής οφείλει να ¨δώσει τα φώτα του¨, με ανιδιοτέλεια, και να οδηγήσει τον υποψήφιο ερευνητή στο σωστό μονοπάτι της έρευνας, παρέχοντάς του απλόχερα τα πολύτιμα ¨εφόδια¨ για το ταξίδι του, μέσααπό τα προσωπικά του βιώματα και τις εμπειρίες. Οι σωστές συμβουλές και οι καθοδηγήσεις-υποδείξεις με ¨καλή τη πίστει¨ έχουν κομβική σημασία για την εξέλιξη του νέου και άπειρου ερευνητή, ενώ, στο σημείο αυτό, δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η εκμάθηση των ορθών τεχνικών και μεθόδων έρευνας, καθώς και, γενικά, της Ελληνικής Ιστορίας (επιμόρφωση μέσα από το διάβασμα βιβλίων), ώστε να είναι σε θέση, μελλοντικά, να διαμορφώνει ανεπηρέαστα γνώμη για τόπους και σημάδια, και, ανάλογα με την περίσταση, να λαμβάνει τις αντίστοιχες αποφάσεις!
10.  ΔΡΑΣΗ: Οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις έλαβαν χώρα, κατά κύριο λόγο, στην ύπαιθρο, απαιτώντας σημαντικό χρόνο και κόπο. Εάν δεν το πάρεις, σύντομα, απόφαση αυτό, μην περιμένεις το θησαυρό να πέσει πάνω σου, ως άλλο ¨μάννα εξ’ ουρανού¨.

Αγαπητέ αναγνώστη,
Μέσα από το κείμενο, που παραθέτω, επιθυμώ να σου γνωστοποιήσωτις  προσωπικές μου θέσεις αλλά και απόψεις, τις οποίες διαμόρφωσα μέσα από την πολυετή εμπειρία και ενασχόλησή μου με τον τομέα της αναζήτησης, και ουδεμία σκοπιμότητα εξυπηρετώ, διότι ο κύκλος μου στις έρευνες, που έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, κοντεύει να ολοκληρωθεί! Σύντομα, θα παραδώσω τη σκυτάλη, σε νέους ερευνητές, ¨διψασμένους¨ για την περιπέτεια και έτοιμους να πραγματοποιήσουν το ¨μαγευτικό ταξίδι¨ προς την ανακάλυψη!
Είμαι ειλικρινά ευγνώμων, που στην μέχρι τώρα πορεία, που έχω διαγράψει με κόπο, έζησα μοναδικές εμπειρίες, ως επί το πλείστον, ευχάριστες! Νιώθω ότι αποκόμισα το αίσθημα της έντονης χαράς και συγκίνησης, που συνοδεύει η ανακάλυψη, καθώς και ό, τι συνεπάγεται η διαδικασία μέχρι να φτάσει κάποιος σε αυτήν (αγωνία, ένταση, μυστήριο κ.τ.λ.), ενώ, θεωρώ τον εαυτό μου απίστευτα τυχερό, επειδή γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους, που με συντρόφευσαν (και εξακολουθούν να με συντροφεύουν), όλα αυτά τα χρόνια, και που μαζί  μοιραστήκαμε στιγμές, που οποιεσδήποτε λέξεις και αν επέλεγα για να τις περιγράψω, θα φάνταζαν, τουλάχιστον, ¨φτωχές¨! Τους ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, που με τίμησαν με τη φιλία τους και καταφέραμε να ¨χτίσουμε¨ μεταξύ μας αμοιβαία  εμπιστοσύνη!
Όλα τα παραπάνω, έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου και είμαι ευτυχισμένος, που έχω βιώσει τόσες συναρπαστικές καταστάσεις, μέσα από τις οποίες διδάχθηκα, και συνεχίζω, ακόμη, να λαμβάνω μαθήματα ζωής, που με έκαναν να ωριμάζω και να βελτιώνομαι συνεχώς, μέσα από την περισυλλογή. Στην περίπτωσή μου, η φράση του Σόλωνα ¨γηράσκω αεί διδασκόμενος¨, έχει βρει την πλήρη εφαρμογή της!
Και επειδή δεν θέλω να αρκεστώ μόνο στο παραπάνω, είμαι διατεθειμένος να συμβουλεύω, μέσω των προσωπικών μου βιωμάτων και της πολυετούς εμπειρίας μου, κάθε νέο ερευνητή/τρια, που προσβλέπει, μελλοντικά, σε έναν ¨πρωταγωνιστικό ρόλο¨, πάνω στην τέχνη της ραβδοσκοπίας και της αναζήτησης, και που επιδιώκει να ¨γευτεί τους καρπούς¨ μιας ενδεχόμενης ανακάλυψης! Η γνώση δεν πρέπει να παραμένει ¨κλειστή σε συρτάρια¨, αλλά πρέπει να είναι προνόμιο, που θα δίδεται απλόχερα σε όλους!
Με εκτίμηση,
Ερευνητής-συγγραφέας
Αντώνης Βλάχος   


Επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας με τα ανανεωμένα προϊόντα σε τιμές  προσφοράς !!!

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ & ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Vlachos Antonis
Τηλ :210 5981296 - 215 5405045 – 6974 115 407

Κατάστημα : Παλαιάς καβάλας 90 Αιγάλεω
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά από 09:00 ππ έως 16:00 μμ  Σάββατο από 09:00 έως 14:00


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

OKM Bionic X4

Ο μαγικός κόσμος της Ραβδοσκοπίας