Συμβουλές στους επίδοξους ερευνητές - ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ


Συμβουλές στους επίδοξους ερευνητές
Φίλτατε ερευνητή,
Η έρευνα-αναζήτηση είναι ένα πολύπλοκο αντικείμενο, ιδιαίτερα παρεξηγημένο, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι, οι οποίοι, ως νέοι χειριστές, στα πρώτα στάδια ενασχόλησής τους, εξαπατήθηκαν και έτυχαν κακής καθοδήγησης, σκοπίμως, από ανθρώπους, που ξεδιάντροπα ευαγγελίζονταν εύκολο και γρήγορο πλούτο (πουλούσαν δηλαδή φύκια για μεταξωτές κορδέλες). Οι τελευταίοι, προκειμένου να επωφεληθούν οι ίδιοι προσωπικά, δεν δίσταζαν (και δεν διστάζουν) να εξαπατούν ασύστολα επίδοξους ερευνητές, με αποτέλεσμα αυτοί, όντας απογοητευμένοι, να εγκαταλείπουν, τελικώς, το αντικείμενο της έρευνας.
Καλό, λοιπόν, θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παράνοιες και παρερμηνείες, και να λυθούν οι απορίες σε σένα που διαβάζεις το παρακάτω άρθρο, και επιθυμείς να ασχοληθείς με το αντικείμενο αυτό, είτε άμεσα είτε στο εγγύς μέλλον.
Η Ελλάδα, είναι μια χώρα, που ενδείκνυται για τέτοιου τύπου έρευνες, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος, που είχε πολλές φορές, κατά τον ρουν της Ιστορίας, καθώς και το έδαφός της, στο οποίο βρίσκουμε, σε αφθονία, ορυκτό πλούτο, μας επιτρέπουν να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την εύρεση πολύτιμων λίθων και, ανεκτίμητης αξίας, αντικειμένων. Τα παραπάνω, φυσικά, και δεν αποτελούν ¨προϊόν¨ της φαντασίας μας. Πολλές και σημαντικές ανακαλύψεις έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας κατά το παρελθόν. Αγαλματίδια, αρχαίοι αμφορείς, πολύτιμα πετρώματα, χρυσός, ασήμι, (αγγλικές) λίρες κ.τ.λ., από κάθε λογής χρονική περίοδο, είναι μόνο ένα δείγμα του τι μπορεί να βρει κανείς, και του τι μπορεί να είναι ακόμη θαμμένο-κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και της θάλασσας.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, λοιπόν, οι πιθανότητες για εύρεση πολύτιμων αντικειμένων, είναι σίγουρα ρεαλιστικές και αδιαμφισβήτητα αυξημένες. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί από μόνο του. Δεν φτάνει δηλαδή μόνο ο παράγοντας ¨τύχη¨. Ελάχιστοι ήταν εκείνοι, που ευνοήθηκαν από αυτήν. Ρητός κανόνας, που πρέπει να συνοδεύει κάθε έρευνα είναι ότι ο ¨στόχος¨ πρέπει να προσεγγίζεται οργανωμένα και όχι με επιπόλαιο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει, προηγουμένως, να υπάρχει, αφενός σωστή/ορθή καθοδήγηση από κάποιον που διαθέτει πολυετή εμπειρία, πάνω στο αντικείμενο, και, που τα αποτελέσματα των ερευνών του είναι πιστοποιημένα (έπεα πτερόεντα και ερευνητές του ¨καναπέ¨ δεν έχουν θέση στην έρευνα), και , αφετέρου, κατάλληλος/αρμόζων εξοπλισμός. Ραβδοσκοπικά όργανα, εκκρεμή, ανιχνευτές κ.ο.κ., των οποίων η χρηστικότητα και αποτελεσματικότητα έχει διαπιστωθεί εμπειρικά, είναι σίγουρο ότι θα εγγυηθούν καλύτερα αποτελέσματα. Ένα όργανο καλής ποιότητας είναι το ¨μέσο¨  για να σε οδηγήσει στην επιτυχία και το επιθυμητό αποτέλεσμα, που, με ζήλο, αναζητείς.
Επίσης, βαρύνουσα σημασία αποκτά και η προσωπική σου αφοσίωση στο αντικείμενο και η ¨όρεξή¨ σου για αναζήτηση. Η έρευνα, δεν είναι, σε καμία περίπτωση, αντικείμενο, για ¨τους λίγους¨. Μπορεί ο οποιοσδήποτε, ανά πάσα ώρα και στιγμή, και ανεξαρτήτως εμπειρίας, να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τον τομέα της αναζήτησης. Η εμπειρία αποκτάται με αργά και σταθερά βήματα, ενώ η επιτυχία ¨κατακτάται¨ με κόπο και εφαρμόζοντας την κατάλληλη τεχνογνωσία και τις ορθές πρακτικές έρευνας. Ως γνωστόν, τα ¨αγαθά κόποις κτώνται¨. Δεν θα στεφθούν όλες οι έρευνες με επιτυχία. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά η εμπειρία μας μάς έχει διδάξει ότι με επιμονή και υπομονή, δεν είναι λίγες οι φορές, που φτάνει κάποιος στην πηγή και ¨πίνει νερό¨. Δεν είναι τυχαίο ότι  ¨ο επιμένων νικά¨.
Η σύνδεση, που θα πετύχεις με το όργανο, με το οποίο θα πορευτείς, παίζει καταλυτικό ρόλο. Θα πρέπει να είσαι σε θέση να χαλιναγωγείς το πνεύμα σου, ώστε να επιτύχεις την πνευματική σου σύνδεση με το ραβδοσκοπικό όργανο. Στην έρευνα, πρέπει να αναλογιστείς τον εαυτό σου να γίνεται ¨ένα¨ μαζί του. Να γίνεσαι εσύ δηλαδή ¨κομμάτι¨ του και αυτό δικό σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα φτάσεις σε αποτελέσματα, που θα σε ικανοποιήσουν.
Συνοψίζοντας, σου προτείνουμε τα εξής βήματα:
·         Σωστή επιλογή του ραβδοσκοπικού-τεχνολογικού σου εξοπλισμού    (πιστοποιήσεις-αποδείξεις ορθής λειτουργικότητας-χρηστικότητας).
·         Υλοποίηση ερευνών, βασισμένων σε ελεγμένες πληροφορίες και στοιχεία.
·         Μελέτη πάνω στο αντικείμενο με υλικό αξιόπιστο (βιντεάκια, άρθρα, παρουσιάσεις, συμβουλές από άτομα με πολυετή θητεία στο χώρο).
·         Αποφυγή ερευνητών του ¨καναπέ¨ με μηδαμινή εμπειρία, και εργαλείων αμφισβητούμενης ποιότητας.
·         ¨Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει¨. Φήμες και αστικοί μύθοι, που εντοπίζονται σε διάφορα forums και ιντερνετικά κανάλια, στοχεύουν στην εξαπάτηση και είναι καθοδηγούμενα.
·         ¨Συν Αθηνά και χείρα κίνει¨. Η έρευνα είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, μεταξύ αυτών και τύχης. Δεν είναι μόνο τύχη.
·         Επιμονή και υπομονή στην προσπάθεια. Τα βασικά συστατικά της αναζήτησης, σε συνδυασμό με τον καλό εξοπλισμό και την τεχνογνωσία.
·         Ενθουσιασμός-Απογοήτευση-Επιτυχία. Τα 3 στάδια της έρευνας.
·         Expect the unexpected.
·         ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Καλή τύχη σε όλους,
Αντώνης Βλάχος (ειδικός ερευνητής και συγγραφέας)




Επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας με τα ανανεωμένα προϊόντα σε τιμές  προσφοράς !!!

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ & ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Vlachos Antonis
Τηλ :210 5981296 - 215 5405045 – 6974 115 407

Κατάστημα : Παλαιάς καβάλας 90 Αιγάλεω
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά από 09:00 ππ έως 16:00 μμ  Σάββατο από 09:00 έως 14:00



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ:

OKM Bionic X4

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ