ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Το να σκέφτεται κανείς βαθιά και με πλήρη προσοχή, καταλήγει παράξενο, για αυτήν την υπεξελιγμένη και παρακμάζουσα εποχή. Από το μυαλό μας, αναβλύζουν διάφορες σκέψεις, που προέρχονται, όχι από ένα μόνιμο ελάττωμα , όπως ανόητα υποθέτουν οι αγνοούντες μορφωμένοι, αλλά από τα διαφορετικά ελαττώματα μέσα στον καθένα από εμάς. Όταν ένας άνθρωπος σκέφτεται, πιστεύει ακλόνητα ότι αυτός, ο ίδιος και από μόνος του, σκέφτεται. Δεν θέλει να καταλάβει ότι οι πολλαπλές σκέψεις, που διασταυρώνονται στη νόησή του, έχουν την προέλευσή τους στα διάφορα ελαττώματα, που φέρουμε μέσα μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε αληθινά σκεπτόμενα άτομα. Και πραγματικά, ακόμα δεν έχουμε ατομικό νου. Παρόλα αυτά, καθένα από τα διάφορα ελαττώματα, που κουβαλάμε μέσα μας, χρησιμοποιεί το διανοητικό μας κέντρο. Το μεταχειρίζεται, κάθε φορά, που μπορεί, για να σκέφτεται. Θα ήταν παράλογο, λοιπόν, να ταυτιζόμαστε με αυτήν ή εκείνη την αρνητική και βλαβερή σκέψη. Προφανώς, αυτή ή εκείνη η αρνητική σκέψη προέρχεται από κάποιο ελάττωμα και μόνο, που, σε μια δεδομένη στιγμή, έχει χρησιμοποιήσει, κάνοντας κατάχρηση, το διανοητικό μας κέντρο. Αρνητικές σκέψεις υπάρχουν διαφόρων ειδών: υποψίας, έλλειψης εμπιστοσύνης, κακής θέλησης για τον άλλο, ζήλειες πάθους, θρησκευτικές ζήλειες, πολιτικές ζήλειες, ζήλειες από φιλίες ή οικογενειακού τύπου, απληστίας, λαγνείας, εκδίκησης, οργής, υπερηφάνειας, ζηλοφθονίας, μίσους, μνησικακίας, κλοπής, μοιχείας, οκνηρίας, λαιμαργίας κ.ο.κ.
Πραγματικά, είναι τόσα τα ψυχικά ελαττώματα που έχουμε, σε σημείο που δεν θα κατορθώναμε να τα απαριθμήσουμε ακριβώς! Σαν συνέπεια ή πόρισμα αυτών, που ειπώθηκαν πριν, αποβαίνει παράλογο το να ταυτιζόμαστε με τις αρνητικές σκέψεις, αφού δεν είναι δυνατό να υπάρχει αποτέλεσμα χωρίς αιτία. Βεβαιώνω επίσημα ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια σκέψη από μόνη της, από αυθόρμητη γέννηση. Η σχέση μεταξύ σκεπτόμενου και σκέψης είναι φαινομενική! Καθένα από τα παράσιτα, που κουβαλάμε μέσα στο ψυχισμό μας, είναι, βέβαια, ένας διαφορετικός στοχαστής. Αναντίρρητα, μέσα στον καθένα μας, υπάρχουν πάρα πολλοί σκεπτόμενοι. Χωρίς αμφιβολία, καθένας από αυτούς, αν και αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος, θεωρεί τον εαυτό του σαν το ¨παν¨. Σε μια δεδομένη στιγμή, οι μυθομανείς, οι εγωλάτρες, οι ναρκισσιστές, οι παρανοϊκοί, ποτέ δεν θα δέχονταν τη θέση της πληθώρας των σκεπτόμενων, γιατί αγαπούν υπερβολικά τον εαυτό τους. Πώς θα μπορούσαν τέτοιοι ¨ανώμαλοι¨ άνθρωποι να δεχθούν την ιδέα ότι δεν κατέχουν έναν ατομικό, μεγαλοφυή, θαυμαστό νου; Εντούτοις, τέτοιοι πολύξεροι, σκέφτονται για τον εαυτό τους το μόνο καλύτερο.
Όσον αφορά τη γνώση και την εργασία πάνω στον εαυτό μας, οι ιδιαίτεροι πειρασμοί μας συναντιούνται ακριβώς στα ελαττώματα, που τις ¨μισούν¨, γιατί δεν αγνοούν ότι η ύπαρξή τους, μέσα στον ψυχισμό μας, απειλείται θανάσιμα από τις πρώτες. Αυτά τα αρνητικά και φιλόνικα παράσιτα παίρνουν εύκολα στην κατοχή τους ορισμένους ¨νοητικούς κυλίνδρους¨, αποθηκευμένους μέσα στο διανοητικό κέντρο και δημιουργούν, σαν συνέπεια, βλαβερά και επιζήμια νοητικά ρεύματα. Αν δεχθούμε αυτές τις σκέψεις, αυτά τα αρνητικά ψυχικά παράσιτα, που, σε μια δεδομένη στιγμή, ελέγχουν το διανοητικό μας κέντρο, θα γίνουμε, τότε, ανίκανοι να ελευθερωθούμε από τα αποτελέσματά τους. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε παράσιτο ¨αυτο-εξαπατάται¨ και ¨εξαπατά¨. Συμπέρασμα: ψεύδεται!
Κάθε φορά, που αισθανόμαστε μια αιφνίδια απώλεια δύναμης, είναι φανερό ότι έχουμε εξαπατηθεί από κάποιο αρνητικό ελάττωμα. Για παράδειγμα, το ελάττωμα της μοιχείας διαλύει τις ευγενικές οικογενειακές εστίες και κάνει δυστυχισμένα τα παιδιά. Το ελάττωμα της ζήλειας ξεγελά τα άτομα, που λατρεύονται, και διαλύει την ίδια τους την ευτυχία.
Το ελάττωμα επικαλείται τις προσωπικές μας εμπειρίες, τις αναμνήσεις μας, τους ευγενέστερους πόθους μας, την ειλικρίνεια μας, και, μέσα από μια αυστηρή διαλογή από όλα αυτά, παρουσιάζει κάτι κάτω από ένα ¨ψεύτικο φως¨, κάτι που γοητεύει! Και, έτσι, έρχεται η αποτυχία! Ωστόσο, όταν κανείς ανακαλύπτει το κάθε ελάττωμα σε δράση, όταν έχει μάθει να ζει σε κατάσταση επαγρύπνησης, τέτοιου είδους εξαπάτηση είναι αδύνατη .
Όλα τα κείμενα, που περιέχονται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο (www.gold-hunter.gr), συνιστούν πνευματική ιδιοκτησία του Αντώνη Βλάχου. Κατά συνέπεια, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η αναδημοσίευση και η αναπαραγωγή, ολική ή μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση του πρώτου, με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού/κατόχου του.


Επισκεφτείτε την κεντρική ιστοσελίδα μας με τα ανανεωμένα προϊόντα σε τιμές  προσφοράς !!!

ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ & ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ
Vlachos Antonis
Τηλ :210 5981296 - 215 5405045 – 6974 115 407

Κατάστημα : Παλαιάς καβάλας 90 Αιγάλεω
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά από 09:00 ππ έως 16:00 μμ  Σάββατο από 09:00 έως 14:00

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

10 ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΒΔΟΣΚΟΠΙΑ:

OKM Bionic X4

ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ