Χάρτες θησαυρών

Σήμερα κυκλοφορούν πάρα πολλοί πλαστοί χάρτες που ψάχνουν αγοραστές. Ένα πολύ μικρό μέρος αυτών των χαρτών είναι αληθινό, και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σε τόσο φθαρμένη κατάσταση που δύσκολα ξεχωρίζεις τα σύμβολα και τις λέξεις.
Κάποιοι χάρτες έχουν βρεθεί χαραγμένοι πάνω σε αντικείμενα όπως δερμάτινες ζώνες, σόλες παπουτσιών, μεταλλικά παγούρια νερού, μαχαίρια, κράνη και σε ό,τι υπήρχε διαθέσιμο εκείνη την εποχή. Κάποιος που άκουγε για ένα χάρτη φανταζόταν ένα κομμάτι χαρτί αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι χάρτες θησαυρών τις περισσότερες φορές βρέθηκαν αποτυπωμένοι σε διάφορα αντικείμενα.
Σαφώς έχουν βρεθεί και χάρτες ζωγραφισμένοι πάνω σε χαρτί και βιβλία ανταρτών με προσωπικές σημειώσεις που αναφέρουν κάποιες δραστηριότητες σχετικές με προσωπικές αποκρύψεις αντικειμένων όπως επίσημα έγγραφα επιμελητών που αναφέρουν λεπτομερώς μετακινήσεις αντικειμένων, ακόμα κι αποκρύψεων.
Τα σημαντικότερα ευρήματα από χάρτες της περιόδου του εμφυλίου πολέμου βρεθήκαν πάνω σε αντικείμενα κι αυτό είναι λογικό γιατί οι αντάρτες στα βουνά, όπου επικρατούν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, σημείωναν πάνω σε αντικείμενα ώστε να προστατεύσουν τις σημειώσεις τους από τη φθορά ή την καταστροφή. Σίγουρα μια σημείωση σε ένα απλό χαρτί κινδυνεύει να καταστραφεί περισσότερο από ό,τι αν γινόταν πάνω σε δέρμα ή σε ένα μεταλλικό αντικείμενο.
Ένα ακόμα στοιχείο που επιβεβαιώνει την άποψή μου είναι ότι οι περισσότεροι αντάρτες ήταν αγράμματοι χωρικοί που δεν γνώριζαν να γράφουν και να διαβάζουν, οπότε δεν είχαν την ανάγκη να έχουν μαζί τους κάποια χαρτιά για σημειώσεις. Όταν χρειαζόταν να σημειώσουν κάτι σημαντικό, τις περισσότερες φορές ζωγράφιζαν κάποια σύμβολα στον προσωπικό τους εξοπλισμό, σε ρούχα, παπούτσια, όπλα, μαχαίρια κτλ. Είναι πάρα πολλά τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί να φέρουν πάνω τους γράμματα, νούμερα, εικόνες ή και σύμβολα.
Κατά την προσωπική μου άποψη, τα σύμβολα και τα γράμματα πάνω σε προσωπικά αντικείμενα είναι και τα πιο αξιόλογα και τα πιο ενδιαφέροντα για αξιολόγηση κι έρευνα.
Πριν αρκετό καιρό μια έρευνα μου αποκάλυψε ένα δερμάτινο κομμάτι από παλιά ζώνη που στο εσωτερικό της είχε χαραγμένα κάποια σύμβολα και κάποια νούμερα με γράμματα. Είναι πιθανό να προσδιόριζε κάποια βήματα από το σημείο που ήθελε να ορίσει. Λόγω της παλαιότητας και της μεγάλης φθοράς του δέρματος δεν ήταν αδυνατόν να μπορέσω να αποκωδικοποιήσω την ακριβή τοποθεσία και να αποκωδικόποιήσω τα σημάδια, τα γράμματα και τους αριθμούς. Όπως έχω ήδη αναφέρει, πολλές φορές κάποια προσωπικά σημάδια είναι αδύνατον να αποκωδικοποιηθούν.
Όλα τα κείμενα, που περιέχονται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο (www.gold-hunter.gr), συνιστούν πνευματική ιδιοκτησία του Αντώνη Βλάχου. Κατά συνέπεια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή, ολική ή μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση του πρώτου, με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού/κατόχου του.


Επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας με τα ανανεωμένα προϊόντα σε τιμές  προσφοράς !!!

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ & ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Vlachos Antonis
Τηλ :210 5981296 - 215 5405045 – 6974 115 407

Κατάστημα : Παλαιάς καβάλας 90 Αιγάλεω
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά από 09:00 ππ έως 16:00 μμ  Σάββατο από 09:00 έως 14:00

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ:

OKM Bionic X4

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ