ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Το να διαχωρίζεται κανείς από τα καταστρεπτικά αποτελέσματα της ζωής, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, σίγουρα είναι πολύ δύσκολο, αλλά απαραίτητο, ειδάλλως ¨καταβροχθίζεται¨ από τη ζωή. Οποιαδήποτε εργασία, που κάνει κανείς, πάνω στον εαυτό του, με σκοπό να πετύχει μια ψυχική και πνευματική ανάπτυξη, έχει πάντα σχέση με την απομόνωση, την καλά εννοημένη, επειδή, κάτω από την επίδραση της ζωής, έτσι όπως τη ζούμε, δεν είναι δυνατό να αναπτύξουμε άλλο πράγμα, παρά την προσωπικότητα.
Με κανέναν τρόπο δεν προσπαθώ να αντιταχθώ στην ανάπτυξη της προσωπικότητας. Εμφανώς αυτή είναι αναγκαία για την ύπαρξη, όμως, σίγουρα, είναι κάτι καθαρά το τεχνητό. Δεν είναι, με λίγα λόγια, το πραγματικό, το αληθινό μέσα μας, εφόσον το φτωχό διανοητικό θηλαστικό (ενν.ο άνθρωπος) δεν απομονώνεται, αλλά, αντίθετα, ταυτίζεται με όλα τα συμβάντα της πρακτικής ζωής και σπαταλάει τις δυνάμεις του σε αρνητικές συγκινήσεις, σε προσωπικές (αυτο)θεωρήσεις και μάταιη, ανούσια λογοδιάρροια αμφιβόλου κουβεντολογιού. Τίποτα το εποικοδομητικό, κανένα αληθινό στοιχείο δεν μπορεί να αναπτυχθεί μέσα του, εκτός από όσα ανήκουν στον κόσμο της μηχανικότητας. Βέβαια, αυτός που πραγματικά θέλει να πετύχει μέσα του την ανάπτυξη της ουσίας, πρέπει να φτάσει να είναι ¨ερμητικά κλειστός¨. Αυτό αναφέρεται σε κάτι εσωτερικό που σχετίζεται στενά με τη σιωπή.
Η φράση αυτή προέρχεται από τα αρχαία χρόνια, όταν διδάσκονταν, κρυφά, μια διδασκαλία πάνω στην εσωτερική ανάπτυξη του ανθρώπου. Αν κάποιος θέλει να ¨βλαστήσει¨ στο εσωτερικό του κάτι αληθινό, είναι ξεκάθαρο ότι οφείλει να αποφεύγει τη διαφυγή των ψυχικών του ενεργειών. Όταν ένας έχει διαρροές ενέργειας και δεν βρίσκεται μονωμένος στο εσωτερικό του, είναι αναντίρρητο ότι δεν θα μπορέσει να κατορθώσει να αναπτύξει κάτι αληθινό στο ψυχισμό του. Η συνηθισμένη, τρέχουσα, καθημερινή ζωή θέλει να μας καταβροχθίζει αμείλικτα! Εμείς πρέπει να αγωνιζόμαστε καθημερινά ενάντια στη ζωή. Θα ήθελα, κάπου εδώ, να αναφερθώ και στην επανάσταση της ¨συνείδησης¨.
Είναι φανερό ότι, αν η στάση μας προς την καθημερινή ζωή είναι βασικά λανθασμένη, αν νομίζουμε ότι όλα πρέπει να μας πηγαίνουν καλά ¨γιατί έτσι¨, θα έλθουν οι απογοητεύσεις. Οι άνθρωποι θέλουν να τους έρχονται τα πράγματα καλά ¨γιατί έτσι¨, γιατί όλα πρέπει να πηγαίνουν σύμφωνα με τα σχέδιά τους. Όμως, η ωμή πραγματικότητα είναι διαφορετική, ενόσω κάποιος δεν αλλάζει εσωτερικά! Του αρέσει ή δεν του αρέσει, θα είναι πάντα θύμα των περιστάσεων.
Αυτή η διδασκαλία πάει στη ρίζα, στα συγκεκριμένα γεγονότα, τα ξεκάθαρα και οριστικά. Βεβαιώνει, με έμφαση, ότι το διανοητικό ζώο, που, ονομάζεται άνθρωπος, είναι ένα μηχανικό δίποδο, ασυνείδητο, κοιμισμένο. Ο βολικός άνθρωπος εκπληρώνει όλα του τα καθήκοντα σαν πατέρας, σύζυγος κ.τ.λ., και, για αυτό, σκέφτεται για τον εαυτό του ό,τι το καλύτερο. Όμως εξυπηρετεί μόνο τους σκοπούς της φύσης και αυτό είναι όλο! Αντίθετα, θα πω πως υπάρχει, επίσης, και ο ¨επαναστατημένος¨ άνθρωπος, που κολυμπάει ενάντια στο ρεύμα, που δεν θέλει να αφεθεί να τον καταβροχθισθεί η ζωή! Όμως τέτοιου είδους άτομα, είναι πολύ σπάνια στον κόσμο και δεν αφθονούν ποτέ. 
Όλα τα κείμενα, που περιέχονται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο (www.gold-hunter.gr), συνιστούν πνευματική ιδιοκτησία του Αντώνη Βλάχου. Κατά συνέπεια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή, ολική ή μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση του πρώτου, με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού/κατόχου του.


Επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας με τα ανανεωμένα προϊόντα σε τιμές  προσφοράς !!!

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ & ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Vlachos Antonis
Τηλ :210 5981296 - 215 5405045 – 6974 115 407

Κατάστημα : Παλαιάς καβάλας 90 Αιγάλεω
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά από 09:00 ππ έως 16:00 μμ  Σάββατο από 09:00 έως 14:00

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ:

OKM Bionic X4

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ